500 korun za vymenu oleja je masaker. jedine ze ti este prilozia 2 litre vo flaske
Neviem čo máš na mysli pod pojmom výmena oleja, ale za vypustenie, rozobratie, vyčistenie, vybratie stierakov a ich vyčistenie, následne zloženie, vymenenie tesniacich gumičiek to určite nieje masaker.
Neviem čo používaš za olej, ale s mojim sa určite do tej ceny nezmestím (500,- /0,5l). Prípadne vazelina na pružinu 290,- Sk/tuba.
Vyliať, naliať ... no neviem potom škoda oleja. Bordel zostane vnútri ...
výmena oleja by mala obsahovať všetko hore uvedené, nakolko stačí aby si mal trochu bordelu pod vrchným guferom a po čase bude nepojazdné púzdro, prípadne si poškodíš gufero (netreba vyberať vždy) ... minimálne kompletne vyčistiť. Možno som zbytočný detailista, ale ked hladáš najmenšie odpory tak musí byť skoro sterilné prostredie.
Skúšal som vlastnosti rôznych olejov, niektoré stáli aj 400,-/100ml a boli moc mňam, iné sa vôbec neosvečili (škoda peňazí). Nakoniec som zvolil kompromis cena výkon a lejem to čo lejem .... prepáč. Stálo ma to dosť potu a financii, takže nee.
Pod servisom si predstavujem vybratie pružiny, jej vyčistenie a namazanie novou vazelinou, vybratie a kontrolu piestika, v podstate všetkých vnútorných častí .... Ak to typ vydli dovoluje a má predpísanú výmenu tak aj tlmičový olej a komplet rozobratie tlmiča. Trvá to trošku dlhšie, ale viem že vnútri je všetko na 100% v poriadku.
Potom sú už len drobnosti, kde sa trošku interne poprestavuje tlmič, povymieňajú sa veci ktoré sú nezlučitelné z citlivým chodom ...., ale to je už o inom.
Preto som s odtrhom na 7kg a pri zaťazení 700N je zanorenie 70mm
PS: neviem ako to vyzerá v servise, lebo som tam nikdy nebol
super ja mam pri zatazeni 600N zanorenie 90mm (merane)
nemyslis, ze je to uplne odveci udaj?
a neboj, nie si jediny co ked nieco rozobere tak to vycisti pred poskladanim ale osobne pochybujem ze za 500 sk ti budu rozoberat vidlicu a vsetko precistovat a prihovarat sa jej ci sa ma dobre...
roman, jasne ze servis vidly obsahuje (alebo by aspon mal) vsetko co si popisal. lenze tu sa bavime o zmene zdvihu - teda vypusti olej, da dole vonkajsie nohy, vyberie piest (ci ako sa to vola ) z lavej nohy, vyberie(zreze) z toho kusu gumy, zalozi naspet, zalozi nohy, naleje olej a dovidenia.
ziadne cistenie atd. za to je podla mna 500 nenormalne vela. len to potvrdzuje moj nazor na meridu kosice....
MuF: aby som to dostal na správnu mieru, tak vidla je XC-Pro E-TR (TAD), 32mm nohy, zdvih 60-120 písaný, po úpravách reálny zdvih 20-122mm, realizovaný stlačením páčky a zasunutím na požadovanú výšku (prepúšťanie komôr), upravený tlmič, prerobený lock a dorobená H/L expanzia. Sorry mal som to spomenúť.
"nemyslis, ze je to uplne odveci udaj?" keby si pochopil princíp grafu tak by si vedel čo som mal na mysli a aj to že porovnávaš neporovnatelné 120mm vs. 170mm .
neser si do huby pls
v profile nemáš uvedený vek, takže možno len strelím, ale trochu úcty k skúsenejším "PaliG" by nezaškodilo.
vladol: len som reagoval na tu cenu a rozsah prác. Nakolko naozaj nemám žiadne skúsenosti so servisom, tak sa k tomuto radšej nebudem vyjadrovať.
"nemyslis, ze je to uplne odveci udaj?" keby si pochopil princíp grafu tak by si vedel čo som mal na mysli a aj to že porovnávaš neporovnatelné 120mm vs. 170mm .
ja som porovnaval dve vidlice tak ako si TY napisal. ja viem ze je nezmysel porovnavat dva rozne zdvihy takisto ako nema zmysel pisat "vidlica sa mi stlaci 100mm pri sile 489N" bez doplnenenia dalsich veci. rovno napis ze sa ti zasunula vidlica 100mm a to bude stacit nie? a ze ja som nepochopil princip grafu
neser si do huby pls
v profile nemáš uvedený vek, takže možno len strelím, ale trochu úcty k skúsenejším "PaliG" by nezaškodilo.
nebudem mat uctu k nikomu len preto lebo by som ju mal mat. a to ze je skusenejsi je vies na co, ked tu nenapise nic poriadne UTFG UTFG a este LOCK LOCK mozem aj ja opakovat vsade, to zo mna tiez spravi skusenejsieho?
neuvedomil som si, že som neuviedol zdvih a detaily, sorry.
až na reakciu Paliga som si uvedomil čo máš za vidlu a zdvih .... a to sme sa už par krát naťahovali.
graf si pochopil ...
