Pls. mate niekto CS link? Podla infa na ich webe by Nova, Nova HD a Nova Cinema na SK fungovat nemali, ale podla pracovnicky ich zakaznickej linky vraj ano. Akurat ze ta pracovnicka tam sedela asi prvy den a druha jej radila z uzadia, takze mam v tu informaciu taku doveru, ze radsej sa pytam tu.
Cize kto ma CS link - funguje vam aj Nova, Nova HD a Nova Cinema?
Ja som sa pytal vo firme co montuje a predava satelity asi 100m od mojho panelaku a zadreli 100€ za nastavenie tak som sa na to vykaslal.
Mam monoblock twin cize 23,5+19,2 a dva vystupy. Kable ako take nevymenim lebo su v stene domu a ten zateplili a to nevytiahnem ani keby som chcel. Co je na prd tak mi dali dlhsiu parapetnu dosku a nejde mi uz pohnut parabolou viac na zapad. Teraz uz by som bol mudrejsi a dal by som konzolu vlavo od okna a nie vpravo. Mohol by som to stelovat bez toho aby som stale musel otacat naopak celou antenou. Ale tak uz to nejde na zateplenie.
matko001 ale na skylink live nie su vsetky programy, ani polovica, navyse ta ich apka seka ako svina. Pouzivam to na druhej telke a pustam cey chromecast
Lubor1 ano nad tym uvazujem len je problem ze uz teraz ledva dociahnem na to a hento by to dalo este dalej, popravde nemam vlemi rad vysky 😁
no 10 som platil u nas, ale neverim, ze u vas na dedine to bude az ta10nasobne viac, proste mam pocit, ze sa im to nechcelo a preto povedali taku cifru
Urcite nerez parapet ani parabolu. Vyloznikom sa vies posunut aj po 1cm az na dlzku vyloznika.
Bez vyklonenia to nepojde ale da sa istit lanom. Ked mi montovali klimu pri montazi vonkajsej jednotky mal monter kolena na parapete a cely trcal vonku. Mal taky postroj, kolega ho istil a spustal na lane a este to bolo poistene dalsim uvazom o stupacku ak by sa daco pototo.
vies to vypodlozit/posunut dopredu o tie centimetre v obrazku. neviem ale na kolko ti pomoze. ja som dal na jednu konzolu druhu kratku a nie je to top riesenie ale je to stabilne a vyriesil som problem
100 euro za nastavenie paraboly,ktorá je už osadená na konzole? Super biznis.Je na figu,ak sa nemôžeš dostať ku LNB,lebo ako som už písal,ten po čase odíde vplyvom počasia a je potrebná výmena.V prípade, ak sa nevieš dostať ku konvertoru,tak budeš musieť tú parabolu z konzoly odšróbovať ,vymeniť LNB a potom znova osadiť na konzolu.Ale to už treba aj znova skontrolovať správne nasmerovanie.A hlavne čo je to za nezmysel zabudovať koaxiál do steny?Veď človek musí počítať s tým,že ho bude musieť po určitom čase vytiahnúť a vymeniť.Ja keď som si minulý týždeň inštaloval parabolu na byte,tak som 2 koaxialne káble umiestnil od LNB popod parapetu a otvor na prevlečenie som navrtal do rámu okna.Takto je s ním ľahká manipulácia a kedykoľvek ho môžem vytiahnuť a vymeniť.Škoda že nebývaš bližšie,zobral by som merač a zhodili by sme parabolu ,vymenili LNB a nanovo nastavili smer aj sklon.Toto všetko by zabralo max.15-20minút.V žiadnom prípade tú parabolu neohýbaj!!!
