Kupil som si SPD tretry, no casto sa mi stava ze mi v nich nohy trpnu. Je to len nezvyk na tvrdu podrazku? Alebo ze by boli male? Lebo pri obuti nemam pocit ze by ma niekde tlacili. Doteraz som vzdy jazdil v makkych botaskach a nemal som najmansi problem.
Mne sa to podarilo vyriesit tym,ze spodnu cast tretier mam trosku viac na volno...povedzme od polovice chodidla smerom k prstom...a vrch mam normalne zabujaceny ,nech to drzi...Predtym mi trpli nohy dost,ale ked som to zacal riesit takto,uz je to ok.V podstate na vacsine druhov mas minimalne dve spevnenia..vrchne a spodne..takze to jedno treba skratka nechat trosku na volnejsie.
vcera som si aj ja konecne kupil tretry.prvy vyjazd do lesa a defekt.tak som musel 5 Km tlacit po asfalte(beha sa v nich nahovno) dnes to uz bolo lepsie zmenu oproti normalnym botaskam je citit hlavne v terene.nohy mi netrpnu ale to som v nich bol tak 2 hodiny.uvidime ked pojdem nieco dlhsie
tak som cez vikend vyskusal moje nove tretry shimano mt30 http://www.bikewwworld.de/index_bestell ... hi-m30-001
a su pecka,vobec netlacia,pohodlnne,netrpne nic,vibramova podrazka,dobre sa v nich chodi... akurat mi chyba pasik so suchym zipsom na vrchu cez snurky,ale skurky zvazujem a je po probleme.Do nich este vlozka specialized body geometry,kua boli drahsie,ale hadam sa to koli tym kolenam oplatilo.
ja som si kupil scoty ,som s nimi vcelku spokojny,obcas mi aj nohy strpnu.zatial ak mozem hodnotit tak na cestu a rovne povrchy su ozaj super.horsie je to v krivolakych vystupoch a zostupoch.minule ma zastavila vacsia skala ja som to nedokazal vybalancovat ani vypnut a spadol som ako take vrece.este ma jedna vec irituje,strasne mi vrzga tretra o spd.poradte co s tym spravit.uz som to mazal cistil benzinom a nic.ked pojazdim ,zacne to znova.
ja som si kupil scoty ,som s nimi vcelku spokojny,obcas mi aj nohy strpnu.zatial ak mozem hodnotit tak na cestu a rovne povrchy su ozaj super.horsie je to v krivolakych vystupoch a zostupoch.minule ma zastavila vacsia skala ja som to nedokazal vybalancovat ani vypnut a spadol som ako take vrece.este ma jedna vec irituje,strasne mi vrzga tretra o spd.poradte co s tym spravit.uz som to mazal cistil benzinom a nic.ked pojazdim ,zacne to znova.
Ja som si zvykol trochu namazať dosadaciu plochu SPD pedalu vazelinou a prestalo to vrzgat
roman01: To ločkanie je úplne prirodzené a je to vlastnosť (nie chyba) pedálov. V nejakej inej téme sa už preberalo to, že je u tých pedálov určitá vôla do strany, ktorej účelom je zvyšovanie životnosti kolien
S nastavovaním vypínacej sily to nemá nič spoločné.
to trpnutie chodidiel ci prstov je sposobene asi tym, ze na vrchnej casti chodidla, na narte vedu tepny a cievky k prstom chodidiel, cize, ked si tie tretry prilis silno utiahneme, nedostatocne sa prekrvuje a okyslicuje chodidlo a prsty a mi to vnimame ako trpnutie
hehe, nie nie, sice v minulosti som taky nabeh mal, ale nestalo sa tak:-))
len ma zaujima fyziologia a biologia cloveka, a tak troska rozmyslam nad pocitmi pri roznych cinnostiach atd.....
asi som uz neni cisty
To je normalne aj ja ked som vykonostne sportoval tiez som sa zaujimal o telo ako pracuje ako funguje ta ktora strava.bez toho to nejde.
S tou skalickou to bolo len kvoli tomu,ze ludia sa tam boja ist si dat aj lieky predpisat.Ale to je uz mimo.
inak dobre skalicke tak to je medecina.
triki: no podla mna to neni zasa taka hroza s tou nemocnicou, povedal by som, ze je to skor len o konkretnych lekaroch, nejake tie informacie odtial mam od doveryhodnych osob:-)
jo a skalicke cervene v kombinacii napr. s pravym skalickym trdelnikom, to je jedna basen a ked k tomu pridas este domacu slivovicku, zabavy je az az
Myslim, ze trpnutie je dane prisposobenim ("sadnutim") vlozky tretry tvaru chodidla (= optimalne rozlozenie tlaku) a makkostou podrazky. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze mi trpli nohy v Adidas El Moro, ktore sa stahovali len snurkami. Ciastocne pomohlo vlozenie tenkych selfmade vloziek z cuprextitu 0.5mm, ktore lepsie rozlozili tlak. Na druhej strane mi netrpli v Sidi Eagle, kde bola racna + velcro. A znova trpli v Nike Alpin II, kde je karbonova podrazka (= tuha) a 3x velcro stahovanie. Cize silou zatiahnutia to nie je. V Nike som vymenil povodne vlozky (inak na pohlad pomerne slusne) za anatomicke Shock Doctor Ultra Low Profile II a ajhla, nohy prestali trpnut Odporucam vsetkym s podobnymi problemami. Skusal som nasucho obut aj BodyGeometry tretry od spesla, ale ako-taky dobry pocit som mal len u vyssieho z 2 skusanych modelov - prakticku skusenost vsak nemam.
mne ked som si kupoval tretry tak v obchode predavac povedal ze v predu na nohe nesmiem palcom citiť koniec tretry ,že by mi potom trpli nohy a zda sa že mal pravdu lebo som ešte nezažil spominané trpnutie nôh. Inak v tretre mam vpredu asi pol centaku volneho miesta ale pritom sedia ako uliate.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bikewwworld.de/index_bestell ... hi-m30-001
a su pecka,vobec netlacia,pohodlnne,netrpne nic,vibramova podrazka,dobre sa v nich chodi...
Ja som si zvykol trochu namazať dosadaciu plochu SPD pedalu vazelinou a prestalo to vrzgat
a skusil si to nastavit-zatiahnut?Neviem ake mas pedale,ale aspon ja mam na pedaloch inbusovu srubku + - ,+ je silnejsie,- slabsie.
S nastavovaním vypínacej sily to nemá nič spoločné.
hehe, nie nie, sice v minulosti som taky nabeh mal, ale nestalo sa tak:-))
len ma zaujima fyziologia a biologia cloveka, a tak troska rozmyslam nad pocitmi pri roznych cinnostiach atd.....
asi som uz neni cisty
S tou skalickou to bolo len kvoli tomu,ze ludia sa tam boja ist si dat aj lieky predpisat.Ale to je uz mimo.
inak dobre skalicke tak to je medecina.
jo a skalicke cervene v kombinacii napr. s pravym skalickym trdelnikom, to je jedna basen
ale to nebudem rozpytvavat....proste vdaka niekomu to dopadlo skoro velmi zle...
Nacvaknite si len jednu nohu a slapte mierny kopec.
Nohy striedajte. Tak sa naucite tahat.
Tlakom a tahom prekrvujete chodidlo lepsie ako pri chodzi.
Je to stara diskusia, ale mozno to niekomu pomoze.