chcel by som vas poprosit o vase nazory ohladom kvality spracovania, vydrze a skusenosti s pouzivanim tychto dvoch systemov radenia, pripadne ktory preferujete a preco. Dakujem
Akokoľvek je trigger dobré radenie (sám ho používam, X-9), tak nič nezaradí s takým citom ako Gripshift. Povedal jeden múdry človek, čo ich jazdí, ja sa stotožňujem.
Treba sa rozhodnúť podľa toho, čo ti viac sedí. Ja som prešiel na Grip, lebo je to pre mňa lepšie (stály kontakt s rajdami aj radením). Niekto ešte zvykne tvrdiť, že je rýchlejší ako páčky. Podľa mňa na šaltri asi áno, no na šmyku neviem, neviem. Výhodou je spomenutý počet polôh na šmyku (nie len 3), takže si vieš nastaviť medzi polohy a reťaz nebude škrieť o telo prešmyku. A ten nádherný zvuk...
Diky za odpovede... aj mne sa viac pozdava grip shift... len sa obavam toho ze je z plastu a tiez som pocul, ze sa rychlo poskodia tie gripy...
Este by som chcel vediet akym stylom sa otacaju - su tam nejake pruziny alebo sa otacaju navolno. Diky
běž si to někam do krámu vyzkoušt, plkání a rady na foru ti těžko řeknou vic než vlastní zkušenost.
neřeš z čeho sou už dost lidí ti tu napsalo že je kvalita a provedení OK a že to vydrží.
guma na gripu se dá ošoupat za sezonu dvě, ale s ohledem na cenu a ve srovnání s páčkama je to zanedbatelná nevýhoda, a nová se dá koupit
broner, plastu sa v tomto pripade netreba bat...
- hm...osuchanie, mam jeden low endovy grip z 95-ho a o nom sa uz da povedat, ze je zosuchany, ale radi v pohode dalej...potom mam dalsi X-7 od r. 2007 najazdene ma okolo 5500 km a funguje spolahlivo bez nejakeho vacsieho opotrebenia...X-0 (2009) 1600 km a ten je tiez v poriadku, co sa tyka radenia a osuchanie ziadne
- neotaca sa navolno, je to normalne indexovane radenie, spracovanie tak, ze je primerane tuhe na to, aby sa mi nepretacalo mimovolne, ale zaroven ked chcem predradit, tak to preradi bez velkej namahy
najlepsie, keby si si to mohol vyskusat, ci ti to sadne, nie kazdemu to sedi
Doteraz som pouzival nejake neznackove podobne radenie ako je Grip Shift a celkom mi takyto system vyhovoval. Vlastne este nikdy som nemal packove radenie . Takze asi zostanem u tohto typu a pojdem do Grip Shiftu.
To si mal asi shimano revoshift nie? Ja ho mám na starom a oproti X7 triggerom hovorim ze jeto fakt len o zvyku.A to , ked ti smyk na indexovom radeni sucha, ledatak značí, že máš skríženú reťaz.
Jedinou nevýhodou gripshiftu je, že ak nepoužívaš cyklorukavice a budeš jazdiť v daždi (resp. budeš mať mokré ruky a tým pádom aj gripy), veľmi zle sa radí. Osobne som to počas jazdy nezažil, ale keď robím mazanie reťaze po dojazde domov a umyjem si ruky/neutriem, nedokážem radiť.
Obidve riešenia sú čo do spracovania a presnosti radenia na vysokej úrovni.Ja osobne preferujem páčky a s mojimi X-0 som nadmieru spokojný (predtým X-9 trigger rozdiel je citelnejší ).Pre gripshift by som sa rozhodol možno kvôli hmotnosti a nevýhodu by som videl časom v opotrebení gumovej rukoväte a stým následné zháňanie,alb. v daždi kde by sa rukoväť mohla šmýkať.Videl som,že podaktorý jazdci mali cez rukoväť danú eskapásku aby nedochádzalo v daždi k prekĺznutiu.Pre gripshift hovorí ešte aj cena približne gripshift:100€ a trigger:175€ ale neviem na 100%.Nech sa rozhodneš pre ktorý kolvek spôsob radenia budeš spokojný.
