Spojazdnil NASko na opi+ 2e. Zatial len proof of concept. Armbian server distro na emmc, 2TB 2.5" disk zapojeny cez redukciu do usb, ssh, samba, https nextcloud, minidlna a hodne bezbecnosti. Kedze sa disk vypinal kazdu polhodku, napisal som jednoduchy skriptik co ho cez den drzi roztoceny, v noci ho nechava na default.
Ak sa riesenie osvedci, tak poriesim disky. Urcite sync s inym diskom. Raz denne, mozno len snapshot a ideal mount/unmount. Ci raid este neviem, zrkadlenie asi nie, skor nieco na zvysenie rychlosti. Z 35 MB/s by som sa mohol dostat na takmer 70.
Skusil som cez dlna pustat dva rozne full hd videa, kazde na inom zariadeni a krabicka nemala problem. Ani ju to vela nevyzralo. Dost to ale hreje, kym pripojim vetracik z grafiky tak to mam v krabicke polozene na masivnom hlinikovom chladici. Teplota sa tak drzi okolo 52 stupnov, chcelo by to trochu znizit.
Nejake napady na appky ? Nikdy sme doma nic take nemali, tak neviem co existuje. Napadlo ma, ci to nevie robit stream zo spotify s ovladanim cez telku a rovnako cez telku spustenie dos/ps1 atd hier (vystup cez hdmi, ovladanie bezdrotovymi ovladacmi). Mohlo by to zvladat
Co ma nenapadlo, tak userov som mohol riesit ldapom. Nextcloud to vie, takmer isto i samba, tak snad do finalneho riesenia.