V téme by sme sa mohli podeliť o skúsenosti s pestovaním a s odrodami, recepty, pochváliť sa úrodou, atď.
Prikladám teda na úvod pár fotiek z nášho pestovania z posledných pár rokov. Okrem priamej konzumácie papričky sušíme a drvíme, tento rok sme skúšali prvý krát variť omáčku (jedna várka ochutená slivkami, jedna marhuľami), používam ako dresing.
Minulý rok po zbere som si začal mini-projekt, 3 rastliny som zrezal, presadil do malého koflíka a momentálne sa ich snažím dostať do bonsajovej podoby, ale s bonsaimi nemám iné skúsenosti, tak zatiaľ len tak poskromne
Tuším v 2013-tom sme mali asi 5-6 rastlín Morugy, od toho sme potom upustili, to som rozdával dlho po všetkých známych aj neznámych
posledný komentár: 11. 2. 2024 o 11:31
Okrasna sa neoplati, to je pravda
Oplatit sa to pre MNA ale takto, ako to je teraz – kazdy rok, dva mat dost paprik na omacku pre seba a radinu, je celkom fajn
klasika
Davam si to potom po jednom do flasticky, ktoru mam v chladnicke. Pohare su v spajzi, v pohode vydrzia aj vyse roka.
Už ho míňam tri roky. Zo ***** noža stačí do celého hrnca pokrmu. Polievka/omáčka/pomazánka
Tá tuba má vo vrchnáku silikagelové guličky proti vlhkosti.
Na ne sa spolieham.
Alebo si kup sušičku, zíde sa aj na iné
Rozrezat po dlzke a otvorit, potom nesplesnivie.
Toto je cesta.