Zdravím... Ospravedlňujem sa, že vytváram novú tému, ale nikde som sa nedopátral k informácii, ktorú potrebujem. Chcem sa spýtať, či mi neviete niekto povedať, ako je na tom s tuhosťou E*****N oproti TORE. Ďakujem
inak niečo sa riešilo TU porovnanie tory a e*****na. Inak teraz čisto len teoreticky by Tora MALA byť pevnejšia vzhľadom an to že je o pol kila tažšia.
tuhostou tam porovnane nie su... ... teraz mam XCRku... ta drzi ako hluchy dvere, ale vadi mi, ze strasne kope... preto chcem zmenu a e*****n mi pride ako celkom dobra volba
no ja som menil toru 302 coil 100 mm za e*****n 100 mm vzduch a myslim si ze tora bola tuhsia , tento epikac ma problemy aj z 180 mm kotucom ale zase hladi lepsie a konecne chodi skoro na doraz co sa mi u tory nestalo ani raz aj ked bola najmaksia pruzina ....
ja mám epikona (tuneného) niečo cez 2 týždne so 180mm kotúčom a určite mu nevadí. Pokiaľ chceš tuhú vidlu tak si kúp epikona s pevnou oskou, na RU to bude stále o tom istom...
to mozem kupit duro Fr20 rovno... ide mi o to, ze mam polrocny naboj a nechcem ho hned menit... a ani nemam peniaze na novy vyplet, atd. atd. chcem len funkcnu vidlu co nebude kopat bude sa dat nastavit minimalne ako tento e*****n... keby boli peniaze tak hned beriem to duro, ale stale nie su
Ja mam Toru SL Coil a hned ako budu nejake zvysne , tak pojde na smetisko dejin. Je to take akuratne zavazie...ale ta Solo Air bude mozno o nieco lepsia...
inak niečo sa riešilo TU porovnanie tory a e*****na. Inak teraz čisto len teoreticky by Tora MALA byť pevnejšia vzhľadom an to že je o pol kila tažšia.
No, vaha vidlice a pevnost vidlice v tomto ponimani spolu nesuvisia .. vahu mozu pridavat pruzinu a ocelovy stlpik, ktore sa na pevnosti nepodielaju (ocelovy stlpik nekomentovat). Lahsie a drahsie materialy byvaju pevnejsie ako lacne tazke. Alebo pevne nohy a slaba korunka. Alebo pevne nohy , pevna korunka ale 5mm upinak. A zase tiez 32mm nohy neznamena, ze vidla je pevnejsia napr. oproti vidlici, ktora ma 30mm nohy. Alebo 35mm vs. 32mm .. proste sa to neda zovseobecnovat. Ale to len tak pisem .. aby rec nestala
Btw .. XC vidla do 100mm zdvihu mava bezne ~1.6kg .. 200g hore/dole .. ale zas 3kg vidla na XC bajku sposobi tazke prevazovanie sa smerom dopredu
Mozes rozviest, co robi a co by so 160 mm kotucom nerobila? 180 mm je vyrobcom povolena velkost kotuca. Sam som E*****na so 180 mm kotucom vozil a tiez som nemal problem.
vibrovat zacne aj vidla s 36mm nohami a pevnou osou, uz tu bolo aj jedno spomalene video
na e*****na s RU moze 180mm kotuc kludne ist, jazdil som to tak 2 sezony a nemal som ziadny problem
ono to nejde na XC bike ale zase ani na zjazdak ide to na chuckera... davam s tym co mi HT na FR DH tratiach dovoli... chcem vymenit XCRku ktora drzi ale uz mi nevyhovuje.... neviem ako je na tom E*****n s pevnostou... este mozem kupit duro dj. ale to neviem... e*****n mi pride super volba pre mna, ale ta tuhost mi sposobuje obavy lebo nikto mi nevie povedat ale mohla by byt pevnejsia ako XCR, ci?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pekne zober http://www.cyklomania.sk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=723&category_id=64&option=com_virtuemart&Itemid=90 alebo RST Titan 15 Air (100-150mm, cena ale vyššia - 200e, aj je ťažšia o nejakých 200g (ale je aj jedna z najtuhších)), plus nejaké koleso z bazáru, možno by si ukecal na nejakú peknú cenu toto predné post359526.html#p359526
Nie je to 20mm pevná os, ale stále lepšie ako nič
nejde mi o vahu... ide mi o funkcnost (chod vidlice) a tuhost
No, vaha vidlice a pevnost vidlice v tomto ponimani spolu nesuvisia
Btw .. XC vidla do 100mm zdvihu mava bezne ~1.6kg .. 200g hore/dole .. ale zas 3kg vidla na XC bajku sposobi tazke prevazovanie sa smerom dopredu
xrunner: bude lahsia, ale lepsia pochybujem
zanorí sa
na e*****na s RU moze 180mm kotuc kludne ist, jazdil som to tak 2 sezony a nemal som ziadny problem