len zo zvedavosti - preco nie tecton? napda ma jeden dovod..
Zvažoval som aj tecton keď mám pravdu povedať. Ak ten dôvod myslíš že to je plastové viazanie tak toho by som nebal, jasne pokial sa k tomu viazku spravas ako hulvát tak nevydrží ?ale každý jeden diel sa da vymenit čo viem. A tecton je taktiež jedno z naj viazaní ktoré si vieš zaobstarať tým že vieš vypinacu silu nastaviť aj na špičke. To že si vypinacu silu vieš nastaviť znamená aj že to dokáže odfiltrovať vibrácie ktore vznikajú počas jazdy takze ti to nevypne pri niečom náročnejšiom. Ja som si ho nevybral z paru dôvodov.
1. Vážim 82kg pri plnej vybave je to niečo pod 90. Tecton má vypinacu silu max 12DIN takze rezerva 3DIN mi prišla malo. Chcel som mat poriadnu rezervu aby som si viazanie vedel dotiahnuť pokial by som išiel lyžovať niečo ťažšie. Pre tých vravia že 12DIN stačí, áno stačí ale nikdy nieje zle tam mat nejakú rezervu. ? riesil som to aj s Viktorom z forest, sam jazdi pri 100kg tecton a vravel že jemu to staci
2. Jednoduchosť a rýchlosť zapnutia do viazania. Nemusíš maturovať s triafanim sa do kolíkov pokial sa budeš zapínať v nejakom žlabe. Áno na toto mi môže horda slapacov napísať že to sa naucis časom a že to nieje nič strašne. Ale nato som moc lenivy a fakt by som nato nemal nervy ?
Vybral som so ho hlavne kvôli výkonu na úkor váhy. No čo už ??♂️ Nejake kilometre tohto roku na
biku boli takze nohy by mali byt silne. ? a aspoň budú pripravené na ďalšiu sezónu