No o tom vrtani do okna som pocul ale nepaci sa mi to. Tade bude fukat podla mna. Vrtali to fachmani ked sme mali lesenie a zateplovali tak som ich poprosil a za flasku vina to zmakli za 5 min aj s montazou konzoly. Zobral hiltku a pol metrovy vrtak a ani som nestihol povedat hotovo a bola diera skrz panelak 😁
K LNB sa dostat viem tak ze povolim tie skrutky co drzia na konzole a otocim celu parabolu dolava o 180 stupnov. S nastavovanim az taky problem nie je kedze na druhej strane to je na doraz uplne vpravo. S elevaciou netreba hybat, to rameno je na volno a da sa dvihnut hore a dociahnem na LNB.
Hack3r ano toto ma napadlo len som rozmyslal cim to vypodlozit a zas by som musel celu parabolu dat dole. Otazka je o kolko by posun osi vpravo dovolil otocit parabolou dalej vpravo.
Uz je tma a zatial to funguje tak snad to zas nekrachne.
takisto mam problem, skylink, posledne 2 tyzdne ziadny signal
VU+ 4K SE, skusil som u svokrovcoch a takisto SNR 0%, tipujem to na umrety tuner, pozeral som kupu od ELLANO a presne 2 roky a 1 mesiac
4ks fergusony co mam 12rokov uz vsetky idu
tiež som riešil podobný problém mesiac dozadu - nešli niektoré stanice z Astry 19,2 E . Tiež som skúšal kadečo, konektory, vrtel s parabolou, hral sa s s nadstaveniami boxu, softcamom a oscamom atd... (VU+). V predajni mi povedali že najskôr je vadný LNB (predsa len je tam elektronika, prší a sneží na to) a že ak nebude chyba tam, vezmú ho nazad. A bola , koštovalo to 30 € - konkrétne Ineos monoblock twin. Cenu som neriešil, možno, ba určite sa nájde aj lacnejšie riešenie, ale však zasponzorujem Ineos team
a je to tak, pred tyzdnom to klaklo uplne, ziaden kanal nesiel, skusal som vrtiet antenou, vymienat kable, signal max 52%, kvalita 0%
tak som kupil Golden media LNB Twin 202+ na jednu druzicu lebo aj tak len tu astru mam naledenu a uplne na paradu. signal 92% kvalita 10,5dcb co je skoro na 100%.
Zistil som ze ten tanier nemusim mat ani na doraz otoceny ku stene, este je tam par cm vola. Nasiel som doma aj kvalitnejsie kable s ktorymi som skusal ale kedze povodne su pod zateplenim tak to nevymenim. kupil som aj okennu prechodku ale nie je to zazrak. Ide to ale signal je len 72% a bojim sa ze ak bude burka tak budu haluze. No a velka vec je ze ked som skratil coax cim som mal pripojeny satelit k telke, ten mal asi 50m na cca 15m tak signal isiel brutalne hore, asi o 15%. Najhorsie bolo naladit to na telke, Hisense ma tie nastavenia uplne inak ako sat prijimac Technistar na ktorom som to testoval, ale zadarilo sa aj to. Takze happyyyy.
Analogový sat na astre som chytal v 1992 roku na parabole 60cm priskrutkovanej na metle, ktorá bola priviazaná špagátom na balkónovom zábradlí
asi za tie roky ten signál nejak zoslabol
a citlivosť LNB bola rádovo inde
Balkon na zlej strane panelaku 😁
Hlavne si uz 10 rokov nadavam ze som asi nebol pri zmysloch ked som dal namontovat tu konzolu napravo od okna 🤦
Ked chcem cokolvek na LNB musim uvolnit parabolu a otocit o 180 stupnov
Ale tak clovek sa uci na chybach.
