Kategórie
Bike-techA zase raz "kamoši" poľovníci... # horský bicykel # plášte # oprava # cyklotrasy # skúsenosti # diskusia # jazda v teréne # defekt
Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
-15% Schwalbe Nobby Nic 26x2.40" EVO ADDIX SpeedGrip Super Ground plášť, TLE, kevlar
62,99 €
-15%
MOC 73,99 €
-14% Schwalbe Hans Dampf 26x2.35" Evolution ADDIX Soft Super Gravity plášť, TLE, kevlar
70,99 €
-14%
MOC 83,99 €
savings Schwalbe Magic Mary 26x2.35 Addix BikePark E-25 plášť, drôt
20,99 €
savings
MOC 45,99 €
savings Continental Double Fighter III 26x1.9" plášť, drôt, reflex
16,19 €
savings
MOC 31,90 €
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
22,99 €
savings
MOC 44,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.35" Active K-Guard plášť, drôt
16,29 €
savings
MOC 24,99 €
Schwalbe Jumbo Jim 26x4.00" Performance Addix plášť pre fatbike, kevlar
51,99 €
MOC 71,99 €
Akcia -25% Schwalbe MAGIC MARY 26x2.35" Ultra Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-25%
MOC 80,99 €
savings Schwalbe MARATHON PLUS 26x1.50" Performance SmartGuard Reflex plášť, drôt
29,99 €
savings
MOC 48,99 €
-10% Continental Compact 16 Wide 16x1.9 - 16x2.5" duša, autoventil 34 mm
od 5,29 €
-10%
MOC 8,99 €
Výpredaj -9% Extend 24 x 1.75-2.125" duša, dunlop ventil 40 mm
3,09 €
-9%
MOC 4,99 €
Úprimne...jeden z dôvodov prečo som sa vyprdol na jazdenie na MTB boli aj neustále problémy s voľne pustenými psami v prírode. Boli to psíčkari ktorích psy behali bez dozoru, kedy som majiteľa psa videl kdesi v prdeli na konci lúky otočeného smerom odomňa a jeho pes si to veselo smeroval na mňa. Druhá skupina boli voľne pustené psy na salašoch a priamo pastierske na lúkach s ktorými mám bohaté "veselé" príhody a nakoniec tretia skupina boli strážne psy napr. na družstvách,drevoskladoch (konkrétne odporúčam na Liptove cestu na spodnú (nie hornú !!!) nádrž Čierny Váh a drevosklad pred nádržou alebo prechod z Malužinej do Lipt. Jána cez kamenolom vo Svidove pri Malužinej....ak trafíte na strážnikov ktorí doprajú svojim štvornohým pomocníkom slobodu mimo oplotený objekt tak sa smiechu nezdržíte
* pes moze byt kludne legitimne zatulany, mohol sa stratit v meste, tazke nemusi byt oznaceny, mohol utiect (a jeho majitel ho hlada) ale to este stale podla mne nie je dovod na bezduche odstrelenie psa. To je podla mna absurdne.
** nech odo mna ziadny polovnik nevyzaduje, aby som na svojho psa v lese stale videl. Az oni budu so 100%-nou istotou vediet, na co strielaju, tak mozno potom o tom porozmyslam....
Nahananie zvery je lov aka pytliactvo. A aj to tym pytliactvom casto konci, aj ked to uz tunajsi hrdinovia nepriznaju. Preto danu problematiku riesi polovnicka straz a prenesene polovnici.
Zakon je jasny a na moj vkus az moc benevolentny. Neviem preco by mal mat tvoj pes pravo v lesoch lovit zver. Lebo je tvoj?
Zvys si pravne povedomie, vycvic si psa, aby od teba neutekal a ked to nedokazes, maj ho na vodzke a je po pseudoprobleme.
Inak funny aky je tu kazdy ochranar zvierat a broji proti zlym polovnikom, ale iba do momentu, ked sam porusuje zakon a duri zver. Ci uz psom, alebo motorovym fukarom, jazdenim v 5. stupni alebo inou pichovinou. Vsetci su zli, len ja som lietadlo.
@cokupit ale ved to beztrestne pravo polovnika odstrelit v podstate akeholkolvek psa tu cely cas riesime. BTW a co poranene zvierata, ktore slepy polovnik na prvy krat nesundal? To je akoze uplne ok? A boh vie, kolko ich ani nedohladaju. Ano, vo svojej podstate su polovnici zli. Co ine si mam myslit o ludoch, ktori zabijaju zvierata pre zabavu (polovnikov je na SK vyse 60000, takze tych par "ale ved nie vsetci su taki" je len kvapka v mori)?
Ale teraz vážne: Problémom nie sú poľovníci, hubári, turisti, cyklisti, psíčkari....
Problémom je vždy jednotlivec a je jedno, do ktorej skupiny patrí. Väčšinou je to taký, ktorý si myslí, že práve tá jeho skupina má právo určovať pravidlá tým ostatným.
Az na jednu drobnu vynimku .. z danych skupin len jedna vlastni a aktivne pouziva nieco, co zabija . efektivne a na dialku. Tento maly detail - mat moznost zabijat a lovit, pritahuje ako magnet urcitu skupinu ludi. Ako sa tito ludia prejavuju , myslim si, nie je nutne rozoberat. Ale nie je to zovseobecnovanie, percentualne je tento vyskyt radovo vyssi /tym ale nie je povedane, ze kazdy, kto pouziva zbran na ulovenie, takym je/. V kazdom pripade ale, v momente ked si najdem na podrazke nieco hnusne a pachnuce, v okoli obydlia, mam pocit, ze odstrelovat psov by mali polovnici nie v lese za obyvanym uzemim, ale naopak, priamo na nom. Uz nestaci chovat v byte jedneho psa. Dokonca ani dvoch. 3, 4 a niekedy aj 6 a viac kusov .. je presne to prave, co patri do panelaku.
A potom je tu ale druha, celkom dost nedrobna vynimka, co sa vola vykon polovneho prava. Co je nieco, cim sa jedna skupina ludi vyrazne odlisuje od inych skupin a preto nejde pausalne skupinkovat v kontexte tychto zalezitosti.
Jedinci, ktorí sú nad zákonom sú samostatná kapitola a je jedno, či chodia do lesa.