a ja by som mal nejake vyhrady k drotarovej recenzii :)

1. popis vzhladu plasta je zbytocny... staci pozriet na foto a vidim z akych tvarov a z akeho vzoru sa sklada dezen :)

2. z porovnania valiveho odporu s 2 roznymi plastami Schwalbe stale neviem, ci je odpor IRCecka velky alebo maly, nakolko neviem ako tieto dva Schwalbe plaste vyzeraju... a myslim, ze nie kazdy citatel bude vediet :)

inac pekna recenzia ;)
02.03.2010 - 12:01:30
00
ja sa vam cudujem naco vobec riesite take veci ci je alebo nieje dobra ta recenzia. casopis (vseobecne) nieje vedecka publikacia.
mne osobne tam nevadi nic a dokonca som si uz vyplnil na nete predplatne. dobre som si oddychovo precital clanky o zimnom maratone, dolomitoch, o lietavskom tripe, ale aj rady p. Drbohlava. ide predsa v prvom rade o urcity druh oddychu pri citani.
tak isto tu boli narazky, ze je to len reklamny katalog. ved ked otvorim tolko krat spominane Velo - sama reklama. je to tak vsade, takze tieto narazky su uplne mimo.

ja si myslim ze casopis je dobry. aj katalog bbb sa mi hodil :P
02.03.2010 - 12:56:38
00
treba si uvedomit, ze nie predajnost, ale prave reklamy su tym, co zabezpecuje aky taky prijem a pokrytie nakladov vydavatelovi.
nebyt reklam, tak cena za casopis by bola daleko viac ako len 2eura.
alebo sa mylim?
02.03.2010 - 13:02:29
00
Nemylis...neexistuje casopis v ktorom by nebola reklama v dnesnej dobe.

Ja_Michalko: :y:
02.03.2010 - 13:29:05
00
Časopis Cyklomag nepoznám a ani nemám v pláne si ho kúpiť. Všetko dostupne mám na internete alebo v časopise Velo ktoré už 12 rokov kupujem zo zotrvačnosti :D Neviem teda posúdiť úroveň Cyklo. vs Velo.
Prečítal som si len drotárovu recenziu ktorá sa mi páčila a ktorá ma BAVILA čítať. Podobné recenzie boli vidieť (čítať) v časopisoch (českých) okolo roku 97/98. To sa mne osobne páčilo lebo tech. špecifikáciu si prečíta každý blbec ale ako sa daný produkt správa za určitých podmienok, pri určitom nastavení a pod. mi dnes príde napísane štýlom " bicykel má dve kolesá " ;)
02.03.2010 - 13:43:18
00
čiže sa stotožňuješ s názorom drotára na danú vec, bez toho aby si si to naozaj overil ;)
02.03.2010 - 14:15:42
00
katko: nie, nestotožňujem sa ... len som sa vyjadril že spôsob akým on napísal recenziu sa mi páči, to je všetko. Jasne som napísal že nepoznám časopis Cyklomag. Ja tu na nikoho neútočím, je mi jasné že časopis má svojich fanúšikov ktorým sa páči.

Rád si prečítam Cykloturistiku, Velo, Cykloservis, Peloton a iné. Ale všade mi niečo chýba a to je presne spôsob recenzie akú napísal drotar. To je všetko, nič viac, nič menej.
02.03.2010 - 14:24:48
00
ja to chápem, ale v tom prípade je tvoj príspevok mimo tému, pretože tu neriešime úroveň drotárových recenzií (tu by som ja tiež napr. mohol rypnúť a napísať, že jeho recenzia na Mythos je tak s 10 ročným oneskorením, pretože ten plášť prežíval svoju najväčšiu slávu tak okolo roku 2000 ak nie skôr... )
02.03.2010 - 14:37:55
00
Asi je mimo tému...
02.03.2010 - 14:40:50
00
pan vydavatel, vidim ze ste trosku nepochopili co som chcel "cielenou kritikou" dosiahnut ( vypocut si nazor inych ), tak ale to uz je problem niekde inde. po vasich riadkoch som si spomenel na kultovy film, kde bola oblubena veta "kazen musi byt, to je to hlavni, tak to ma byt soudruzi" :^) To ze som tu napisal nieco kriticke nemalo znevazovat vasu pracu, ale malo to skor byt na zamyslenie ci netreba urobit nieco inak ( pretoze nie som jediny komu zopar veci v casopise kole oci ). ak vsak mate uz cielovu skupinu vytvorenu, nic nechcete menit, tak asi tak je to podla vas spravne a drzim vam palce do dalsej prace.

prave som docital test od drotara a musim povedat ze tak nejak ma poriadny test vyzerat ( ked uz sa bavime o kvalite clankov, ktore sa oznacuju ako test ). bud si treba z toho zobrat ponaucenie, alebo dokazat zaplatit ludi ktory napisu takyto test.