S tým odieraním je to samozrejme pravda, ale len v extrémnych podmienkach. Pôvodne som očakával, že na každú sezónu budem kupovať komplet nové radenie. Kôli oderu, opotrebeniu atď. Jazdím za každého počasia, či je zima, blato alebo dážd. Žiadna údržba. A vydržia pravdepodobne ešte aj ďaľšiu sezónu, v poradí už tretiu. Keď vieš ako radiť, nekmásaš gumu, drží fajne.
Jednoznačne v mojom prípade gripshift. Páčky mi dosť vadili a na hrboľoch som sa občas netrafil a nárazmi palcov o páčky som si kožu na kĺboch palcov neraz pekne pootĺkal. A na gripshiftoch sa mi vždy lepšie a hlavne rýchlejšie radilo pri prudkých zmenách terénu (napr. z roviny do prudkej stojky).
SRAM 5.0 super, teraz X.9 a na novom biku X.0. Nemám takémuto typu radenia čo vyčítať.
Ahoj
Ja som zacal vaznejsie jazdit od r.2001 a odvtedy az doteraz pouzivam vyhradne iba grip.........Akurat som ich poobmienal.Absolutne pohodovy system a hlavne bezporuchovy/aspon moja skusenost.Preferujem Sram pred ........ a teraz tiez riesim dilemu , mam zalusk na packy x.o ,ale doteraz som packy odmietal tak este neviem ako tento mikrosuboj dopadne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS: Ako + by som videl napr. cenu (je zadarmo).
Este by som chcel vediet akym stylom sa otacaju - su tam nejake pruziny alebo sa otacaju navolno. Diky
běž si to někam do krámu vyzkoušt, plkání a rady na foru ti těžko řeknou vic než vlastní zkušenost.
neřeš z čeho sou už dost lidí ti tu napsalo že je kvalita a provedení OK a že to vydrží.
guma na gripu se dá ošoupat za sezonu dvě, ale s ohledem na cenu a ve srovnání s páčkama je to zanedbatelná nevýhoda, a nová se dá koupit
- hm...osuchanie, mam jeden low endovy grip z 95-ho a o nom sa uz da povedat, ze je zosuchany, ale radi v pohode dalej...potom mam dalsi X-7 od r. 2007 najazdene ma okolo 5500 km a funguje spolahlivo bez nejakeho vacsieho opotrebenia...X-0 (2009) 1600 km a ten je tiez v poriadku, co sa tyka radenia a osuchanie ziadne
- neotaca sa navolno, je to normalne indexovane radenie, spracovanie tak, ze je primerane tuhe na to, aby sa mi nepretacalo mimovolne, ale zaroven ked chcem predradit, tak to preradi bez velkej namahy
najlepsie, keby si si to mohol vyskusat, ci ti to sadne, nie kazdemu to sedi
v takom pripade X-0 bude
Najlepší prehľad o cenách GS vs. Triggeru si urobíš tu:
http://www.kupkolo.cz/produkty/Razeni_823/Razeni-packove-a-otocne_37/Akce!-Razeni-Sram-Grip-Shift--X.0_1528.html
http://www.kupkolo.cz/produkty/Razeni_823/Razeni-packove-a-otocne_37/Akce!-Razeni-Sram-X.0-Trigger-Shifter_1532.html
SRAM 5.0 super, teraz X.9 a na novom biku X.0. Nemám takémuto typu radenia čo vyčítať.
Ja som zacal vaznejsie jazdit od r.2001 a odvtedy az doteraz pouzivam vyhradne iba grip.........Akurat som ich poobmienal.Absolutne pohodovy system a hlavne bezporuchovy/aspon moja skusenost.Preferujem Sram pred ........ a teraz tiez riesim dilemu , mam zalusk na packy x.o ,ale doteraz som packy odmietal tak este neviem ako tento mikrosuboj dopadne.