Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aky Cloud pouzivate ?
GOOGLE DRIVE 46% [ 6 ]
AMAZON DRIVE 0% [ 0 ]
DROPBOX 31% [ 4 ]
INE 23% [ 3 ]
Celkový počet hlasov : 13
na kolkych GB ramky mas ten freenas? lebo co skusam vo virtualke na 4 tak kazdu chvilu dostanem daky error aj ked sa to tvari ze ramky by malo byt dost. v podstate som to len nainstaloval a chcel nainstalovat emby.. napisalo daky error, tak som zmazal emby a dal instalit znova a odpalilo to cely freenas, teda web interface... trebalo dat restart

nejak vela dovery to vo mne nevzbudzuje ked s tym v podstate este nic nerobim a uz same problemy
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 11:05:19
00
Ja tam mam 4GB a 2x1TB v raide a 1x 1TB sifrovane, a ziaden problem (klop klop) ale presne podobne pocity som zazival ked som to skusal vo virtualke ja, proste to na to nieje. Ak chces skus este xpenology.
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 11:41:29
00
dal som tomu 8gb ram a to iste, dokonca to oddrbe uplne web, nepomoze ani restart, treba factory reset, potom sa to spamata...

takze vravis ze vo virtualke sa to sralo ale realne to ide bez problemu?
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 12:00:36
00
Ano tak, virtualka zle a v reale to uz mam cez rok a okrem jedneho pluginu ktory som musel preinstalovat je to ok. A to mi aj napajanie vypadlo, lebo nemam upsku s usb tak ked dojde stava vnej tak to vypne a dokonca raz zena zapojila do predlzovacky ktora je cez UPSku vysavas, tj to odpalilo poistku v UPS a neviem ci som nieco aj nekopiroval, a nic, funguje dalej :-D.
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 13:29:12
00
marecej spomínal si Synology. Aký model by si odporučil na domáce použitie vrátane diskov? Zapojenie je user friendly tak, že to zvládne aj priemerne zdatný človek?
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 15:30:30
00
ja mam d216se lebo mam na tom plex server a mam v tom disk WD red 3TB a druhu sachtu volnu (ano je to velmi logicke :-D )
zalezi co je domace pouzitie
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 16:34:18
00
Domáce použitie - 2 pc, mobil 3ks, router a sieťová tlačiareň po 1ks. Teraz funguje cez router, ale plán je zapojiť do tohto všetkého nejaké lokálne úložisko, aby neboli veci niekde na cloude, dvd a usb kľúčoch, ale pekne doma "vo vlastnom" :)
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 17:52:15
00
Podla mna staci ten najlacnejsi ak nepotrebujes raid
Ale mozno PhilJ ma nejake postrehy odbornejsie
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 18:19:24
00
Ja mam minulorocny DS215+ s 2x6TB WD RED. Na domace pouzitie postaci bohate aj o polovicu lacnejsi DS216j - tie vyssie verzie maju navyse napr. hotswap disky, dualnu sietovku a viacej portov, ale je otazne ci nieco z toho vyuzijes.
Co sa tyka diskov, zalezi ako su pre teba dolezite tie data, na blbosti by som dal hocijaky desktopovy model (nie WD Green a podobne "setriace" - tym neverim).
WD Red, RE, a SE su uz trosku lepsie (a o dost drahsie) a vyrobca na ne poskytuje aj dlhsiu zaruku. Ak tam nechces davat 2 disky do raid 1 (zrkadlenie), tak to nema podla mna zmysel kupovat.
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 19:38:19
00
capulo prepac, pre istotu som to doma kukol a mam tam 8GB RAM, ceruzka ak tam budes mat nejake citlive data (napr fotky) tak by som to daval na dva disky a zrkadlil.
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 19:40:38
00
Co som tak cital, nie je lepsie to skor sync-nut napriklad raz za tyzden ako to mat zrkadlene ? Uplne idealne niekam mimo (pre pripad poziaru a podobne). Len sa pytam, neradim.
Zobraziť komentár 10.11.2016 - 22:50:37
00
Moj nazor je taky a aj to takto robim ze, mam to zrkadlene, plus to mam syncnute pomocou owncloudu do minimalne dvoch PC (fotky), plus to sem tam napalim na DVD a odlozim. Ale to zrkadlenie je podla mna zaklad, ked odide disk dokupis druhy a ficis dalej, ked to nemas musis to obnovovat z nejakej zalohy ktora moze byt tyzden stara, tj uz prichadzas o data, a predstav si ze si napriklad v tom tyzdni si nahral fotky z dovolenky a z karty ich mas uz zmazane ;-).
Zobraziť komentár 11.11.2016 - 07:14:11
00
Ďakujem všetkým za rady. To zrkadlenie bude určite. Po tom, čo sa mi pokazila tesne po dovolenke karta a všetky fotky sú nenávrátne preč, radšej 2x ako raz. Myslím, že ten 216j postačí úplne. K tomu 2x WD Red 4TB na začiatok a 500€ rozpočet naplním presne :) Ovládanie toho NAS je nejaké komplikované? A dá sa tam vytvoriť časť na disku, ktorá by bola zaheslovaná resp. aj zašifrovaná?
Zobraziť komentár 12.11.2016 - 06:23:46
00
Tu 216j mam aj v robote a je ok, akurat tieto nizsie rady maju take pomalsie reakcie ked nieco robis cez web interface, ovladanie je uplne jednoduche aspon mne sa tak javi, ale je to take user friendly. A ty si vies spravit priecinkov kolko chces ktore mozes heslovat pre ludi a davat a odoberat pristupy, aj sifrovanie tam je ale to nepouzivam, to mam len na freenase. Sak ak nieco nebudes vediet, napis.
Zobraziť komentár 12.11.2016 - 08:11:48
00
Spojazdnil NASko na opi+ 2e. Zatial len proof of concept. Armbian server distro na emmc, 2TB 2.5" disk zapojeny cez redukciu do usb, ssh, samba, https nextcloud, minidlna a hodne bezbecnosti. Kedze sa disk vypinal kazdu polhodku, napisal som jednoduchy skriptik co ho cez den drzi roztoceny, v noci ho nechava na default.

Ak sa riesenie osvedci, tak poriesim disky. Urcite sync s inym diskom. Raz denne, mozno len snapshot a ideal mount/unmount. Ci raid este neviem, zrkadlenie asi nie, skor nieco na zvysenie rychlosti. Z 35 MB/s by som sa mohol dostat na takmer 70.

Skusil som cez dlna pustat dva rozne full hd videa, kazde na inom zariadeni a krabicka nemala problem. Ani ju to vela nevyzralo. Dost to ale hreje, kym pripojim vetracik z grafiky tak to mam v krabicke polozene na masivnom hlinikovom chladici. Teplota sa tak drzi okolo 52 stupnov, chcelo by to trochu znizit.

Nejake napady na appky ? Nikdy sme doma nic take nemali, tak neviem co existuje. Napadlo ma, ci to nevie robit stream zo spotify s ovladanim cez telku a rovnako cez telku spustenie dos/ps1 atd hier (vystup cez hdmi, ovladanie bezdrotovymi ovladacmi). Mohlo by to zvladat

Co ma nenapadlo, tak userov som mohol riesit ldapom. Nextcloud to vie, takmer isto i samba, tak snad do finalneho riesenia.
Zobraziť komentár 27.11.2016 - 10:23:12
00
keyboard_arrow_up