Čo pijete počas výjazdu?

Anketa bola ukončená dňa 22.06.2017 - 07:07:31

Čistú vodu, prípadne vodu z potoka, studničky 50% [ 27 ]
Bylinkový, či čierny čaj obohatený o soľ a cukor 2% [ 1 ]
Energetický či iontový nápoj 28% [ 15 ]
Ovocné, alebo zeleninové šťavy 0% [ 0 ]
Pivo, víno a iný alkohol (ráta sa aj návšteva hostinca po ceste) 20% [ 11 ]
Nepijem vôbec nič, nechce sa mi vláčiť záťaž navyše 0% [ 0 ]
Celkový počet hlasov : 54
Už sú tu fóra o hudbe, filmoch, knihách tak prečo nie o strave keď sa jej venujeme každý deň.

Čo si radi zamlsáte pred, počas, či po skončení výjazdu? Ako často a koľko toho zjete keď idete na výjazd, či máte voľno? Kde sa radi zastavíte na dobré jedlo, či pivo? Beriete si na výlet vychytávaky ako makovník, či radšej preferujete energetické tyčinky? Bez pivka za odmenu po výjazde ani nevytrčíte päty z domu, či do sebe iba lejete hektolitre vody?

Podeľte sa o tom s ostatnými - verím, že téma bude zaujímavá pre čo najväčší počet bajkerov. Dobrú chuť!

A na úvod sa môžete zúčastniť aj prvého hlasovanie v téme.
26.08.2016 - 07:07:31
00
tyčinky (a im podobné somariny) nemusím, mám po nich skoro hlad, ráno praženica s slaninou, počas výjazdu chlieb s slaninou, nemám hlad a vládzem :-) ták a teraz sa do mňa pustite, že sa rúham zdravej a hlavne vhodnej výžive, bo naozajstný biker len geliky a tyčinky
26.08.2016 - 09:27:00
00
Kde je v ankete kofola?

Dnes som si dal na ranajky prazenicu so spekackou a citim ze mi barz nesadla na zaludok :(
26.08.2016 - 09:31:20
00
110mat110 Asi návšteva hostinca :-)
26.08.2016 - 09:34:25
00
Ja gely a tyčinky dávam len na maratóne. Na výjazde mi stačí sójová tyčinka do vrecka
26.08.2016 - 09:37:54
00
Kde je v ankete kofola?

Dnes som si dal na ranajky prazenicu so spekackou a citim ze mi barz nesadla na zaludok :(


Vidíš, na tú som zabudol :) A to ju pijem viac ako radlera či pivo. Predsa len je tam cukor a na chvíľkové doplnenie energie ideálne si myslím.
26.08.2016 - 11:57:00
00
tyčinky (a im podobné somariny) nemusím, mám po nich skoro hlad, ráno praženica s slaninou, počas výjazdu chlieb s slaninou, nemám hlad a vládzem :-) ták a teraz sa do mňa pustite, že sa rúham zdravej a hlavne vhodnej výžive, bo naozajstný biker len geliky a tyčinky


Pohoda, robím niečo podobné. Ráno si robím omeletu šampiónov (veľa vajec, šampiňóny, cibuľa, špenát a bagetu) a vydrží mi to dosť dlho. Makovník alebo orechovník je povinnou výbavou na dlhšie trasy, na tie kratšie nejaké mussli, či snickers alebo niečo podobné. Samozrejme banán, dakedy aj dva. Gély a tyčinky som ešte nemal, príde mi to, že to len dodžube organizmus. No a keď sa zastavím niekde tak klasicky párky alebo klobása, alebo ak majú v ponuke nejakú dobrú poliekvu. Hlavne guláš a fazuľovica hrá u mňa prím. Mimo výjazdov sa snažím jesť "zdravo" veľa zeleniny, ovocia, obilnín a strukovín, ale keď som na bajkju potrebujem mať veľa energie v zásobe a to mi ovocie ani zelenina nedá v takom množstve ako ho jem (3-4ks/denne)
26.08.2016 - 12:04:28
00
Ja som tento rok prekopal svoj jedálniček, nie že by som rátal každý gram niečoho, čo do seba pchám, ale kvôli zdravotnými problémom (atopický ekzém) som musel prestať so všetkými potravinami obsahujúce pšenicu a ešte ďalšie potraviny - nie je ich veľa, na ktoré mám potravinovú intoleranciu. A tu nastal problém čo do seba či už na raňajky, obed sa vždy dal a večer skoro vždy bol chlieb s niečim :D.
A po pol roku musím povedať, že sa to dá v pohode zvládnuť, raňajky mám vždy sladké (predtým som si to nevedel predstaviť a nevedel som sa zo sladkých raňajok zasýtiť), keď mám zhrnúť obed, ide skôr o delenú stravu, večera nejaká rýchla polievka, alebo nejaké cestoviny, resp. čo chladnička dá bez pšenice :D. Počas jázd používam hlavne hroznový cukor, pred či počas väčších výjazdoch, či maratónoch nejaké tie gely, tyčinky. Podľa mňa jedlá by mali byť ľahko stráviteľné a hlavne sa netreba prežierať, a potom má človek viac energie.

Musím povedať, že sa cítim oveľa lepšie a moje výkony na bajku sú neporovnateľne lepšie odkedy jazdím. Od stravy sa všetko začína, doplnil som pár stabilizačno-posilňujúcich cvičení a zrazu sa človek neveriacky pozerá na hodinky, ako je to možné, veď také časy som nikdy na bajku nechodil :D
30.08.2016 - 12:06:41
00
keyboard_arrow_up