Ja len zareagujem na ten Tribeč, že cesta hore je lesná asfaltka a neskôr ujazdene zvaznice keď sa ide k trailom, navyše je tam úplne mierne stúpanie tiahnuce sa na dlhšej trase. Tam keď chodíme jazdiť stretávam 50-60 ročných pánov na 20 rokov starých bicykloch ako šľapú s úsmevom. Zrovna týmto by som sa nechvalil, že sem potrebuje ebike ?
myslíš tú "váhovú" rovnicu podľa ktorej ak jazdíš rovinu bez prevýšenia, tak nemáš žiadny výkon?
Dajmetomu, že tvoja poznámka niekomu pomôže.
Kto sa v tom chce povŕtať dôkladnejšie, ten si tie základy môže rozšíriť v zložitejších počtoch o vplyvy ktoré sú pri prevýšení minoritné, ale už nie tak na rovine, kde je zas minoritný faktor „g“.
Asi vieš, že ide o vplyvy ako sú trecia plocha plášťov, ich vzor, materiál, odpor vzduchu, aerodynamika, zotrvačnosť, zrýchlenie, straty, a kto chce, nech si tam zarátaj aj FTP a VO2max konkrétneho „zdroja“ výkonu. Až tak do toho zas nevidím.
Tú fyziku som sem nadhodil len preto, že ak napríklad 70kg biker prejde do kopca za hodinu 11km, a 90kg ebiker do rovnakého 17km, tak to ešte vôbec nemusí znamenať, že biker je výkonovo automaticky väčší makač ako ebiker.
U mňa to samozrejme neplatí, ja vypaľujem batérie ako to len ide, no pre všetkých bikerov bez rozdielu, ktorí sa po výjazde vezú s dôchodcami vo výťahu, mám pochopenie
Mna minule dobehol vo vyslape na Sacne,asfalt asi 12 -13 km,typek na mopede z mountfieldu,plastove blatniky kazdy vykriveny mimo kolies,hned som sa uskrnal obehol ma v tom najprudsom useku,turbo svistalo,obzrel sa a ze co nepridam a zacal dupat ako na pretekoch,kusok pod chatou uz isiel dole v polohe ako ked na TdF zjazduju 100kmh nejaku alpsku cestu,nesiel asi ani 30 v paperovej bunde zabaleny len som mu ukazal palec hore (nie prostrednik ) aky je frajer a na tych jeho blatnikoch sa uskrnam doteraz
Ja len zareagujem na ten Tribeč, že cesta hore je lesná asfaltka a neskôr ujazdene zvaznice keď sa ide k trailom, navyše je tam úplne mierne stúpanie tiahnuce sa na dlhšej trase. Tam keď chodíme jazdiť stretávam 50-60 ročných pánov na 20 rokov starých bicykloch ako šľapú s úsmevom. Zrovna týmto by som sa nechvalil, že sem potrebuje ebike ?
Ale rozdiel dať Zubatú 1 alebo 2-3x. Asi ste si nevšimli o čom sa tu bavilo . O trailistoch.
ebiky su v MK uz off, teraz je trend motorove koleso
Tak takého som videl tak 4 týždne dozadu. Ako je studnička pri Druhom kameňolome s križovatkou asfaltiek od Kačína, Snežienky a od Slivu. Tam si to presne na takom jednokolečku mydlil hore vydrickou dolinou. Nakoľko je to cez mostík a do pravotočivej zákruty, keďže išiel od Snežienky smer BK, tak to tam musel poriadne naklápať pri zemi a rukami to ešte vyvažovať do strán, lebo a budem neslušný, k-o-k-o-t-k-o, si to tam šinul dobre cez 40 km/h.
Akože ani ja nie som anjelik na cesťáku v tom úseku, kde je povolená max. 30tka a tiež ju prekračujem hlavne dole dolinou to ide aj samé tak svižne, hore predsa len idem do tých 30 zase nie som nejaký Tadej, ale na takýchto križovaniach, kde musím využiť celú šírku cesty by som si toto v tom úseku nikdy nedovolil, keďže sa tam pohybuje veľké množstvo rodiniek s deckami, ktoré sú nevyspytateľné. V tej chvíli som mu želal, nech sa čo najskôr vykotí mimo tú cestičku, skôr ako niekoho zoberie zo sebou.
ja som takeho videl, ako siel v terene po cervenej TZ od salasa, zmizol, ale este som ho neskor trochu dobehol, v dalsom stupani zmizol uz, obcas dake koleso stretnem aj za Kamzikom, ale neviem ci ich je viac, alebo len jeden
Prid sa pozriet na traile na Tribeč tam ich je dosť. Zrovna pred týždnom si kupil synovec
E-Spešla a je to čiste trail jazdec.
Ok, dajme tomu. Ja to tam nepoznám.
Teoreticky by som mal malý nárok na ebabetu zo zdravotných dôvodov, nie vekových, ale blízke okolie by ma potom zadupalo do zeme. 😄 Tak si radšej pomaly vyslapem za vlastné.😄
Do bio zbierky chýba ešte cestak. Tam motor netreba.
