ja s tym suhlasim. a kazdy rok skusky zdravotne, psychotesty, zbrojne, prva pomoc...
nespravi odobrat zbran a polovny si moze dozivotne nechat aby mohol chodit prikrmovat :lol:
30.01.2013 - 20:20:41
00
iron.hide: v Rakusku je tiez mrte posedov za Petrzalkou. Minule som jedneho polovnika stretol, slusne mi vravel, ze kusok dalej je kolega, aby som bol potichsie. V pohode. Ovsem neviem, ci ten zakaz korculiarov a bicyklov popri Dunaji od LaFranconi nie je kvoli posedom :lol: .. Madarska strana od Cunova v tych lesikoch, tak tam je posedov jak nasiatych. Hadam viac, nez na Slovensku :lol: .. ale ked si zratam 2+2, tak Madarsko-Uhorsko :) .. Slovensko bolo vtedy velka zvernica s vlkmi a medvedami. No, stale je .. a pribudli gorily, ale tie su celoparlamentne chranene.
30.01.2013 - 21:11:35
00
Čaute ľudia !!! Mám pre Vás nemilú správu , najmä pre milovníkov prírody čo radi chodievate von do Mestských lesov Bratislava. Nedávno tu priamo na chodníku zastrelili poľovníci psíka , ktorý mohol ešte žiť. Podľa vyjadrenia ML BA je premnožená diviačia zver a 3 poľovné združenia , ktoré obhospodarujú toto územie majú že vraj stav pohotovosti . Dneska mi volali ľudia čo boli sa prejsť neďaleko železnej studničky a koliby za bieleho dňa že im výstrely z guľovnice zasvišťali ponad hlavu, potom do cesty im vliezol poľovník s poľovným psom a zbraňou cez plece a vravel že im zastrelí psa ak si ho nedajú na vodítko (yorkšírsky teriér). Podľa mne dostupných dostupných informácií , miestne poľovné združenia nestačia na likvidáciu premnožených diviakov a tak si ako posilu volajú zahraničné návštevy . Svedčia o tom aj rakúske autá parkujúce na neobvyklých miestach v lesoparku. Hromadné polovačky sú že vraj odsúhlasené a budú trvať až dovtedy dokedy stavy diviakov nebudú dostatočne zregulované ........ Na zamyslenie !!! Koľko ešte psov padne za obeť týmto psychopaticky zmýšlajúcim ľudom čo nemajú zábranu strielať po všetkom čo je živé a hýbe sa !!!! Mestské lesy sú pokryté hustou sieťou chodníkov a ciest , hromadných poľovačiek sa zúčastňuje viac ako 30 jágrov naraz !!!! Splašená diviačia zver , ale aj jelenia , muflonia či srnčia sa presúva pod nátlakom a strachu z výstrelov bližšie k ľudským príbytkom . Nebol som v mestských lesoch minimalne týžden ale ževraj večer je to tam samý ***** s puškou cez plece !!!!
31.01.2013 - 01:03:43
00
ach jo, lepsie o tom ani nevediet, a nadalej sa kludne vozit po lese.
zachvilu je jar, diviaky budu mat mlade, takze preto maju flinty pohotovost. Sranda este len potom pride, ked budu strelbou vyplasene diviacice aj s malymi divoko behat po lese, to budeme s laskou spominat na toho nasho udajneho medveda.
31.01.2013 - 02:43:04
00
iron.hide : Hej hej vyplasene diviacice budu behat po lese horedole :D Na jar sa chodi do lesa s flintami a striela sa (a co prosim ta?) :D Vidim, ze do toho nejak moc vidis :D
31.01.2013 - 08:43:08
00
Len nech postrielaju viac psov na Zeleznej. Pripadne nech niekoho zrania /sorry za krvilacnost/. Lebo asi to je jedina cesta, ako pohnut ludmi /v BA/ aby sa zacali tymto problemom zaoberat. Dosial to vzdy byva len daleko v horach, pripadne daleko od BA /co je skoro to iste ako keby to neexistovalo, viz. povodne/. Pocul som, ze za prenajom sa plati velmi malo penazi, oficialne (?), zaujimalo by ma presnejsie sumy. Ci nahodou nejdu bokom nejake tucne baksise (co asi idu) ludom, ktory revir prenajimaju. Je skutocne vtipne, ako kedysi cele statne lesne pozemky teraz okupuju kadejaki skaderuka-skadenoha a privlastnuju si pozemky ako keby im patrili (viz. chotar sv. Jur a podobne) a vo velkom na nich bacuju (rozdeluju polovne reviry, povolenky na tazbu dreva atd.). Lenze akosi pozabudli, ze ide stale o nieco, kde ma obcan pravo chodit a citit sa bezpecne a relaxovat. Nie sa triast od strachu, ze ho flintos streli do kolena, alebo drevorubac pretiahne motorovou pilou.
