to pista:
ale ja som myslel ze si to kupil v nejakom kamennom obchode...
to gengar: viskozita
olej vobec nema vplyv na chod vidlice v zime....jedine co ti moze ovplyvnit je tlmenie..dovod preco sa niektore vidly spravaju v zime inak ako v lete je to, ze kov sa pri nizkych teplotach zmrstuje a vzhladom na to, ze vo vidlici su jednotlive diely robene s nanometrovou presnostou moze sa ti napriklad stat, ze sa ti zaseknu klzakyv puzdrach...pri Marzocchi je to zas naopak oni su od vyroby robene s trosku vacsou toleraniou na pohyb a tak v zime funguje lepsie ako v lete...
co sa tyka oblecenia ja mam odskusane a osvedcene nasledovne....
vzdy rotujem tri moirove natelniky z toho dva mam na sebe a jeden sa prave susi na ruksaku....vymenu robim spravidla kazdych 30 minut, ale po dlhsom vyslape do kopca, ked citim, ze som ten spodny prepotil, vtedy ten spodny dam na ruksak a druhy od tela dam na telo...a takto to rotujem....
ako vrchnu vrstvu zatial pouzivam vestu, ked viem ze ma caka dlhsi zjazd alebo ked idem dlhsie po ceste tak dam windstopperovu vetrovku od Nyny, pod prilbou nosim windstopperovu
ciapku ale iba dolu kopcom zatial...je este teplo a do kopca ju zbytocne zapotis....
podla mna zaklad dobre oblecenia na jesen je nebyt lenivy a vzdy sa prisposobit aktualnym podmienkam aj ked to znamena stat kazdych 20 minut a prehadzovat oblecenie...oo este som zabudol... ak ma caka naozaj prudky a niem moc dlhy vyslap tak radsej potlacim bike akoby som sa mal cely spotit a zvysok vyjazdu byt mokry ako mys