Lokalizácia
Formulár sa odosiela
:D tam to fici perfektne vo Viedni. take nieco tu nebudeme mat nikdy. aspon ja sa toho nedozijem :lol:
Zobraziť komentár 20.04.2012 - 14:31:41
00
ake krasne je nemat ziadne cyklochodniky, o problemy menej :D
Zobraziť komentár 20.04.2012 - 14:32:46
00
No :emo: tak prichádzam s ilustračným foto komunikácií, ktoré nám cyklistom za investované peniažky v podstate ako bezpečná cyklokomunikácia neslúžia... :worried:

Už vyššie menovaná cestička pre cyklistov s plnohodnotným dopravným značením.
Príloha:
Kombinovaná cestička cyklisti-chodci.JPG
Kombinovaná cestička cyklisti-chodci.JPG 73.37 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

A ako to na nej vyzerá... Tri rodinky s kočíkmi na 40 metroch; tí poslední na fotografii boli ešte najmenej rozťahaní - a bolo pod mrakom, ináč je cyklocesta taká plná, že ani pomalý prejazd nie je plynule možný; s pravidelným vbiehaním psov a detičiek.
Príloha:
Cestička pre cyklistov.JPG
Cestička pre cyklistov.JPG 54.84 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

A toto je kombinovaná cestička cyklisti - chodci, pre cyklistov samostatne vyznačený obojsmerný pruh...
Príloha:
Dopravné značenie cestičky pre cyklistov.jpg
Dopravné značenie cestičky pre cyklistov.jpg 128.6 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Snažila som sa byť pri fotografovaní maximálne ohľaduplná a fotiť výlučne od chrbta, napriek tomu som ešte postavy trochu vymazala, aby sa nikto necítil fotením dotknutý. :bow:
Zobraziť komentár 24.04.2012 - 09:10:16
00
Keď niekoho odfotíš pri porušovaní predpisov/zákona nemá právo sa cítiť dotknutý :-)
Zobraziť komentár 24.04.2012 - 09:56:02
00
Napriek tomu, že desiatky takýchto pešiakov v podstate porušujú zákon, som fotkami mala v úmysle len poukázať na nefunkčnosť daných cyklistických komunikácií. :bow: Ono je to celé hlavne o kultúrnom ponímaní - a na našom Slovensku je toto ponímanie viac než boľavé. :| Precestovala som kus Európy, autom, autobusmi, vlakmi, peši a hlavne na bicykli - a niekedy mám pocit, že sme obkukali "od Západu" všetko iné, len nie kultúrnosť a slušnosť. Bola som opakovane v Taliansku, Francúzsku, navšívila som Nemecko, muž bikoval vo Švédsku a Nórsku, v Rakúsku, prihraničnom Maďarsku a hlavne v Chorvátsku som "ako doma" - ale:

1. na cestách - ak po nich treba ísť - ma ako cyklistu nikto neohrozuje ani neobmedzuje, naopak, zatrúbením som upozornená, že budem predchádzaná; a nestalo sa mi, žeby ma bol surovo niekto niekedy vytlačil z cesty;
2. vo väčších a už i v menších mestách či turisticky vychytených lokalitách sú kilometre cyklociest - a nikoho tam nenapadne poprechádzať sa s kočíkom či venčiť bundáše;
3. aj miniatúrne obchodíky majú cyklostojan alebo možnosť, kde sa dá zaparkovať; nehovoriac o čárdach, konobách či kaviarňach;
4. v chránených oblastach, kde je zakázaný prejazd, naozaj nestretnete nikoho v sedle; a kto sa chce pozrieť, NAOZAJ tlačí;
5. všade je možné stretnúť lavičky, odpočívadlá a koše; a kde náhodou kýbeľ chýba, nikoho ani nenapadne nechať po sebe bordel;
6. v metropolách je pravidelnosťou stretnúť policajta, ktorý poradí, upozorní, je ochotný, vyjde v ústrety - a nemyslím s pokutovým blokom - aj naozaj dáva pozor, či niekto neporušuje poriadok;
7. v zahraničí naozaj nestretnete niekoho, kto vám v zakázaných zónach hulí do ciferníka a psy sú mimo vyhradených zón naozaj na vodítku;
8. ešte nikdy nikto ma nebuzeroval, ak som sa v ubytovacom zariadení rozhodla mať bicykel v noci vnútri;
9. aj v zdanlivom zapadákove je možné nájsť obchod, kde sa dajú kúpiť náhradné diely na bicykel, prípadne vás navigujú, kde je servis;
10.a hlavne vám nikto neúčtuje premrštené ceny len preto, že ste turista a tým pádom ste určite bohatý; a na ubytovanie v kempe nedáte mesačnú výplatu (taký sme stretli na Orave).

