uvazujem nad kupou Canyon Lux CF 6.0 (kedze vyssia verzia so Shimanom ma dlhy cas dodania).
https://www.canyon.com/en-at/mountain-bikes/cross-country-bikes/lux/lux-cf-sl-6.0/2433.html
Jedina chyba pre mna ako fanusika Shimana je ze ma SRAM.
Mate niekto skusenost s tymto radenim (NX Eagle) a viete mi povedat ci sa mi to oplati?
Nechcem menit hned po kupe cele radenie
posledný komentár: 23. 4. 2014 o 7:18
Ked zdielam nazor, snazim sa zdielat skusenosti.
Zial aj toto forum postihuje co ine uz polozilo.
Eaten chce kupit bike. Mali by sme mu dat realny pohlad na jeho otazku.
Kedze mi pisal spravu, tak ma moju odpoved v sprave.
Idem na kavu. Cafte
kupil by si si bike za 2800€ s alivio/acera? myslim ze by si nad tym ani neuvazoval. no bike s NX co je porovnatelna sada zvazujes kupit. preco? lebo z dialky to vyzera ako drahsie sady. funkcnost sa dnes asi moc neriesi. po tom co som tu na fore cital by som pohon od sramu nechcel uz vobec. a to som ho nechcel ani predtym - lebo sa mi nepaci ich cenova politika - kde spotrebak je drahsi ako to co vydrzi dlho
1. hmotnost - NX je o nieco tazsia sada, je to dane lacnejsimi materialmi, vyrobnymi postupmi a pod. Ked ale nie si racer alebo "gramohonič" tak to vyrazny problem nepredstavuje.
2. "klasicka" HG kazeta - s nim si odkazany na kazety NX/SX. Pri pripadnom upgrade na vyssiu kazetu od Sramu musis dokupit aj XD orech.
3. vydrz saltra - NX salter nevydrzi tolko co vyssie rady. Jazdil som 11spd saltre Sram X01, GX, NX (v tomto poradi) vzdy v kombinacii s X01 radenim a NX salter bol po sezone jazdenia o poznanie viac vyvaklany ako bol X01. Islo o intenzivne pouzivanie na enduro bajku.
4. presnost radenia - toto suvisi s predoslym bodom. Nove NX-ko radilo uplne bezchybne, ked sa vyvaklalo stale fungovalo ale uz bola odozva na radenie o cosi pomalsia.
Ano, uviedol som tu sice skusenosti 11-spd ale podobne to je aj pri 12-spd. Celkovo ale NX sada funguje dostatocne a pre bezneho jazdca postacuje. Osobne si myslim, ze nekupit si bajk ktory sa ti paci iba kvoli pouzitemu NX-ku je nezmysel. Ide iba o spotrebny material, ktory aj tak skor ci neskor budes musiet menit.
Bohuzial, alivio bude asi fungovat a radit a nevyvakla sa
Jasne, tiez si myslim, ze na biku za 3k by mohlo byt aspon GX... Ale to nie je dovod aby som si nekupil bike ktory sa mi ako celok paci a jazdi sa mi na nom dobre - ved predsa zaklad biku je mat kvalitny ram+tlmic, vidlicu, kolesa. Zvysok je viac ci menej spotrebak ktory az tak neovplyvnuje vysledny dojem a pocit z jazdy. Tiez som tento rok kupoval novy bike a hned ako som ho z predajne doniesol som tunil a menil komponenty co mi v serii nesedeli.
Mtb biznis je ale nastaveny proste tak ze sezonu po sezone za rovnake prachy dostanes horsiu vybavu, pripadne dostanes rovnaku vybavu za drahsi peniaz... Dopyt je velky, tak preco by vyrobcovia neusetrili ked to trh znesie. Nam sa ostava s tym len zmerit a kupit to co ponukaju a upravit si to k obrazu svojmu. Alebo skladat od zakladu.
Ďakujem za odpovede
odporúčam salter GX vymeniť za ten SLX hned po kúpe
https://www.mtbiker.sk/forum/post1556980.html#p1556980
ani sada NX nie je až taká katastrofa-teda okrem váhy kazety,kamoš to má teraz na novom e-biku,radí to presne ako sa patrí,až bude čas,pozriem mu na šalter,či sa dá tiež vylepšiť vôla ako pri GX