Lokalizácia
Formulár sa odosiela
kým ho nenájdu mole.......

Tá tuba má vo vrchnáku silikagelové guličky proti vlhkosti.
Na ne sa spolieham.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 08:24:00
00
Nemyslím vlhkosť, ale štiplavosť.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 08:25:28
00
Kapsaicín časom degraduje, prispieva k tomu vzdušná vlhkosť, kyslík a svetlo. Niekto dáva sušené/namleté do mrazáku, tam by mali vydržať najdlhšie.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 09:35:45
00
Dajte tip ako idealne vysusit (susicku potravin nemam). Minuly rok som skusal, ale nepodarilo sa. Chytilo to plesen.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 09:38:22
00
tak potom asi v rúre na najnižšiu teplotu, 40°C.
Alebo si kup sušičku, zíde sa aj na iné :) nie je to drahé
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 09:40:29
01
Treba mlieť po menších dávkach, nie všetko naraz. Je lepšie skladovať sušené plody ako prášok.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 09:53:03
01
arrow_leftdislukas napísal:
Dajte tip ako idealne vysusit (susicku potravin nemam). Minuly rok som skusal, ale nepodarilo sa. Chytilo to plesen.

Rozrezat po dlzke a otvorit, potom nesplesnivie.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 09:58:01
04
ako pise jezis, ale aj naturalne susit je umenie, takze sedliacky rozum. Vetrat, slnecne miesto. Alebo susicka, dnes uz velmi dostupna vec, min. rok som pouzil prvy krat (lebo prirodzene som nestihol)
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 10:11:13
01
arrow_leftLMS napísal:
Treba mlieť po menších dávkach, nie všetko naraz. Je lepšie skladovať sušené plody ako prášok.

Toto je cesta.
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 12:54:33
00
keyboard_arrow_up