mar_tin chain link treba dodržať... potom nie je problém - obzvlášť ak striedaš dvojo kolies tak musíš, inak by si okrem výmeny obutia ešte musel nastavovať v lepšom prípade prehadzovačku, v horšom aj prešmyk
Fyzika nepustí. A ty kecy s teorií si nech vod cesty.
ked je v predu najmensie v zadu by si nemal pouzivat 4najmensie (teda 1/1-4resp.5)
ked je stredne v predu tak v zadu nepouzivat 2najvacsie a 2 najmensie (2/3-6(7))
ked je najvacsie tak nepouzivat 4najvacsie (3/5-8(9))
ja mam LX a vzdy ked to dam do servisu tak potoom nebucha retaz ale potom ked to ocistim tak zacne viac buchat
ale zalezi od zaradeneho prevodu, minule som paalil dole takou cestickou po luuke na 3-8 a buchalo ako dive, a potom som sa pozrel na salter a zistil som ze je tak vysoko ze nema miesto na pohlcovanie narazov...
PS : SRAM ma to pohlcovanie uplne inak riesene = nehybe sa pri tom ta horna stavba (tam kde byva nazov napr DEORE) ale iba amienko a preto to nebusi do stavbi, ale teor. zase trieska viac retaz...
výhoda ako výhoda, môj dojem z chodu Shimano vs SRAM je, a nemám ho sám, že Shimano si počká na vodiace zuby, zatiaľ čo SRAM "to tam narve"
pri preradení pod zaťažením, čo vôbec nie je až také zriedkavé, je lepšie hádaj čo! (prečo asi u Shimana navrhovali HyperGlide?)
Deore je v pohode, hlavne to najnovšie