Bol to skôr celodenný výlet ale iba po slovenskej strane. Cez kopec zo Ždiaru na Veľkú Frankovú a na Sp.Starú Ves...
Inak 12km a 300m prevýšenie do Smokovca električkou vie ušetriť hodne baterky a energie na začiatku. Tak načo to hrotiť. Ide hlavne o výlet. A tú trasu do Smokovca už mám naviac okukanú ako majú ebikeri okukaný Pinin zadok
Bikepacking môže byť zaujímavá vec, akurát že by som musel nocovať pri nejakej pouličnej lampe, odkiaľ by som dobíjal cez noc baterku
10 km je tá rezerva baterky, aby niekde neostal v Poľsku
Predpokladám, že trasa vedie cez Poľsko podľa toho v akom poradí si to napísal. Trošku to tam mám pojazdené v rámci bikepackingu Takže to celé má tak na 90 km a 3 hodinky jazdy? Či mýlil sa Marcel?
cez Poľsko to ísť nemusí, ale tých 90km to bude...3 hodinky jazdy by bol dosť optimistický odhad, asi aj na žiletke
Bol to skôr celodenný výlet ale iba po slovenskej strane. Cez kopec zo Ždiaru na Veľkú Frankovú a na Sp.Starú Ves...
Inak 12km a 300m prevýšenie do Smokovca električkou vie ušetriť hodne baterky a energie na začiatku. Tak načo to hrotiť. Ide hlavne o výlet. A tú trasu do Smokovca už mám naviac okukanú ako majú ebikeri okukaný Pinin zadok
Bikepacking môže byť zaujímavá vec, akurát že by som musel nocovať pri nejakej pouličnej lampe, odkiaľ by som dobíjal cez noc baterku
V kempoch sa predsa dajú dobíjať tie vaše monstery
Piny tu len podpi***** a celkom si to hejtovanie dnes užíva, však?
A to nabudúce plánujem sa dať vyviezť v Bachledke lanovkou aj s bikom a užiť si hore hrebeňovku po Magure a nejaké tie zjazdy, Potom cez Ihľany a cez bývalé vojenské pásmo do Kežmarku. Je sa tu kde pekne točiť ... Je to ako Cesta okolo sveta za 80dní od Julesa Verna. Tiež tam využívali po ceste čo sa dalo ...
schválne Peter, ako jeden z najaktívnejších a najviac hejtujúcich v tomto vlákne, čo a koľko jazdíš ty na biobajku?
Moj priemer je celorocne 4000km off+onroad. Vela, malo?
Hejtujem aj trenazery, radsej sa vymrazim v prirode a nie doma tocit ako skrecok v kolecku
Svedomie by mi nedovolilo kupit ebike, za tu sumu mam paradny celopero/ht...
Ohladom toho co sa tu pise ze "ked budes stary, ebike ti bude dobry". Prave na to je prehadzovacka aby si ulahcil prevod. Netreba baterky.
synku 3jalo3 dal si nespravny obrazok.
Spravny je tento, lebo ebajker pride skor a ma cas aj na 3 pivka.
E-motorkár nemá čas na pivo, musí hľadať voľnú zásuvku...
Keď som bol pred cca 5 rokmi v Dolomitoch, tak na passoch v krčmách boli všetky zásuvky obsadené nabíjačkami. Rok na to, to som tam bol naposledy, už boli všetky zásuvky zablendované. Akurát na konci barového pultu bola vytiahnutá predlžovačka s cca 8-10 zásuvkami a junáčik za poctivé eurá predával pripojenie na pol hodiny. Ani o minútu viac, lebo tam bola riadna tlačenica.
Som zvedavý, ako to bude tento rok, pretože e-motorkári sa rozmnožujú priam kvadratickým radom. Predpokladám, že nabíjať sa bude za peniaze už aj v dolinách.
kto to tu spomínal že e-lektričkári sa nevedia správať? včera idem po cykloceste,oproti otec s deckom na bajkoch,decko v protismere tak som spomalil,zrazu okolo mňa prefrčí e-lektričkár,vletí medzi tých dvoch...no o chvíľu som bol za ním a kus cesty mi len zavadzal kým bolo miesto aby som ho obehol.takže tak..nevedia sa správať
To ma privadza k skvelemu napadu pre elektrohejťákov - mala prenosná magnetická rušička pulzov. Nepozorovane ju hejter nasadi na datový kablik a diaľkovo aktivuje. Riadiaca jednotka sa potom zblazni.
Inak ja mam v aute menič 12/240v a nabijam si ebike cestou ak treba. Spotreba je asi 170w, nič problematické. Naviac Liptov,kde najcastejšie chodím je popretkavaný nabijacími stanicami.