31.01.2013 - 08:50:47
00
pes v lese nesmie volne behať taká je realita,pes môže volne behať len na určených miestach a okrem petržalky ich má myslím už len jedna ms. časť.
Toho jepka s pištolkou by som tak rád v lese stretol,ale ako som už dávno hovoril ja mám na nich proste smolu,stále stretám len milých a dobrých ľudí. :lol:
31.01.2013 - 09:11:05
00
Je to davnejsie co som mal psa - platilo, ze polovnik moze strielat na psa len ked je vzdialeny od majitela viac nez x metrov a zjavne prenasleduje zver. A este to nesmel byt polovnicky pes. Platilo to tak asi pred desiatimi rokmi - to som si nasiel v zakone. Zmenilo sa to?
31.01.2013 - 09:38:19
00
je to 200 m od intravilánu čiže nejakého obydlia.pes musí byť v lese na vodítku tak to je.
31.01.2013 - 09:45:11
00
nečitam prvýkrat že rakušania chodia, určite idem dobre premastia vrecka a tešia sa obe strany. Tiež nechapem čo ***** je za napad označovat taketo oblasti za reviry.... dnes davali v spravach že bol diviak pri kramaroch, parada to aby si ludia zajtra davali pozorked pojdu z nemocnice aby nedostali rovno brok do hlavy.
Zakony su. a Su pekne napic a bohužial sa ani nezmenia pokial sa touto pannskou zabavou na zvysenie ega nebude zamestnavat každy treti obmedzenec z nasich "nadriadených". Jedine žeby sa všetci naraz streli na partypolovačke , ožrali sa jak prasata (čo nieje nič nezvyčajne) a zacali strielat po sebe.
31.01.2013 - 10:22:41
00
Ja myslim, ze vzhladom na to, ze v BA sa nicia posledne zelene miesta a stavaju vselijake prisery /viz riverpark, kde miesto parku je tam ohrada s par drevenymi nezmyslami a na vstup je tabulka, ze Tatry cosi :x/ trvat na tom, ze lesopark je les a vyzadovat do bodky dodrziavat zakony ohladne psov /podotykam, ze povetsine nemam rad roznych psickarov a ich pristup k veci/, nie je velmi zmysluplne. Proste je to lesopark a tak by mal zostat. Ziadny revir, a starat sa o prirodu. Ale to je sci-fi, takto to funguje v zahranici,ale u nas nie :(
31.01.2013 - 10:56:32
00
ja určite neobhajujem polovníkov,ale psíčkari sú skoro podobní tchuji.stačí si pozrieť
hrádzu na pečni...majú kopec miesta v medzihrádzovom priestore a všetci venčia psov hore na cyklo ceste.
31.01.2013 - 17:00:32
00
S poľovnikmi a lesákmi mám skôr dobré skúsenosti, ale keď čítam niektoré príspevky, tak si spomeniem na toto.
http://www.youtube.com/watch?v=6qghX7xcUlc
31.01.2013 - 18:53:24
00
lesny duch: :rofl: :D

trik: ja viem... pri niektorych sa otvara nozik vo vrecku. A tak, ci onak ... pes do bytu nepatri.
31.01.2013 - 19:26:40
00
iron.hide : Hej hej vyplasene diviacice budu behat po lese horedole :D Na jar sa chodi do lesa s flintami a striela sa (a co prosim ta?) :D Vidim, ze do toho nejak moc vidis :D


co je tu smiesne? hovorim, ze v pripade ze tento odstrel nejako nestihnu do zaciatku jari, tak pravdepodobne v tom budu pokracovat aj na jar, ked uz budu mlade.
nejak sa moc smejes, ako keby si nevedel, ze tu na slovensku je mozne vsetko
31.01.2013 - 21:31:45
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Okuliare)
keyboard_arrow_up