Pls. mate niekto CS link? Podla infa na ich webe by Nova, Nova HD a Nova Cinema na SK fungovat nemali, ale podla pracovnicky ich zakaznickej linky vraj ano. Akurat ze ta pracovnicka tam sedela asi prvy den a druha jej radila z uzadia, takze mam v tu informaciu taku doveru, ze radsej sa pytam tu.
Cize kto ma CS link - funguje vam aj Nova, Nova HD a Nova Cinema?
Je veľký rozidel, či pozeráš obyčajne alebo HD... Možno sa niekedy dožijeme toho, že na STV HD nebudú dávať STV1 (predtým STV3), ale v júli tri týždne pustia popoludní pustia STV2 s TdF.
Asi ti to nepomôže, ale na UPC Digital mám tieto tri stanice... Zatiaľ, lebo jeden pri UPC nikdy nevie.
Sorry, na UPC nemám Nova HD, ale aj tak sú Novy tri - Nova, Nova Cinema a Nova Sport. Ten Sport bol zaujímavý v júni - dávali okolo Švajcu.
Je tu niekto kto by vedel poradit s problemom so satelitnym prijmom?
Uz dlho mam skylink a funguje to. Az do stvrtka myslim. Zrazj niektore kanaly hlasili slaby signal a nezobrazili sa. Tie ostatne sli ok. Vsetky co mam naladene su z jednej druzice Astra 23,5. Zatial s tym nikdy problem nebol, obcas v zime trochu kockovali ked napadal sneh na parabolu ale to som omietol a slo dalej. V piatok som teda dal znovu naskenovat kanaly a naslo tie iste a uz hrali. Samozrejme som pindal ze musim znova roztriedit a urobit nanovo skupinu Favourites lebo nebudem prepinat 300 kanalov. Islo to islo az do dnes rano. Prepol som napr na Markizu a nic. Slaby signal, naladte antenu. Prepnem naspat na Joj a ta bezi krasne. Cely den som sa s tym drbal, skusal parabolu natacat a posuvat, samozrejme skm to cele rozladil. Mam DVB-S tuner v telke ale skusil som aj settopbox co som mal pred tym a ten rovnako len niektore kanaly. Teraz vecer som to uz nastavil tak ze to zasa slo ale nie dlho. Len asi 2 hodiny. Potom zas niektore nejdu a uz mi to nejde nijak nastavit aby sli vsetky. Ked som sa s tym cez den hral tak som zistil ze nema signal z niektorych transponderov a z inych ma. Neviem cim to je ale napada ma len vadny LNB ktory uz nevie dobre prijimat signal. Uz som z toho na prasky. Roky to funguje a zrazu bez pohnutia to nejde.
Skusal si pozriet aj v akom stave je kabel a koncovky? Nie su zoxidovane napriklad? Ked je vsetko ok, tak by som skusil na tvojom mieste vymenit to LNB, mozno naj z eshopu a ked sa ti stav nezlepsi, aspon ho mozes vratit.
Scarinko LNB ktorý nevie dobre príjmať signál neexistuje,kedysi dávnejšie vyrábali šunty s vysokým šumovým číslom a z nižším ziskom.Pokiaľ by bol problém v konvertore,tak by ti nešiel ani jeden kanál.Skontroluj F konektory ktoré máš nasrobované v LNB a tiež ktoré sú v sat.príjmači,naschvál píšem v množnom čísle,ak máš napr.2 tunerový príjmač.Ak tu je všetko v poriadku,tak treba skontrolovať nastavenie paraboly,či už presné smerovanie na družicu,ako aj eleváciu(správny sklon)Ale na to už potrebuješ min.sat finder a ideálne spektrálny merač,ktorý majú montážnici.Ten ti presne ukáže,ako máš/nemáš presne nastavenú parabolu.Dá sa nastaviť signál aj podľa ukazovateľa v príjmači-ale to je také amatérske riešenie.No a skús mi napísať,aký máš priemer paraboly,nedostatočná veľkosť môže byť tiež príčinou,prečo signál na niektorých transpondéroch vypadáva a na niektorých nie.Transpondery zo silnejším signálom,to ešte ,,ustoja" aj pri trocha horšom počasí,ale tie zo slabším v nepriaznivých podmienkach už ,,odídu.Preto treba na Skylink aspoň 80-85cm parabolu na kvalitný príjem,ono to pojde za pekného počasia aj na 60cm,ale tam už nie je žiadna ,,rezerva" pre príjem v daždi,alebo v hustejšom snežení.U kamoša som riešil podobný problém,mal slabšie utiahnutú parabolu na konzole a prudký vietor mu ju mierne vychýlil,takže to môže byť ďaľšia príčina,prečo to doteraz šlo a zrazu nejde.
Mam pocit ze je to 85ka ale ruku za to nedam, je to uz tak 11 rokov co som to kupoval. Mam len jednotunerovu telku. V nastaveni to nebude lebo to uz slo a niekolko krat. Cize bud LNB, kabel alebo proste znizili silu niektorym transponderom a uz mi to neberie parabola. Nastavoval som to sam na panelaku a nie je idealne umiestnena cize sa s tym zle naraba.