Pod servisom si predstavujem vybratie pružiny, jej vyčistenie a namazanie novou vazelinou, vybratie a kontrolu piestika, v podstate všetkých vnútorných častí ....
Zdravim.
Nechcem zakladať novú tému. Keď znížim zdvich na vidle tak sa len nebude tak hlboko zanárať alebo sa zníži celková dĺžka (od osi ku korunke). Priklad. Kúpim vidlu so 160mm dzvihom ale mám bike na 130mm. Znížim zvdich na tých 130mm zostane mi zachovaná gometria alebo sa zmení?
Vďaka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
LOOL
Neviem čo máš na mysli pod pojmom výmena oleja, ale za vypustenie, rozobratie, vyčistenie, vybratie stierakov a ich vyčistenie, následne zloženie, vymenenie tesniacich gumičiek to určite nieje masaker.
Neviem čo používaš za olej, ale s mojim sa určite do tej ceny nezmestím (500,- /0,5l). Prípadne vazelina na pružinu 290,- Sk/tuba.
no neviem toto co si popisal sa skor podoba na "servis vidlice" a ppeppo5 napisal "vymenu oleja" (teda vylejem jeden, nalejem druhy)
za 300 sk mi to spravi a ze malo by sa to dat...
tak zajtra tam asi zajdem aj z bikom...
výmena oleja by mala obsahovať všetko hore uvedené, nakolko stačí aby si mal trochu bordelu pod vrchným guferom a po čase bude nepojazdné púzdro, prípadne si poškodíš gufero (netreba vyberať vždy) ... minimálne kompletne vyčistiť. Možno som zbytočný detailista, ale ked hladáš najmenšie odpory tak musí byť skoro sterilné prostredie.
Skúšal som vlastnosti rôznych olejov, niektoré stáli aj 400,-/100ml a boli moc mňam, iné sa vôbec neosvečili (škoda peňazí). Nakoniec som zvolil kompromis cena výkon a lejem to čo lejem .... prepáč. Stálo ma to dosť potu a financii, takže nee.
Pod servisom si predstavujem vybratie pružiny, jej vyčistenie a namazanie novou vazelinou, vybratie a kontrolu piestika, v podstate všetkých vnútorných častí .... Ak to typ vydli dovoluje a má predpísanú výmenu tak aj tlmičový olej a komplet rozobratie tlmiča. Trvá to trošku dlhšie, ale viem že vnútri je všetko na 100% v poriadku.
Potom sú už len drobnosti, kde sa trošku interne poprestavuje tlmič, povymieňajú sa veci ktoré sú nezlučitelné z citlivým chodom ...., ale to je už o inom.
Preto som s odtrhom na 7kg a pri zaťazení 700N je zanorenie 70mm
PS: neviem ako to vyzerá v servise, lebo som tam nikdy nebol
super ja mam pri zatazeni 600N zanorenie 90mm (merane)
nemyslis, ze je to uplne odveci udaj?
a neboj, nie si jediny co ked nieco rozobere tak to vycisti pred poskladanim
ale aby sa ti lepsie zilo: ano, mas pravdu, mal uviest aspon zdvih(najlepsie aj model) vidlice.
edit> neser si do huby pls
zbytocne zneprehladnujes temu osobnymi narazkami. ked nieco chces, napis mi ss.
ziadne cistenie atd. za to je podla mna 500 nenormalne vela. len to potvrdzuje moj nazor na meridu kosice....
nevrav ked nevies...povedal 400 az 500...
"nemyslis, ze je to uplne odveci udaj?" keby si pochopil princíp grafu tak by si vedel čo som mal na mysli a aj to že porovnávaš neporovnatelné 120mm vs. 170mm
vladol: len som reagoval na tu cenu a rozsah prác. Nakolko naozaj nemám žiadne skúsenosti so servisom, tak sa k tomuto radšej nebudem vyjadrovať.
ja som porovnaval dve vidlice tak ako si TY napisal. ja viem ze je nezmysel porovnavat dva rozne zdvihy takisto ako nema zmysel pisat "vidlica sa mi stlaci 100mm pri sile 489N" bez doplnenenia dalsich veci. rovno napis ze sa ti zasunula vidlica 100mm a to bude stacit nie?
nebudem mat uctu k nikomu len preto lebo by som ju mal mat. a to ze je skusenejsi je vies na co, ked tu nenapise nic poriadne
až na reakciu Paliga som si uvedomil čo máš za vidlu a zdvih .... a to sme sa už par krát naťahovali.
graf si pochopil ...
Veru aj mne sa tak zda, ze aspon takto.
Nechcem zakladať novú tému. Keď znížim zdvich na vidle tak sa len nebude tak hlboko zanárať alebo sa zníži celková dĺžka (od osi ku korunke). Priklad. Kúpim vidlu so 160mm dzvihom ale mám bike na 130mm. Znížim zvdich na tých 130mm zostane mi zachovaná gometria alebo sa zmení?
Vďaka