Nazdar, jazdim komplet x9 (SRAM je moja srdcovka) a potrebujem new kluky . Najskor som bol napevno rozhodnuty pre Truvativ Firex 3.3 2008 ale potom mi kamos ponukol vynimocne vyhodnu cenu na Deore LX 2008 --->cena oboch by bola takmer rovnaka. Chcel by som vas vsetkych poprosit o vase nazory a skusenosti . Vopred DAKUJEM.
ja by som to zasa až tak nezovšeobecňoval, lebo väčšinou sa do takých fór ozývajú tí, čo majú problémy, spokojná časť mlčí - mnohí frajeri, čo si myslia, že sa vyznajú, sa vlastne nevyznajú... ja mám tiež Truvativ (5D) a mám feeling, že mi to nepreraďuje (kombinácia s Deore prešmykom) zrovinka ideálne, ale nemám toľko najazdené, aby som tomu dával výpovednú hodnotu a ani na porovnanie nemám dosť materiálu... proste trocha sebakritiky "hodnotičovi" nikdy nezaškodí - keď budem mať na tomto koňovi povedzme 2-3000 km a na porovnanie zo 5-6 iných kombinácií pohonov, potom sa vyjadrím, dovtedy nebudem problém váľať na výrobok, ale na nastavenie
pri počítačoch býva najväčší problém medzi PC a stoličkou, na biku často v sedle (alebo s náradím v labe vedľa neho, hehehe)
dneska som uz bol asi na 5 forach a vyplynulo mi z toho vsetkeho asi toto : Truvativ---> +lepsie prevodniky
+lepsie so sramom spolupracuje
- mäksie kluky
- dedoriešene upinanie lavej kluky -- vôla,
povolovanie
- existencia klubu " Cvakajuci Truvatisti"
Shimano---- +osvedcene upinanie
+duta kluka
- nepaci sa mi vzhlad (subjektivne)
- staznosti na mäkke prevodniky
Takto by som to ja osobne zhrnul - ak ma niekto iny nazor ,sem s nim , rad sa dozviem nieco nove, popripade ma prosim opravte diky
Neviem, či je to u Teba ešte aktuálne. Ja mám Truvativ Stylo (vyšší model od Firex) a nemôžem jedno krivé slovo povedať. Tie kľuky sa točia samé Na rozdiel od Shimana, čo som jazdil predtým, s týmto nemám nijakú negatívnu skúsenosť.
Ja mam Stylo, tiez mozu byt pre Teba alternativa ak chces zostat v SRAMe. Maju cca 11-12 000 km a no problem. Tuhost bez problemov a loziska drzia este stale. Na pravej strane sice dozije lozisko asi na konci tejto sezony (dajme tomu, ze to bude okolo 16 000 km), ale to je aj tym, ze to obcas jazdilo aj zvnutra zmacane vodou. Co sa tyka zivotnosti, tak som po zhruba 4000 km musel vymenit strednu pilu z hlinikovej zliatiny, lebo bola zjazdena (raz darmo ked je moja oblubena). Praskanie ziadne, povolovanie ziadne.
ja by som na toto nadviazal ... stylo 3.3 alebo xt '08 ? dizajnovo sa mi viac paci shimano ;-]
Shimano som sice nejazdil, ale ten ich system upinania lavej kluky na osku sa mi zda predsa len o kusok lepsi. XT '08 ma vyhodu aj v tom kompozitovom strednom prevodniku s dlhsou zivotnostou. To su vyhody Shimana, takze stoji za zvazenie.
A klub necvakajucich truvatistov odporuca truvativ
BTW, kedze sa vie ze to cvakanie sposobovala zle nalisovana oska v klukach tak predpokladam, ze SRAM uz davnejsie zabezpecil odstranenie toho problemu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://bike-forum.cz/forum/truvativ-fir ... forum.html
pri počítačoch býva najväčší problém medzi PC a stoličkou, na biku často v sedle (alebo s náradím v labe vedľa neho, hehehe)
+lepsie so sramom spolupracuje
- mäksie kluky
- dedoriešene upinanie lavej kluky -- vôla,
povolovanie
- existencia klubu " Cvakajuci Truvatisti"
Shimano---- +osvedcene upinanie
+duta kluka
- nepaci sa mi vzhlad (subjektivne)
- staznosti na mäkke prevodniky
Takto by som to ja osobne zhrnul - ak ma niekto iny nazor ,sem s nim , rad sa dozviem nieco nove, popripade ma prosim opravte diky
presmyk mam sram
vdaka
Cierne pilky su fajin len kuk moj bike /link mam v popise/ a zistis ze zvysok mi nebude ladit
Shimano som sice nejazdil, ale ten ich system upinania lavej kluky na osku sa mi zda predsa len o kusok lepsi. XT '08 ma vyhodu aj v tom kompozitovom strednom prevodniku s dlhsou zivotnostou. To su vyhody Shimana, takze stoji za zvazenie.
A klub necvakajucich truvatistov odporuca truvativ
BTW, kedze sa vie ze to cvakanie sposobovala zle nalisovana oska v klukach tak predpokladam, ze SRAM uz davnejsie zabezpecil odstranenie toho problemu...