Materiál: rád by som vidlu s maximálne 2,2 kg hmotnosťou, do zdvihu 140-150mm, podľa možnosti lepšie bez 15(20)QR osi, keď už os tak QR, šrúbovať pri defekte nemienim, Lock výhodou...
Miesto jazdenia: BA - Malé Karpaty, PD - Magura, Štyri chotáre - Nedožerská strana, SNV - Slovenský raj(dietne
Spôsob jazdy: 70kg štiap doteraz jaziaci XC na maximálne 80/130 (jekyll) zdvihoch, bez dlhodobej skúsenosti s kotúčovkami, techniku akú-takú má (6rokov jazdí SP XC), fakt light pojazdeníčko s light riderom...
US Ponuka
DT Swiss EXC 150 - 9mm dropout
Fox Forx 32 Float RLC - 9mm dropout
Fox Forx 32 Talas RLC - 15mm QR
Magura Thor - 20mm Maxle
Maverick DUC32 - 24/7
Rock Shox Pike 454 Coil U-Turn - 20mm Maxle
Rock Shox Revelation 426 U-turn - 9mm dropout
White Brothers Fluid 140 - 20mm thru-axle
Ak máte nejaké nápady alebo názory na jednotlivé vidly, nechám si poradiť...
Som zvedavý, či tu niekto má skúsenosť s WB Fluid, tá mi kole oči
lefty max ma len 130mm, nie? inak, samozrejme by som tiez bral lefty ;]] ta najnovsia ma vraj 1353 gramov...
//aha to ma byt DO zdvihu 140-150, tak potom jednoznacne lefty
Edit:// trochu som zabrowsoval a v čechách sa im venujú v Bicycle café v Prahe aj XCR Svorada v Brne, nie zlé, hodim ju aj hore
´06 Heckler s Duc32, farebne zladenie - katastrofa
Kubi: Mavericka ti zoservisuju v bicyclecafe, alebo si to velmi jednoducho spravis sam. Maverick ma na stranke pekny obrazkovy navod aj s tuningovymi typmi na viskozity oleja a tlaky podla vahy a stylu jazdenia.
trochu ti to shrnu:
nejlepší poměr cena výkon je asi u Pike, nově je i RVL na 140mm, u RS mě ale strašně sral způsob snižování U-Turn.
Rock Shox Pike 426 U-Turn - má ocelový krk strašná váha
White Brothers Fluid 140 a Maverick DUC32 složitější se servisem, koncepčně jednoduché, ale podle funkčně mě zastaralé vidlice DT Swiss EXC 150 - Pace nevynikaly spolehlivostí, DT prozatím nic moc nezměnilo nevěřím jim
Magura Thor - nelíbí se mě ovládání zdvihu a locku, funkčně OK
Fox Forx 32 Float RLC Fox, Forx 32 Talas RLC - ***** po všech stránkách nakonec sem si vybral
Forx 32 Talas RLC 150/130/110 model 2010 s 15mm osu
pár info z testu vidlic 2009 ti vkládám + foto Lišáka co mě ve středu dorazil
Maverick sa mi servisuje rozhodne lepsie ako Fox a nechapem ani ake dalsie nastavenia by si na tom Mavericku chcel. Ak by tam uz vazne nieco chybalo tak nova DUC36CF bude mat par dalsich nastaveni, ktore sa ale daju nastavovat aj teraz akurat vnutorne.
pokud ti vyhovuje OK já mám jiný názor
Pomaly lúštim text na tom teste BIKE, prvé čo mi udrelo do očí je, že som úplne zabudol na vidly Answer
zatím nemůžu potvrdit - mám ji na kole od včerejška najeto 3km
první větší testík bude až v neděli
jo a vidle mě dorazila z USA tady zatím nejsou k sehnání, a cena u nás je výrazně větší
Je ale otazka do akej miery je to skutocnost a do akej je to len marketing. Kazdy rok sa v niecom menila vylepsoval Talas system a vzdy slubovali lepssiu citlivost vzdy to ale bolo o toom istom: bla bla bla
V kazdom pripade k tvojej dileme. V case ked sa uz da zohnat nova Rock Shox Revelation 2010 Dual Air za €600, ktora ma 150mm zdvih, chodi nadherne, vaha je viac ako luxusna tak by som asi nad nicim inym neuvazoval.
Dokonca rozmyslam ze tu novu Revelation s pevnou osou dam na mojho Fritzza...
pokud ti vyhovuje OK já mám jiný názor
Na Floate RLC som mal compresiu vzdy na minime, takze v dvoch rychlostiach ju urcite nepotrebujem. 15mm osu som nemal ale s klasickou 20mm sa mi moc dobre nerobilo. Mensi rejd mi neprekaza, kedze vidla je dost predsunuta v korunkach a otocenie o cca 85° dostrany mi staci. Predstavce mam uz tri a dost ma teda sere, ze to je atyp, ale zas je aspon vcelku lahky. Este novy Revelation vyzera fajn no nevidim v nom ziadny prinos pre mna oproti Mavericku. Vsetko je otazkou priorit- keby som si mohol vyberat mam uz Parafork, no kedze ju nemozem zohnat musi stacit Maverick(lepsi teleskop som zatial nezohnal).