takže jedná sa o prehadzovanie, prešmyk a radenie ... radenie SRAM X.5 Tiger ... su na tom komponenty Deore a X.5 rovnako ? alebo ak nie ktore z nich je lepšie ?
a co takto nastavit ? moze presmykat dobre, ale musi aj dovolovat vacsinu prevodov, aj tu plati pravidlo 4 prevodov :
ked je v predu najmensie v zadu by si nemal pouzivat 4najmensie (teda 1/1-4resp.5)
ked je stredne v predu tak v zadu nepouzivat 2najvacsie a 2 najmensie (2/3-6(7))
ked je najvacsie tak nepouzivat 4najvacsie (3/5-8(9))
TO Miraculix. No mozno ano, skor mi to pripada ako teoria. Ono na kazdom biku je to ine a zalezi aj od toho kto ho jazdi je to individualne. Ale jasne do kriza to nie je ono.
Na každom biku je to to isté, s odchýlkou max. desatín mm. Geometria nepustí, inak by blblo radenie.
Fyzika nepustí. A ty kecy s teorií si nech vod cesty.
tá odchýlka síce môže byť až 2,5 mm (ak máš reťazovú linku 50mm na kľukách a 47,5mm na náboji), ale inak súhlas, platí to pre každý bajk. ja takisto používam na každej píle maximálne 5 príslušných pastrokov.
mne vsak ide o to,ze ja ked mam uz 3-7 tak sa to sucha o ten smykac a to by nemala robit ta retaz...ja zase daco poviem asi tym mechanikom co som im daval na garancnu ze co mi tam nastavili sak ja by som si sam nastavil lepsie...
mar_tin chain link treba dodržať... potom nie je problém - obzvlášť ak striedaš dvojo kolies tak musíš, inak by si okrem výmeny obutia ešte musel nastavovať v lepšom prípade prehadzovačku, v horšom aj prešmyk
ne to je v pohode... už som si uvažil že asi pojdem do sramu.tak kludne sa podme venovať tvojmu problemu
mne tiež reťaz pri 3-7 šuchala o prešmyk a teda musel som došponovať trocha lanko na prešmyku aby tam vyšiel medzi reťazom a vonkajšou stranou prešmyku aspon 1 mm. lenže ked šlapem do kopca a musim hodiť 1-1 tak reťaz zasa škrka o vnutornu stranu šmyku takže fakt už neviem ako ladiť. stravil som pri tom hodiny a nakoniec som uvažil že to necham tak že 3-7 jazdim častejšie ako 1-1 a tak som ten odstuo nechal na 3-7. riešenim by bola vymena šmykaču za alivio....teda u mna
no ja by som to mozno mal vyriesene keby som to nastavil tak ze sa mi to posunie mozno len o pol milimetrika lebo ta retaz sa nesucha stale ale tak jak ked hodiny tikaju tak sa ozve kazdu sekundu tik no ale neviem ci to nie su aj krive tie prevodniky,ale tak neviem z coho by boli krive,sak jazdim na tom biku este len vyse mesiaca a nejazdim dajak extremne...
to je samotnou novotou. po mesiaci to chce prehliadku servisnu a podoťahovať uvolnene lanka. neikto to tu na fore už pisal.
bik ebol na prehliadke a jedine co som citil ze do toho brbrali tak boli brzdy a inac islo vsetko v pohode len teraz sa to zacina kazit a striela mi retaz...cize sa asi pustim do stelovania
presne aj mne, ale chlapik servisak povedal ze ked ten bike niekde nadskoci na niecom, a ty potom riadne zatiahnes, tak to da taku ranu nie ? tak povedal ze proste retaz vyskoci zo zubku ked sa bike zatrase a ty potom na to riadne dupnes a natiahnes ju = streli spat tak ako ma byt kukam nanho ze ked mysli, sak nieco bude zle = reklamacka
heh no sak nema to strielat...ja som na starom bajku menil teraz dakedy kazetu a retaz a chlapik mi povedal ze to musi sadnut...tak ked mi to strielalo asi tak po tyzdni tak som prisiel za nim nech doladi skoda,ze sa garancna prehliadka neda reklamovat
Miraculix šak to je hrúza ...podla mna je to blbosť že tak to ma byť.. mne sa to že by strelila reťaz ešte v živote nestalo.. to mi skor pride ked streli reťaz tak že na kazete su pokrivene zuby a vtedy to sekne ked sa na ten krivy zub dostane reťaz...alebo na pile.
ja viem,ze tu sa porovnava,ale nechcel som zakladat novu temu...
neviete mi povedat na co sluzi tato srubka??nenapada ma nic co by som vedel priradit k tej srubke...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ked je v predu najmensie v zadu by si nemal pouzivat 4najmensie (teda 1/1-4resp.5)
ked je stredne v predu tak v zadu nepouzivat 2najvacsie a 2 najmensie (2/3-6(7))
ked je najvacsie tak nepouzivat 4najvacsie (3/5-8(9))
Fyzika nepustí. A ty kecy s teorií si nech vod cesty.
mar_tin chain link treba dodržať... potom nie je problém - obzvlášť ak striedaš dvojo kolies tak musíš, inak by si okrem výmeny obutia ešte musel nastavovať v lepšom prípade prehadzovačku, v horšom aj prešmyk
mne tiež reťaz pri 3-7 šuchala o prešmyk a teda musel som došponovať trocha lanko na prešmyku aby tam vyšiel medzi reťazom a vonkajšou stranou prešmyku aspon 1 mm. lenže ked šlapem do kopca a musim hodiť 1-1 tak reťaz zasa škrka o vnutornu stranu šmyku takže fakt už neviem ako ladiť. stravil som pri tom hodiny a nakoniec som uvažil že to necham tak že 3-7 jazdim častejšie ako 1-1 a tak som ten odstuo nechal na 3-7. riešenim by bola vymena šmykaču za alivio....teda u mna
bik ebol na prehliadke a jedine co som citil ze do toho brbrali tak boli brzdy a inac islo vsetko v pohode len teraz sa to zacina kazit a striela mi retaz...cize sa asi pustim do stelovania
ked slapnem ale neviem no zatial sa mi to nestava casto ale neni to urcite dobre jednak pre retaz a pre kazetu...
neviete mi povedat na co sluzi tato srubka??nenapada ma nic co by som vedel priradit k tej srubke...