Neviem, strecha je o 4 poschodia vyssie, je zamknuta a bez suhlasu vlastnikov tam neurobis nic. To by sa stelovalo este asi horsie 😁. Ale uz je to dobre. Uvidime kolko vydrzi toto nove LNB.
scarinko, ten tanier si mohol mat takto otoceny aj predtym, keby si mal prehodene uchytenie toho LNB v drziaku (drzat v drziaku paraboly za pravu cast LNB). vtedy si mal parabolu natocenu na 19,2 a 23,5 si chytal odrazom. teraz ju mas priamo na 23,5 to znamena, ze ju mozes mat o tie 4 stupne viac od steny.
ale tie koaxiale by sa dali aj trocha upratat na tej parabole.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mam monoblock twin cize 23,5+19,2 a dva vystupy. Kable ako take nevymenim lebo su v stene domu a ten zateplili a to nevytiahnem ani keby som chcel. Co je na prd tak mi dali dlhsiu parapetnu dosku a nejde mi uz pohnut parabolou viac na zapad. Teraz uz by som bol mudrejsi a dal by som konzolu vlavo od okna a nie vpravo. Mohol by som to stelovat bez toho aby som stale musel otacat naopak celou antenou. Ale tak uz to nejde na zateplenie.
za nastavenie paraboly som platil 10€
Lubor1 ano nad tym uvazujem len je problem ze uz teraz ledva dociahnem na to a hento by to dalo este dalej, popravde nemam vlemi rad vysky 😁
nickovw08 hej ale kde?
Zvazoval som odpilit kusok parapetu pripadne ohnut hranu paraboly ale asi by to zacalo hrdzaviet.
Bez vyklonenia to nepojde ale da sa istit lanom. Ked mi montovali klimu pri montazi vonkajsej jednotky mal monter kolena na parapete a cely trcal vonku. Mal taky postroj, kolega ho istil a spustal na lane a este to bolo poistene dalsim uvazom o stupacku ak by sa daco pototo.
K LNB sa dostat viem tak ze povolim tie skrutky co drzia na konzole a otocim celu parabolu dolava o 180 stupnov. S nastavovanim az taky problem nie je kedze na druhej strane to je na doraz uplne vpravo. S elevaciou netreba hybat, to rameno je na volno a da sa dvihnut hore a dociahnem na LNB.
Hack3r ano toto ma napadlo len som rozmyslal cim to vypodlozit a zas by som musel celu parabolu dat dole. Otazka je o kolko by posun osi vpravo dovolil otocit parabolou dalej vpravo.
Uz je tma a zatial to funguje tak snad to zas nekrachne.
VU+ 4K SE, skusil som u svokrovcoch a takisto SNR 0%, tipujem to na umrety tuner, pozeral som kupu od ELLANO a presne 2 roky a 1 mesiac
4ks fergusony co mam 12rokov uz vsetky idu
tak som kupil Golden media LNB Twin 202+ na jednu druzicu lebo aj tak len tu astru mam naledenu a uplne na paradu. signal 92% kvalita 10,5dcb co je skoro na 100%.
Zistil som ze ten tanier nemusim mat ani na doraz otoceny ku stene, este je tam par cm vola. Nasiel som doma aj kvalitnejsie kable s ktorymi som skusal ale kedze povodne su pod zateplenim tak to nevymenim. kupil som aj okennu prechodku ale nie je to zazrak. Ide to ale signal je len 72% a bojim sa ze ak bude burka tak budu haluze. No a velka vec je ze ked som skratil coax cim som mal pripojeny satelit k telke, ten mal asi 50m na cca 15m tak signal isiel brutalne hore, asi o 15%. Najhorsie bolo naladit to na telke, Hisense ma tie nastavenia uplne inak ako sat prijimac Technistar na ktorom som to testoval, ale zadarilo sa aj to. Takze happyyyy.
asi za tie roky ten signál nejak zoslabol
a citlivosť LNB bola rádovo inde
Hlavne si uz 10 rokov nadavam ze som asi nebol pri zmysloch ked som dal namontovat tu konzolu napravo od okna 🤦
Ked chcem cokolvek na LNB musim uvolnit parabolu a otocit o 180 stupnov
Ale tak clovek sa uci na chybach.
takže by sa asi malo hlasovať či áno alebo nie, alebo ako ? HOROR
Pamatam ze raz tam jeden chcel davat nejaku meteo stanicu pre svoju potrebu a zamietlo sa to.
na toto fakt neviem spisovne reagovať
ale tie koaxiale by sa dali aj trocha upratat na tej parabole.