...je treba ešte pokračovať?... :worried:
Zobraziť komentár 24.04.2012 - 10:51:15
00
11. a za najväčší prejav kultúry danej krajiny považujem fakt, že keď v zahraničí - hoci aj vo veľkom meste či v metropole - opriem či zaparkujem svoj bicykel a urobím tri kroky k najbližšiemu stánku či obchodu so suvenírmi, kde sa zdržím od pár sekúnd do niekoľko minút, môj bicykel - hoci nezamknutý tam aj po piatich minútach bez zamknutia NAOZAJ STOJÍ a nič z neho nechýba. :y:

:lol: ...doteraz nezabudnem na zvláštne sa tváriacich domácich v Taliansku, keď som si išla kúpiť zmrzku a zúfalo som hľadala, o čo zamknem bicykel... ani na vyjaveného správcu bungalowov v Chorvátsku, keď nám bol odstraňovať poruchu sanity a našiel naše bicykle opreté v izbe - jednoducho to nepochopil a značne urazene sa tváril, keď som mu vysvetlila, že na terase bicykel nebude; zabralo až vysvetlenie, že sme s takej krajiny, kde by ten bicykel do 5 minút z tej terasy zmizol...
Zobraziť komentár 24.04.2012 - 11:19:37
00
jj moja rec, kludne mozme z danej cesticky nakrutit aj dake video, chodim tade denne ;), teraz je to este relativne prazdne, nechcem vidiet co tam bude v lete
Zobraziť komentár 24.04.2012 - 11:20:37
00
jammin
velmi často bajkujem po poľnej ceste ktorá vedie blízko cyklochodníka, takže som videl aj ako to stavali. Na to obdobie september - december minulého roku a systémom prší - neprší, sneží - nesneží klásť asfalt? Nie som síce odborník, ale klásť asfalt na mokré podložie asi nie je nič moc. Popradský superkruháč sa rozpadol cca za dva roky - tiež superstavba firmy ktorej techniku som videl pri stavbe cyklochodníka. A tá geniálna ohrada okolo? Akurát aby si tam nejaký bajker namlátil papuľu, keď mu vbehne do cesty nejaké dieťa. A o tom, že tam chodcov bude v lete plno nepochybujem. Doteraz tam stačil elektrický ohradník /kvôli kravám/ teraz asi 2m vysoké drevené oplotenie z cca 20cm guľatiny. A pozemky aspoň čo ja viem sú mestské. Ale pred pár rokmi mesto predávalo pozemky developerským firmám aj v okolí spomínaného chodníka. Takže je možné, ich mesto na výstavbu odkúpilo niekoľko krát predražené späť. Pozriem kapor.
V médiách, konkrétne SME sa uvádza, že cyklochodník spája sidlisko Juh s mestskou časťou Kvetnica. V skutočnosti vedie pod les na cestu, ktorá sa po cca 0,8 km napája na cestu č. 67 - ináč hlavný ťah Maďarsko - Poľsko a asi po 1 km cesty je Kvetnica.
V roku 2010 mesto postavilo cyklochodník, ktorý takisto spája sidlisko s Kvetnicou. V skutočnosti končí takisto pod lesom a zhruba v tej istej vzdialenosti od Kvetnice akurát od západu. Takže máme dva cyklochodníku ktoré končia kdesi v lese namiesto aby bol postavený jeden, ktorý by skutočne spájal Poprad s Kvetnicou.
Takže záver je viac menej jasný.
Zobraziť komentár 24.04.2012 - 15:48:28
00
zani :y: ,vsetko zacina pri ludoch -ohladuplnost, ked nevieme uz ani chodit po chodnikoch len pre chodcov - jako telce jedna "brzda" sa proste pusti vlavo a je to...,co potom cakat v zmiesanej doprave... :devil:
Zobraziť komentár 28.04.2012 - 08:55:30
00
Ja som na to veľmi háklivý, keď idú chodci po cyklistickej cestičke.Ale mám osvedčené, že keď uvidím chodca tak to rozpeckujem a zabrzdím šmykom zadným kolesom. A hneď mi všetci uvoľnia cestičku.(:
Zobraziť komentár 28.04.2012 - 20:13:19
00
mas to fakt fajn vymyslene :^) vacsina z nas sa snazi dodrziavat medziludske vztahy v takychto pripadoch az na par vinimiek ako si asi aj ty a potom na nas bikerov zbytocne breptaju. ja viem ze si v prave ale takto by som to neriesil. ;)
Zobraziť komentár 28.04.2012 - 20:49:17
00
Kamarat ma na riaditkach taky osobny alarm.....stlaci tlacitko a skreci to ako sialene :-) vtedy kazdy chodec uskakuje :lol:
Zobraziť komentár 28.04.2012 - 22:26:03
00
V prvom rade su za vsetko zodpovedne pri.ebane urady (a to som ich nazval este makko!!!)
Neexistuje poriadne oznacenie cyklocesticiek a ak existuje tak je nelogicke, neexistuje ziadna informacna tabula na zaciatkoch usekov, ktora by upozornovala na podmienky uzivania cesticky, proste nic!!! Len cucaju peniaze a ked clovek potrebuje povolenie na zvlastne uzivanie komunikacie - je to nekonecny kolotoc statneho sikanovania a zdierania. Nakoniec si i tak clovk vylame rafiky, lebo tie cesty su ako emental :-(
Zobraziť komentár 28.04.2012 - 22:43:30
00
hehe http://bratislava.sme.sk/c/6360098/novy-most-so-starym-spaja-novy-cyklisticky-chodnik.html :)
Zobraziť komentár 02.05.2012 - 12:07:05
00
"Samospráva upozorňuje vodičov, že parkovanie na trasách určených pre cyklistov je zo zákona zakázané. Dodržiavanie cestných pravidiel budú kontrolovať mestskí policajti"

Uz to vidim....podaju si pracky s vyholencami, ktori tam odstavia svoje OFF ROADy a cyklisti mozu obchadzat ;-)
Zobraziť komentár 02.05.2012 - 16:44:07
00
keyboard_arrow_up