mam vidlicu SR Suntour E*****n a hydraulicku brzdu shimano BR-M575 http://www.kupkolo.cz/produkty/Komponenty-horske-brzdy_29/Brzdy-kotoucove_83/shimano_717/Brzda-kotoucova-Shimano-BR-M486-White_5878.html len v ciernom.
Problem je, ze pri brzdeni sa zacne vidlica triast. Nie zasuvat, ale jej koniec - kde je rychloupinak sa trasie dopredu a dozadu. Je to o kusok ale citim tie vibracie. Brzdu mam uz nieco vyse 2rokov. Na zaciatku si nepamatam ze by to robilo a bol tam kotuc aligator http://www.kupkolo.cz/popup_image.php?pID=4707
Po prvej zime, kedy som nejazdil, sa mi zdalo ze z brzdy unikla mala cast brzdovej kvapaliny. Na dlzke kroku paky to nebolo vobec poznat. A od vtedy ako keby to zacalo. Kotuc som ocistil, odmastil. Dosticky taktiez ocistil, odbrusil cast z plochy, dokonca ich skusil aj vypalit
Nebude problem s montazou? Hadica bude pasovat predpokaldam.
VĎAKA, Peter
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
vidla suntour e*****n 100 mm vzduch a brzda magura julie kotuc 180 mm trase ju jak drzdovy chvost grrr , dosticky vymienane nie teraz ale za nove este nie su zbrusene ani z 1/4
nepomohlo by mi keby som dal iba 160 mm kotuc na predok ? predtym som mal masivnejsiu toru 302 coil a nerobilo to , inak dost s tym ma aj plast teraz som prezul na 1,95 a len potom som videl jak to dokaze triast a uz aj ked som isiel dole drglotavym terenom napr po traktorovej stope
ale dnes som vymenil 180 kotuc za 160 a zatial len tak po dvore to vyzeralo nadejne a kedze sa rozprsalo neskusal som v terene , skusim zajtra inak 160 mm kotuc origo magura nejak nie je uplne zasunuty do prasata a tym padom je iba polovicka vysky dosticiek obrusena vyzerato to ako zly vtip, este ze sa dali otocit na opacnu stranu , inak 180 kotuc do toho isteho prasata ide krasne na celu vysku dosticiek , chyba bude asi v adaptery nie ???
ps : nechcem uz zakladat dalsiu temu ale vcera som mal vidlu este ok a dnes bola mekka ako hnoj
mi asi sfucala nejako, pred tym par vyjazdov ok , neviete co by sa mohlo pojekakat ????
Je to tým, že kotúč neznesie materiál? (organika vs semi vs metalic)
Alebo je problém vo výrobcovi? (Shimano vs. Alligator)
Pômože mi Alligator organický?
ABS efekt ten pocit popisuje asi najlepsie. Ked som tam dal nejaky Ice Tech kotuc, teda to co k XT patri, tak to prestalo.