Pokiaľ si vymenil koaxiál a máš správne našróbované F-konektory a nepomohlo to,tak skús vymeniť LNB,veď to stojí pár euro.Ono ak je konvertor na parabole už veľmi dlho(niekoľko rokov) tak zvykne odísť,lebo to je len obyčajný plast,ktorý nie je hermeticky uzavretý, sneh,mráz a dážď ho postupne ,,rozloží" a zatečie dovnútra .Ale vtedy ostane tma a nejde vôbec nič.Mám doma skylink na 2 tv(rodičia aj brat) a kvalita signálu na transponderoch pri 80cm parabole je dostatočný na všetkých.Ono tá retencia obrazu(kockovanie) čo si spomínal,je z toho dôvodu,že operátor natlačí na 1 transponder XY kanálov,ale samozrejme dátový tok nenavýši a preto dochádza k takýmto javom,ale to je problém skoro všetkých operátorov.
Neviem, ci to moze mat nejaky suvis, ale vcera vecer som pozeral stanice skylinku cez PC a mnohe z nich nechceli nabehnut, vzdy len cierna obrazovka. Ine sli uplne v pohode.
Mal som podobny problem cca po 12 rokoch montaze. Mne aj dokonca praskol ten plast na LNB (od montaze som sa na to ani len nepozrel ked to fungovalo) menil som ho za to dvojca a je klud. Menil som si to sam ale chcelo by to nastavit servisakom len som sa k tomu este nedokopal. Nieje tu nahodou niekto z BA co montuje paraboly a nastavil mi to poriadne?
Ja som sa pytal vo firme co montuje a predava satelity asi 100m od mojho panelaku a zadreli 100€ za nastavenie tak som sa na to vykaslal.
Mam monoblock twin cize 23,5+19,2 a dva vystupy. Kable ako take nevymenim lebo su v stene domu a ten zateplili a to nevytiahnem ani keby som chcel. Co je na prd tak mi dali dlhsiu parapetnu dosku a nejde mi uz pohnut parabolou viac na zapad. Teraz uz by som bol mudrejsi a dal by som konzolu vlavo od okna a nie vpravo. Mohol by som to stelovat bez toho aby som stale musel otacat naopak celou antenou. Ale tak uz to nejde na zateplenie.
To by som bral za montaz ale len nastavenie paraboly je to trochu moc. Napr. cistenie a servis klimatizacie v byte robia za 50,- € co mi pride podobne a prijatelne.
Ja mne odisiel settop box - len niekedy a nejake frekvencie.
Takze som rezignoval, kupil Xioami Mi Box a idem cez internet - meno a heslo normalne zo Skylinku a bez problemov plus som dostal aj archiv a podobne. Nieje nic lepsie ako si pozriet film neskor a reklamy proste pretocit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som tam dnes tú reklamu videl v priebehu prenosu (konkrétne Tip6ka zrejme Tipsport a ešte Pivovar Lobkowitz )
Uz dlho mam skylink a funguje to. Az do stvrtka myslim. Zrazj niektore kanaly hlasili slaby signal a nezobrazili sa. Tie ostatne sli ok. Vsetky co mam naladene su z jednej druzice Astra 23,5. Zatial s tym nikdy problem nebol, obcas v zime trochu kockovali ked napadal sneh na parabolu ale to som omietol a slo dalej. V piatok som teda dal znovu naskenovat kanaly a naslo tie iste a uz hrali. Samozrejme som pindal ze musim znova roztriedit a urobit nanovo skupinu Favourites lebo nebudem prepinat 300 kanalov. Islo to islo az do dnes rano. Prepol som napr na Markizu a nic. Slaby signal, naladte antenu. Prepnem naspat na Joj a ta bezi krasne. Cely den som sa s tym drbal, skusal parabolu natacat a posuvat, samozrejme skm to cele rozladil. Mam DVB-S tuner v telke ale skusil som aj settopbox co som mal pred tym a ten rovnako len niektore kanaly. Teraz vecer som to uz nastavil tak ze to zasa slo ale nie dlho. Len asi 2 hodiny. Potom zas niektore nejdu a uz mi to nejde nijak nastavit aby sli vsetky. Ked som sa s tym cez den hral tak som zistil ze nema signal z niektorych transponderov a z inych ma. Neviem cim to je ale napada ma len vadny LNB ktory uz nevie dobre prijimat signal. Uz som z toho na prasky. Roky to funguje a zrazu bez pohnutia to nejde.
Nevie niekto co by s tym mohlo byt???
Asi tomu vadi tma
Mam monoblock twin cize 23,5+19,2 a dva vystupy. Kable ako take nevymenim lebo su v stene domu a ten zateplili a to nevytiahnem ani keby som chcel. Co je na prd tak mi dali dlhsiu parapetnu dosku a nejde mi uz pohnut parabolou viac na zapad. Teraz uz by som bol mudrejsi a dal by som konzolu vlavo od okna a nie vpravo. Mohol by som to stelovat bez toho aby som stale musel otacat naopak celou antenou. Ale tak uz to nejde na zateplenie.
Takze som rezignoval, kupil Xioami Mi Box a idem cez internet - meno a heslo normalne zo Skylinku a bez problemov plus som dostal aj archiv a podobne. Nieje nic lepsie ako si pozriet film neskor a reklamy proste pretocit.