Najprv nieco k teme:
Snazim sa zdravit (aj turistov), ale v okoli BA jazdi dost ignorantov co neodzdravia, takze ma to pomaly prestava bavit. Mozno je to aj tym, ze v BA existuju taki ti "zbohatlici", co kupia drahy bike, ale jazdia na nom skor len pre image a cyklisticka komunita je im ukradnuta. A cestari tiez dost casto nezdravia. Nepoviem, ked ideme po opacnych stranach cesty 15 metrov od seba - to niekedy ani nema zmysel sa zdravit, ale ked sa na hradzi miname o meter... Nezovseobecnujem, len pisem moje skusenosti. Ked to zhrniem, tak mam pocit, ze na hlavnych cyklistickych tahoch v okoli BA sa vytraca etiketa kvoli vseobecnej velkomestskej anonymite a kvoli mnozstvu "vikendovych" cyklistov, ktori ani len netusia o tom, ze cyklisti sa zdravia a naopak na odlahlejsich miestach hlbsie v lese pozdrav nadalej funguje a tam je to aj take nejake uprimnejsie - clovek sa tam nestretne tak casto s pozermi, ale skor s ludmi, ktori maju radi les vseobecne.
A trochu off topic:
jj, v Karpatoch je bajkeriek naozaj dost, teda aspon ja mam na ne stastie.. dnes som s jednou bajkovala a stretla dalsie 3 (: zdravim kazdeho, pokial teda nekuka uplne inou stranou..
Je celkom velka pravdepodobnost, ze tie 3 co si stretla, boli z nasej party. V sobotu totiz bolo zo 14 ludi na nasom vyjazde 5 bikeriek.
Inak pre jazdeniachtivych po Karpatoch resp. po lesoparku

mozem dat cerstve info:
Po Somar uplna pohodicka, ziadny sneh a v podstate ani blato, ale od Somara po Tri kamenne kopce to je v tieni a je tam dost snehu, takze sme sli zo Somara spät a po zelenej z Kozieho chrbta na Kosarisko. Stredny usek zelenej (ten, co byva v lete vzdy blatisty a rozjazdeny od lesnych strojov) je vdaka LKT takmer nezjazdny, ale nastastie zamrznuty, takze blato ziadne.