E-zjazďák je nová verzia ebiku, kde motor pomáha iba smerom dole. Je to práve kvôli tréningu.
Ebiker smerom hore šlapaním energiu vyraba a ukladá sa do baterie. Takto sa zvýši odpor ebiku, čo vedie k vyrazne ťažším tréningovým podmienkam.
Zase smerom dole pomaha motor vyvinúť oveľa vyššiu rýchlosť a akceleráciu, čo vedie k treningu zvladania prejazdu terénom za vyšších rýchlostí.
Tým amerických vedcov zistil že prave táto metôda posunie hranice ľudských možností až do oblasti kde to kedysi viedlo až k psychyckému či fyzickému zlyhaniu. Veľmi pozitivne účinky pri tejto metode zaznamenali keď testovaný subjekt užival doplnok zvaný Protein T23, ktorý nielen že urýchľuje nervové synapsie ale umožňuje priamo prevádzať vesmirnu energiu do svalov subjektu. Takto jedinec dlhú dobu nieje závisly na fyzickej potrave a naviac je preukazané že sa nejedná o drogu či doping ale o doplnok výživy. Takže ak je mysel jasná a čistá, telo sa stava neprekonatelnym strojom schopnym akejkolvek činnosti.
Vynálezcom tejto metôdy je znamy slovák vystupujuci skromne na jednom cyklo fóre .Jeho pravú identitu nikto nepozná, no jeho prinos pre oblasť cyklistiky je verejnosti znama…
Tento koment sa postupne zmenil na bájku čo je na Em-Té-Bájkovom fôre nemôže byť ničím nezvyčajným
e-zjazdak ? To ma aky vyznam ? Enduro chapem, treba do kopca s tym, ale na zjazdaku sa neslape do kopca.
Ma ten novy enduro zjazdak od Kelkysu- theos. Ziaden dh bike a trenuje na nom. Kedze je ten bike tazky ma to ako posilku. Takze ked presadne na lahsi Dh bike je to citit. Tiez natom robi intervaly. To su dalsie vyhody e-bikov ale tazko to vysvetlovat na fore kde 90% ludi jazdi zvaznice. Tiez som natom fyzicky asi lepsie dolekopcom ale tak mozno to spravili mt7 kazdopadne tento rok som nikde nemusel pouzit 2prsty na brzdovych pakach.
Ebike ako posilka mi nedava zmysel. Intervaly, ak myslis trening slapania, tak to sa robi inak, na to nepotrebujes ebike. To sa jazdi na cestaku, na asfaltke, tak ako to robia normalni DH jazdci, nie postihnuti e-ckom Potrebujes stravit nejaku tu sezonu treningom na asfalte, s latkatovou krivkou, intervalmi, objemom, atd. aby si spravne chapal, o com je trening, lebo potom sa ti zda, ze je to vyhoda ebiku
Ach Lubo chodi aj do posilovne aj na cestu aj na e-bike..vsetko ma svoj zmysel. Ved si pozri jeden zavod v Dh co tam robia s bicyklami nonstop praca s bicyklom. Ved su viac vo vzduchu ako ma traily. E-bike je len cast z jeho pripravy. Nie vsetko sa da natrenovat v posilke tak pouziva nato aj e-bike.
Malokedy treba ebajk tlačiť. Dôležité je mať ale taký čo ma zadnu kazetu s najväčším kolieskom blízko 50z. Tie stredné triedy končia niekde okolo 36z.
Pripomoc Walk funguje po stlačení tlačítka a dava vykon na “samoťahanie” bajku zhruba do rýchlosti 4km/hod. Na bajku sa nesmie sediet, lebo to neutiahne.
Fajn vec. Bosch je silný, bafang 500 moc do kopca nepotiahne.
lapaloma: ano, walk mode dost pomoze
robo: nepoznam ho, neviem co a ako robi, ale DH jazdci trenovali doteraz aj bez ebiku, tak neviem. Asi holt sa doba zmenila , ked sa neda nic bez ebiku
marseluspp : malokedy ? no, to je ten problem, nejazdis nic narocne aj Robo musel tlacit a niekde nepomohol ani walk mod a to sme sli len taky light vyjazd, nic velke
mno ... chcel by som vidieť toho ebikera čo vyjde králické, bystrické alebo kordícke sedlo ... nevravím, žeby to na motorke s poriadnymi pláštami a výkonom nešlo ... ale to by ten jazdec naozaj, že musel vedieť jazdiť a nechcem vidieť ako by to tam ostalo zorané vieš ono sú ja náročnejšie výšlapy ako na sliezky dom alebo na hrebienok po asfalte
edit .. tak som sa zamyslel a kordícke beriem späť tam ide cyklotrasa
Teba Marcel nepoznám, ale čo poznám zopár ebikerov, tak jazdia fakt ľahké terény. Väčšinou ich obehujem na žiletke 😀😀🤣
Pomaly zacinam chapat. Tam kde jazdim tam ziletky nestretavam. Vzacne dajaky gravel. A to uz na naozaj narocne veci nemam ani na e-biku. Takze asi je debata o inej casti e-bikerov - obcas ich vidam nalestenych na korze.