A ako posledna varianta je tu ciganska metóda voľnej energie- dlha palica so železným hakom a kablom na pripojenie k vzdušnému vedeniu rozvodu elektriky. Len je treba davat pozor či to nieje rozvod vysokého napätia 22kV
Nabijanie. Co to je za turu ked musis urobit hodinovu prestavku aby si nabil 20%. Mam overene bezna tura 40km s 500 m prevysenim (522 Wh akumlator) tu staci 50%. S miernou rezervou 20% mozem ist po70 km a 700 m prevysenia. Ak to nestaci tak zajtra zopakujem - vyhoda dochodcov.
Pišta - Je pravda že som zatiaľ nepotreboval na výlete bike nabíjať, asi preto že mám tú 900wh bateku. Takže 100km a 1000vm je vpohode na jedno nabitie a stále niečo zostáva. A naviac na jeden deň to aj stačí. Pri 100km výlete hodinová prestávka tiež nieje zas tak nereálna. Nabíjačku zatiať na bike nenosím.
Ale stále viac ma láka taký kontinuálny výlet krížom cez Slovensko v trvaní aspoň týždeň. V kombinácii s bikepackingom, ako ma ta ten nápad asi nevedomky naviedla Piny.
Ten hák som videl na živo pri prechádzaní rómskou oblasťou ... každopádne to nedoporučujem skúšať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Predpokladám, že trasa vedie cez Poľsko podľa toho v akom poradí si to napísal. Trošku to tam mám pojazdené v rámci bikepackingu
cez Poľsko to ísť nemusí, ale tých 90km to bude...3 hodinky jazdy by bol dosť optimistický odhad, asi aj na žiletke
V kempoch sa predsa dajú dobíjať tie vaše monstery
A to nabudúce plánujem sa dať vyviezť v Bachledke lanovkou aj s bikom a užiť si hore hrebeňovku po Magure a nejaké tie zjazdy, Potom cez Ihľany a cez bývalé vojenské pásmo do Kežmarku. Je sa tu kde pekne točiť ... Je to ako Cesta okolo sveta za 80dní od Julesa Verna. Tiež tam využívali po ceste čo sa dalo ...
Ale vieme dúfam, že je to v rámci srandy
Strašné na tom je, že mi k tomu pomohli ebiky
Veď ja len v dobrom a pre vaše dobro
Hejtujem aj trenazery, radsej sa vymrazim v prirode a nie doma tocit ako skrecok v kolecku
Svedomie by mi nedovolilo kupit ebike, za tu sumu mam paradny celopero/ht...
Ohladom toho co sa tu pise ze "ked budes stary, ebike ti bude dobry". Prave na to je prehadzovacka aby si ulahcil prevod. Netreba baterky.
Spravny je tento, lebo ebajker pride skor a ma cas aj na 3 pivka.
Keď som bol pred cca 5 rokmi v Dolomitoch, tak na passoch v krčmách boli všetky zásuvky obsadené nabíjačkami. Rok na to, to som tam bol naposledy, už boli všetky zásuvky zablendované. Akurát na konci barového pultu bola vytiahnutá predlžovačka s cca 8-10 zásuvkami a junáčik za poctivé eurá predával pripojenie na pol hodiny. Ani o minútu viac, lebo tam bola riadna tlačenica.
Som zvedavý, ako to bude tento rok, pretože e-motorkári sa rozmnožujú priam kvadratickým radom. Predpokladám, že nabíjať sa bude za peniaze už aj v dolinách.
asi nie, ale nieco taketo do batohu a je vystarane
To ma privadza k skvelemu napadu pre elektrohejťákov - mala prenosná magnetická rušička pulzov. Nepozorovane ju hejter nasadi na datový kablik a diaľkovo aktivuje. Riadiaca jednotka sa potom zblazni.
Inak ja mam v aute menič 12/240v a nabijam si ebike cestou ak treba. Spotreba je asi 170w, nič problematické. Naviac Liptov,kde najcastejšie chodím je popretkavaný nabijacími stanicami.
A ako posledna varianta je tu ciganska metóda voľnej energie- dlha palica so železným hakom a kablom na pripojenie k vzdušnému vedeniu rozvodu elektriky. Len je treba davat pozor či to nieje rozvod vysokého napätia 22kV
Ale stále viac ma láka taký kontinuálny výlet krížom cez Slovensko v trvaní aspoň týždeň. V kombinácii s bikepackingom, ako ma ta ten nápad asi nevedomky naviedla Piny.
Ten hák som videl na živo pri prechádzaní rómskou oblasťou ... každopádne to nedoporučujem skúšať