zdravím bikerov! prednedávnom som tu založil tému o kúpe nového biku do 800e! no nakoniec som sa rozhodol ponechať si svoj spolahlivý kellys spider a celý ho prerobiť...tak začínam vidlou a mal by som záujem o túto http://velosprint.sk/shop/c.146_735/vidlica-marzocchi-22-lo-dialkove-ovladanie-09.p.10005 alebo http://www.mojekolo.cz/11279-sr-suntour-e*****n-rld ktorú by ste mi radšej poradili? ktorá je lepšia kvalitou? čo znamená to dialkové ovládanie na tej marzocchi? a nebude vadiť ak mám teraz vidlu sr 100mm a dám tam 120-130mm,nenaruší sa nejako vážne geometria biku?! a niesom vôbec technický tip ,len rád a často jazdím,tak budem rád ked mi poradíte ,thanks!
Narušíš akurát tak geometriu rámu poprípade,záleží od toho,na koľko bol ten rám stavaný Práve preto sa objednáva z netu,lebo sú také lacné V kameňáku nie stále zoženieš veci lacnejšie ako po nete,ale známosti to istia Nové vidly majú stĺpiky dosť dlhé (ak sa dobre pamätám,tak cca 25cm niekedy aj viac),takže toho,že to bude krátke sa báť nemusíš Pri vidle s rezaným stĺpikom už treba dávať pozor Ešte k tomu zdvihu,k jeho zmene,tie vidly sa predávajú nastavené na 100mm preto,lebo je to IMHO najbežnejšia konfigurácia,málokto jazdí E*****na na 140mm Aj na oficiálnej stránke máš video,ako si zdvih zmeniť,avšak určite v SUNTOUR servise ti budú ochotní zmeniť zdvih,no niečo si za to zapýtajú,to je isté
2 andyapo:na to co si objavil rovno zabudni
ked chces funkcnu vidlu...
bud zober tu MZ corzu lt alebo e*****na..
PS: sa cudujes ked to 3r nerozoberes a nevycistis
2: mnavak.. za 250 e si uz radsej zozenen zanovnu rebu
nie nečudujem sa,čudujem sa že vôbec tolko vydržala! ja som taký cyklista čo jazdí a nestará sa! teda jasné že pucujem,umývam o 106,ale servis len ked je nutný...ked sa niečo pokazí...ani kazetu ani kluky ani reťaz som ešte nemenil! takže teraz po 10000km už asi nastal ten čas vymeniť všetko,väčšinu...aj ked mne sa stále zdá že to ide tak isto ako predtým,počkám až kým sa mi reťaz neroztrhne
Poznam len jeden typ vidlic, ktore vydrzia jazdenie 3-5 rokov bez akekohokolvek servisu vo vsetkych moznych podmienkach, bez toho aby sa zmenila ich jazdna charakteristika .. a to su stare Bombery. Idealna vidlica pre ludi, ktori jazdia a nestaraju sa
mozem len potvrdit mal som macochu 02 z bazaru,daval som jej 3r,jazdi na nej kamos toteraz a ide fajne...
som ju raz rozobral a vycistil ale trosku aj upravil , neznicitelnaa
tá marzocchi fakt nebude meniť vlastnosti aj keby ju neudržiavaš, lebo to je hrozné od začiatku. To je paródia na vidlicu, ešte raz sem ten odkaz napíšeš a riadne sa naštvem Nechceš radšej pevnú? O viac ako 1.5kg ľahšia ako marzocchi/suntour čo máš, nulová údržba a pruženie asi ako rst launch.
andyapo: 2002 a starsie .. niektore 2003,2004 ale potom uz moc nie, sem tam nieco ale uz nie bezudrzbove uplne. Takze rec bola o 1999,2000,2001,2002,2003 modeloch aj to nie uplne o vsetkych.
winprog15: myslim, ze ziadny e*****n, ani 100x tunovany u Milana sa citlivostou nebude chytat na 99' model Z1 pruzina/olej .. ktory fungoval rovnako, aj ked miesto oleja mal v sebe blato. Kazdopadne, citlivost je relativny pojem, a ako som uz kedysi davno Milanovi na bike-fore vysvetloval (svojho casu silne neuspesne), existuje dynamicka citlivost vidlice, ktoru na vahe nezmeras [a cuduj sa svete, za ten cas (co som sa nim hadal) uz zacali do vidlic montovat low a high speed compression/rebound ] a potom vec ako chod vidlice vo zdvihu, kde vacsina vzduchovych vidlic prehrava na celej ciare, pretoze na zaciatku su super citlive a potom do zdvihu prepadaju cim vlastne sa stavaju skoro nefunkcnymi. Pripadne maju brutalnu progresivitu, vdaka ktorej 100ka vidlica sa vlastne stava vidlicou s realnym zdvihom 5cm. A toto su fakty, ktore viem na vlastnej skusenosti z obycajneho jazdeni .. XC/AM .. zjazdy v tazkom terene velkou rychlostou (EN/DH) je este kapitola dalsia, kde ja osobne mam biele miesta, kde ale E*****n a podobne vidlice (vratane vacsiny Bomberov dnes) uz sa nevyskytuju.
Ale spat k teme... slusna vidlica za cenu do 150e nova zrejme jedine tunovany E*****n (ci nejaky model RST?), alebo jazdeny Bomber, ci Reba (eventualne este existuje myslim nejaky Manitou olej/pruzina .. a sem tam nieco).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ad tá váha,stačí hľadať na oficiálnej stránke nabudúce
EDIT/ Pato zasa predbehol
RST Launch
e*****n je naj, ak chceš pružinu tak tora coil, recon coil atď.
PS: sa cudujes ked to 3r nerozoberes a nevycistis
2: mnavak.. za 250 e si uz radsej zozenen zanovnu rebu
som ju raz rozobral a vycistil ale trosku aj upravil
tá marzocchi fakt nebude meniť vlastnosti aj keby ju neudržiavaš, lebo to je hrozné od začiatku. To je paródia na vidlicu, ešte raz sem ten odkaz napíšeš a riadne sa naštvem
winprog15: myslim, ze ziadny e*****n, ani 100x tunovany u Milana sa citlivostou nebude chytat na 99' model Z1 pruzina/olej .. ktory fungoval rovnako, aj ked miesto oleja mal v sebe blato. Kazdopadne, citlivost je relativny pojem, a ako som uz kedysi davno Milanovi na bike-fore vysvetloval (svojho casu silne neuspesne), existuje dynamicka citlivost vidlice, ktoru na vahe nezmeras [a cuduj sa svete, za ten cas (co som sa nim hadal) uz zacali do vidlic montovat low a high speed compression/rebound
Ale spat k teme... slusna vidlica za cenu do 150e nova zrejme jedine tunovany E*****n (ci nejaky model RST?), alebo jazdeny Bomber, ci Reba (eventualne este existuje myslim nejaky Manitou olej/pruzina .. a sem tam nieco).