V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
Toto je naša Čili, v niektorých okamihoch sa správa presne podľa svojho mena. Tu napríklad zbadala billboard v pozadí a zúrivo štekala, kým bol v dohľade. Bohvie, po kom to má?
Každopádne neodporúčam na ňu siahať bez jej výslovného dovolenia, vie byť vtedy fakt ostrá.
Ja ich dávam najprv do klasického kvetináča (väčšieho ako tá miska na foto), keď prežili zimu (teda začali sa objavovat listy), tak som presadil do misiek.
Sadil som to do záhradného substrátu. Potom som skúsil kombinácu toho substrátu + zeolit (v pomere cca 1 ku 1). A rastie to v tom lepšie. Ten zeolit kúpiš v bonsai predajniach. Píšu, že najlepšie je bonasi pestovať len v tom, alebo v Akadame - to som neskúšal. Ešte som čítal že podstielka pre mačky je v podstate to isté
Mozes aj tak cca rozmery pre predstavu? 15cm ci 20?
Nemusí mlieť úplne na prášok.
Tekéto niečo bude fungovať na čerstvé aj sušené chilli? https://eshop.tescoma.sk/mlyncek-na-oriesky-delicia
Je nejaká alternatíva teda?
Alternatívna je podrvit v mažiari a dokonca to môže niekomu vyhovovať viac, lebo keď je to úplne na prach a dáš si napríklad do polievky, môže to ostávať na na mandliach a dráždiť.
Teoreticky manuálne mlynky na kávu by neboli dobré?