Marian61 však v pohode, ale keď už tak tu fyziku silou mocou ťaháš, tak ju aspoň neprzni
a teda nie, makačstvo sa isto nepočíta z polohovej energie telesa
ja chcem v tejto téme hejtovať, všetkých ebikerov, aj tých jazdiacich po rovine ako moju manželku xD
Ale rozdiel dať Zubatú 1 alebo 2-3x. Asi ste si nevšimli o čom sa tu bavilo . O trailistoch.
Ja som si dobre všimol o com sa tu bavilo, preto som reagoval, že keď dokáže 50-60 ročný chlap vyslapat na starom biku, kde je problém že, 20 ročný potrebuje ebike. So mnou jazdia Zubatu 40 roční chlapi a zvládajú to otočiť aj viacej krát.
Presne tí istí ktorí so mnou odchádzajú v piatok na Rychleby jazdiť za svoje 6 dní. Ci potrebuješ fotku aby som ti dokázal ze 40 ročný chlap nerovná sa pivný pupok a ebike?
to s chudobnymi 370vm asi len trolis a nemozes mysliet vazne ... lebo ak ano, tak si dost zabavny ...
Každý nie je "extremny "
No dajte vy koľko krát ste to otočili od Dekanky na Medvedák?
A ešte raz pôvodná otázka bola: "velmi rad by som stretol jazdca, ktory e-mtb vyuziva ako nahradu za vlek a chodi zjazdovat teren."
Na to som odpovedal, ale vy si to sústavne prekrúcate.
21. 4. 24, Prievidzky cyklomaraton, 98 km, slnecno ale chladno 10-12 stupnov, silny severak. Kategoria veterani 80+, priemer vitaza 31, 6 km/hod. Na tretom mieste doplnil stupen organizator Jan Stejskal. Startovali len dvaja
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dajmetomu, že tvoja poznámka niekomu pomôže.
Kto sa v tom chce povŕtať dôkladnejšie, ten si tie základy môže rozšíriť v zložitejších počtoch o vplyvy ktoré sú pri prevýšení minoritné, ale už nie tak na rovine, kde je zas minoritný faktor „g“.
Asi vieš, že ide o vplyvy ako sú trecia plocha plášťov, ich vzor, materiál, odpor vzduchu, aerodynamika, zotrvačnosť, zrýchlenie, straty, a kto chce, nech si tam zarátaj aj FTP a VO2max konkrétneho „zdroja“ výkonu. Až tak do toho zas nevidím.
Tú fyziku som sem nadhodil len preto, že ak napríklad 70kg biker prejde do kopca za hodinu 11km, a 90kg ebiker do rovnakého 17km, tak to ešte vôbec nemusí znamenať, že biker je výkonovo automaticky väčší makač ako ebiker.
U mňa to samozrejme neplatí, ja vypaľujem batérie ako to len ide, no pre všetkých bikerov bez rozdielu, ktorí sa po výjazde vezú s dôchodcami vo výťahu, mám pochopenie
Tak takého som videl tak 4 týždne dozadu. Ako je studnička pri Druhom kameňolome s križovatkou asfaltiek od Kačína, Snežienky a od Slivu. Tam si to presne na takom jednokolečku mydlil hore vydrickou dolinou. Nakoľko je to cez mostík a do pravotočivej zákruty, keďže išiel od Snežienky smer BK, tak to tam musel poriadne naklápať pri zemi a rukami to ešte vyvažovať do strán, lebo a budem neslušný, k-o-k-o-t-k-o, si to tam šinul dobre cez 40 km/h.
Akože ani ja nie som anjelik na cesťáku v tom úseku, kde je povolená max. 30tka a tiež ju prekračujem hlavne dole dolinou to ide aj samé tak svižne, hore predsa len idem do tých 30 zase nie som nejaký Tadej, ale na takýchto križovaniach, kde musím využiť celú šírku cesty by som si toto v tom úseku nikdy nedovolil, keďže sa tam pohybuje veľké množstvo rodiniek s deckami, ktoré sú nevyspytateľné. V tej chvíli som mu želal, nech sa čo najskôr vykotí mimo tú cestičku, skôr ako niekoho zoberie zo sebou.
E-Spešla a je to čiste trail jazdec.
Ok, dajme tomu. Ja to tam nepoznám.
Teoreticky by som mal malý nárok na ebabetu zo zdravotných dôvodov, nie vekových, ale blízke okolie by ma potom zadupalo do zeme. 😄 Tak si radšej pomaly vyslapem za vlastné.😄
Do bio zbierky chýba ešte cestak. Tam motor netreba.
a teda nie, makačstvo sa isto nepočíta z polohovej energie telesa
ja chcem v tejto téme hejtovať, všetkých ebikerov, aj tých jazdiacich po rovine ako moju manželku xD
Ja som si dobre všimol o com sa tu bavilo, preto som reagoval, že keď dokáže 50-60 ročný chlap vyslapat na starom biku, kde je problém že, 20 ročný potrebuje ebike. So mnou jazdia Zubatu 40 roční chlapi a zvládajú to otočiť aj viacej krát.
Každý nie je "extremny "
No dajte vy koľko krát ste to otočili od Dekanky na Medvedák?
A ešte raz pôvodná otázka bola: "velmi rad by som stretol jazdca, ktory e-mtb vyuziva ako nahradu za vlek a chodi zjazdovat teren."
Na to som odpovedal, ale vy si to sústavne prekrúcate.