Pri flashovani ROMiek sa odporuca vzdy urobit full wipe, teda vymazat komplet vsetko(standartny uzivatel: bez rootu, unlocknuteho bootloadera a flashnutej recovery, nedokaze) a az na ciste particie nahravat novy soft. Dirty flash, resp. spominany update vzdy necha po sebe v systeme nejaky ten bordel, nepotrebnu cast, ku ktorej doteraz viedla akasi cesta, ktoru tento update prerusil alebo "odklonil" inam. Potom vznikaju situacie, ze niekomu nefunguje dobre BT, wifi sa neda zapnut, fon zerie viac baterku(zvacsa kvoli bugnutym procesom, ktore po update bezia neustale v pamati a znemoznuju telefonu prejst do hlbokeho spanku - deep sleep) a mnohe ine... Tieto updaty na novsie verzie bohuzial nemazu nic, len surovo nahradia istu cast kodu novym, lebo pre bezneho uzivatela, ktory nema moznost si urobit zalohu(lebo nema root) by bolo dost drasticke, keby mu vyrobca pri kazdom update vymazal komplet fon... Kazdopadne, ak by som bol obycajnym uzivatelom, tak by som si to aj tak asi updatol, a dufal, ze vsetko pojde minimalne tak, ako islo. Ono vlastne developerske sekcie som navstivil pred par rokmi prave z toho dovodu, lebo na moj Desire HD, ktory bol volakedy uplny high end model odmietli vydat novsiu verziu ako Gingerbrad 2.3.5. Oficialne stanovisko
tu. Momentalne mam na tom istom telefone custom Jelly Bean 4.2.2., ktory bezi omnoho rychlejsie ako onen posledny ofiko 2.3.5...