Minule som musel zabrzdit na 0 aby som sa nezrazil s jednou e-bikerkov na moste, potom detsko na motorke ani nevie po ktorej strane cesty sa ide, hlupi rodicia ako svet. Tolko k motorkarom.
Pre istotu tu dám parametre kopčeka, kde som elektrikárov obehoval ... niektorí éčkári ho dokonca aj tlačili, ... fotka je z vrcholu, kde sme sa čakali ....
Je to taký falošne ľahký kopček, kedže je na ňom aj klesanie. No ale fakt neviem, akú kondičku majú mladí "e" keď som tam išiel 211W a oni tlačili, resp. som ich obehoval. Ich kondička musí byť fakt veľmi biedna.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ebiker smerom hore šlapaním energiu vyraba a ukladá sa do baterie. Takto sa zvýši odpor ebiku, čo vedie k vyrazne ťažším tréningovým podmienkam.
Zase smerom dole pomaha motor vyvinúť oveľa vyššiu rýchlosť a akceleráciu, čo vedie k treningu zvladania prejazdu terénom za vyšších rýchlostí.
Tým amerických vedcov zistil že prave táto metôda posunie hranice ľudských možností až do oblasti kde to kedysi viedlo až k psychyckému či fyzickému zlyhaniu. Veľmi pozitivne účinky pri tejto metode zaznamenali keď testovaný subjekt užival doplnok zvaný Protein T23, ktorý nielen že urýchľuje nervové synapsie ale umožňuje priamo prevádzať vesmirnu energiu do svalov subjektu. Takto jedinec dlhú dobu nieje závisly na fyzickej potrave a naviac je preukazané že sa nejedná o drogu či doping ale o doplnok výživy. Takže ak je mysel jasná a čistá, telo sa stava neprekonatelnym strojom schopnym akejkolvek činnosti.
Vynálezcom tejto metôdy je znamy slovák vystupujuci skromne na jednom cyklo fóre .Jeho pravú identitu nikto nepozná, no jeho prinos pre oblasť cyklistiky je verejnosti znama…
Tento koment sa postupne zmenil na bájku čo je na Em-Té-Bájkovom fôre nemôže byť ničím nezvyčajným
Ma ten novy enduro zjazdak od Kelkysu- theos. Ziaden dh bike a trenuje na nom. Kedze je ten bike tazky ma to ako posilku. Takze ked presadne na lahsi Dh bike je to citit. Tiez natom robi intervaly. To su dalsie vyhody e-bikov ale tazko to vysvetlovat na fore kde 90% ludi jazdi zvaznice. Tiez som natom fyzicky asi lepsie dolekopcom ale tak mozno to spravili mt7 kazdopadne tento rok som nikde nemusel pouzit 2prsty na brzdovych pakach.
Pripomoc Walk funguje po stlačení tlačítka a dava vykon na “samoťahanie” bajku zhruba do rýchlosti 4km/hod. Na bajku sa nesmie sediet, lebo to neutiahne.
Fajn vec. Bosch je silný, bafang 500 moc do kopca nepotiahne.
muscle bike, muscle car
Aké brucho???
robo: nepoznam ho, neviem co a ako robi, ale DH jazdci trenovali doteraz aj bez ebiku, tak neviem. Asi holt sa doba zmenila , ked sa neda nic bez ebiku
marseluspp : malokedy ? no, to je ten problem, nejazdis nic narocne
edit .. tak som sa zamyslel a kordícke beriem späť
Pomaly zacinam chapat. Tam kde jazdim tam ziletky nestretavam. Vzacne dajaky gravel. A to uz na naozaj narocne veci nemam ani na e-biku. Takze asi je debata o inej casti e-bikerov - obcas ich vidam nalestenych na korze.
Je to taký falošne ľahký kopček, kedže je na ňom aj klesanie. No ale fakt neviem, akú kondičku majú mladí "e" keď som tam išiel 211W a oni tlačili, resp. som ich obehoval. Ich kondička musí byť fakt veľmi biedna.