a naposledy k mnou pisanym vyhradam :
ad1 - cenu pedalov ako sami vidite ste prestrelili o 45e co je teda dost. a ako vidite, nie som to ja kto nema prehlad a zavadza. ja som dokonca vychadzal z ceny 289,90e v socialne citiacom slovenskom cenniku :)
ad2 - niekomu sa fotky pacia, niekomu nie - jednoducho vec osobneho nazoru. mne sa nepacili aj tie z pretekov v Australii a tam teda zima nie je :) ( viem ze ste to nefotili vy, ale co som videl inde ci uz na nete alebo v zahranicnych casopisoch fotky z tohoto preteku, tak tie boli na uplne inej urovni - treba lepsie vyberat, alebo trosku priplatit :) )
ad3 - kolesa v teste k cestnej Meride - a to ma zaraza najviac. prepacte, ale presiel som si kolesami od obycajnych zapletenych za cca 70e, cez zakladne zapletane za 100e, lepsie za 200 aj 500e a dokonca aj karbonove za 2000e. takze viem co kolko stoji a co od toho ocakavat. avsak nikdy by som si nedovolil napisat k spominanym kolesam ze s natlakovanymi plastami na 7atm doslova leteli. napisem k nim ze su to kvalitne spolahlive kolesa, ktore pri priaznivej hmotnosti maju prijemne jazdne vlastnosti ( alebo tak nejak ), ale nie ze doslova leteli. doslova neletia ani moje Bory s galuskymi natlakovanymi na 12atm :!: :)

viem ze ma tu asi teraz vsetci zvozite ze iba zbytocne rypem a nech si skusim vydavat vlastny casopis. nie, neskusim si vydavat vlastny casopis pretoze sa na to necitim a ani na to nemam prostriedky a tim pracovnikov, ja som tu iba ako citatel napisal co sa mi nepaci

ale aj tak prajem vela stastia do vasej buducej prace


Naposledy upravil oakley dňa 02.03.2010 - 15:17:18, celkovo upravené 1 krát.

02.03.2010 - 14:56:08
00
pretože tu neriešime úroveň drotárových recenzií (tu by som ja tiež napr. mohol rypnúť a napísať, že jeho recenzia na Mythos je tak s 10 ročným oneskorením, pretože ten plášť prežíval svoju najväčšiu slávu tak okolo roku 2000 ak nie skôr... )
Mas pravdu nie tieto recenzie boli publikovane, preto nieje dovod ich rozoberat. Recenzie som pisal az po najazdeni X kilometrov a k plastu je zamerne dopisane, ze recenzia nieje uplna, pretoze som sa nevedel vyjadrit k zivotnosti. A svoje opodstatnenie ma uz len z toho dovodu, ze IRC je malo znama znacka porovnatelna ak nie lepsia ako ine zname a viac predavane znacky. Ako som spomenul mam iba vyhradu k tomu, ze recenzia by nemala nahradit opis vyrobku. Mozno na to mame rozdielny pohlad, ale to neznamena ze je zly.
Casopis som docital az dnes a mozem povedat ze napr. predstavenie zn. BMC ma cekom zaujalo. A celkom sa tesim na drsny test Canondale ;) A na zaver len tolko, casopis je citatelny od zaciatku do konca, reklamy neriesim, tie tam jednoducho musia byt, takze si kludne pockam aj na dalsie cislo.
PS : akakolvek konstruktivna kritika tento casopis posunie vpred, alebo sa mylim ?
02.03.2010 - 15:10:43
00
...
Mozno si neuvedomujete, ake dolezite je takyto casopis mat ale je to dlhodobo alfa-omega povedomia slovenskej cyklistiky...


Suhlas, casopis je o informovani. Preto by sa nemali objavovat chyby, ako:
- pomylit si Petra Sagana a Petra Velitsa (foto v clanku TDU)
- napisat ze Lene Byberg je z Kanady... (uz len to meno malo tuknut!!!)

drzim palce v dalsej cinnosti, zatial mam vsetky cisla. Casopis vyplnil medzeru na SK trhu. Ako kvalitne - to ukaze cas...Co sa tyka testov, tiez mam obcas pocit ze su to PR clanky...snad sa to casom utrasie...
02.03.2010 - 15:18:36
00
áno, kritika má byť, aj ja som mal výhrady k určitým veciam a vidím, že sa zlepšili...

sám píšeš "ak je to test, mal by zahrnut vlastnosti vyrobku pri dlhodobejsom pouzivani"...Cyklomag ide zatiaľ len cestou testu samotného biku, Velo už samozrejme porovnáva 2 a viac bikov...pri mesačnej perióde vychádzania Vela je podľa mňa nereálne, aby tie biky boli dlhodobejšie otestované, takže mi vychádza, že potom sú tie testy maximálne zbytočné, či?
02.03.2010 - 15:19:06
00
Alebo maju kazdy mesiac prisun 5-8 bikeov a uverejnuju testy, az ked su biky otestovane...ci? :devil:
02.03.2010 - 15:27:13
00
Katko : preco zbytocne, ale aj tu plati, ze niekedy menej je viac. A Porto to napisal presne, ze casopis vyplnil medzeru na SVK trhu. A mozno mi neuveris, ale mna to celkom tesi, ze mame svoje "velo" .
02.03.2010 - 15:34:00
00
keyboard_arrow_up