Praveže to bol čierny neoznamený prejazd. Skupinka si skracovala oficialnu trasu TDF a dufala že im to vyjde. Nahnevaní horolezci však vsetko nahlasili.
Policajná sprava naviac uvádza, ze posledný ciklista sa nasilim zmocnil lana a s bicyklom na chrbte vyliezol na vrchol. Takto predbehol aj prvých dvoch ktorí vsadili na šlapanie za svoje a museli ísť dookola skaly…
Paradoxom sa stalo že uvedení traja cyklisti neboli diskvalifikovaní, ale naopak boli ocenení za kreativny pristup a ziskali fialove tričká s hodnotenim “kamzík roka” za inovativny pristup a vlastne aj netradičny vystup.
Vo vyhlasení cyklistov sa uvádza ze ich na to naviedla aplikacia Strava,kde bol vyznačený mnohonasobný prejazd. Vysvitlo ale že to iba horolezci z nedostatku kyslika zabudli zmenit svoj profil z bicykla na lezenie
Vzhľadom na bezpečnosť premávky doporučuje dopravný inšpektorát aby sa cyklisti nemotali po cestách ale aby ostali v mieste svojho bydliska a pomáhali s domácimi prácami manželkám. EU z hľadiska udržatelnosti doporučuje presmerovať zbytočné jazdenie po asfalte a tým aj ničenie pneumatík na jednoduchú činnosť hoci aj v prírode. Podrobnosti sú zrejmé z obrázka....
Aplikácia Strava vytvorila pre týchto športovcov nový profil nazvaný FAMILY (RODINA), kde odjazdené kilometre budú prenesené do fiktívnej mapy, ktorú potom bude možné zdielať. Mapa bude znázorňovať fiktívny ostrov v Pacifiku s rozlohou 500x500km a názvom Family island a čiastočne bude interaktívna s možnosťou tvorby terénu ako v Minecrafte.
Ako prvý prispievateľ s nickom Milvan (na obrázku č.1) napísal:
" Konečne sa cítim skvele, nakoľko to bezduché šlapanie do pedálov po cestách už ma nenaplňovalo. Takto si môžem zamakať za svoje a aj manželka je spokojná, čo nečakanie viedlo k zlepšeniu môjho sexuálneho života"
Hneď nato sa ozval miestny kutil Bikoš102 so svojim prototypom komerčnej Šlapacej Práčky ktorú v skratke nazval Šlapka. Ako prvý tester a zákazník sám hovorí:
"Neveril som žene keď vravela že iba doma som naozaj šťastný, ona vždy vedela čo je pre mňa najlepšie a až teraz tomu rozumiem. Som rád že túto skúsenosť sprostredkujem priamo do života mnohým mužom po celom svete"
Ako vidíte sami, je to nový trend a aj organizátori TDF vidia v tom neskutočný potenciál. Už sa teším na nové preteky v praní športovej bielizne, povedal v priamom prenose nový organizačný riaditeľ Piere Bikofixyz
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
5-ty stupeň je vpohode, keď je to značená cyklotrasa. Dokonca vraj pripravujú výnimku pre ebiky na pohyb v ochranných pásmach všetkých stupňov, pretože zistili že sú to kultivovaní cyklisti čo neprekračujú rýchlosť 25km/hod a naviac pomáhajú zbierať odpadky čo tam zanechali turisti.
Práve agresívna jazda biošov s ničením pôdneho krytu parkov privádza ochranárov k myšlienke zákazu vjazdu šlapacích bio bicyklistov. Som zvedavý ako to dopadne...
Kámošova žena strašne chcela jazdiť na bicykli, no kvôli vyťaženosti v záhradke nemala času. Tak jej zostrojil Cyklopluh a ženabola náramne šťastná. Po vyskúšaní však dostal pluh do prevádzky práve on, s čím nepočítal. Najprv bol zdesený, ale po dvoch hodinách orania si to nevedel vynachváliť. Konečne sa mu splnil sen. Vždy totiž hovorieval : "Kiežby som tak mohol tráviť viac času so ženou na bicykli" a tiež žene často opakoval "Rád by som oral" a tak sa mu naraz obidve želania splnili
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
V sobotu som siel na Chatu pod Chlebom a tam to tí cyklisti brali naozaj vážne, len zopár ma odzdravilo. Asi dávali najavo, ze tam s tým e-bikom nepatrím poprípade ich asi stvalo,že musia íst za svoje:). Chcel som pokračovať na Velký Kriván ale v sedle už prichádzajúci front alebo stráž:) mi to prekazili. Skusim budúci sezonu a rovno to potiahnut na Chatu pod Magurou
Hlavne sa na tento nápad nevyber v sobotu ako píšeš...máš okamžitú pokutu...naši vzácni ochranári namiesto toho aby sa venovali naozaj ochrane prírody, tak si sadkajú pekne na niektorý z vrcholov a kukajú do ďalekohľadu a okamžite ako sa priblížiš na biku ide pokutka.
Na Velky Krivan walk mode netreba. Dalej uz je to otazne. Na Snilovskom som bol 2krat ako turista raz na bicykli a teraz na e-biku ale v case vzdy ked skoncila posledna lanovka aby som mal pokoj no tri krat som tam zazil straz. Neviem ci aj oni hladaju pokoj:) tam kde sa ja zacinam potit na e-biku bezny cyklista sa otoci a ti ostrielanejsi beru bicykel na plecia alebo tlacia. Takze nieje pravda ze na elektricke vide kazdy treba mat natrenovane z normalneho biku spravnu trakciu ,prenasanie taziska,track standing, dvihanie predneho a zadne kolesa nehovorim este o nastaveni tlmiča a vidlice. Cisto teoreticky ak si na e-biku a vybehne na teba straz mozno sa to da otocit a zdrhnut im do kopca este som to neskusal:)mozno dalsia z vyhod e-biku..menej pokut. Najvacsiu nocnu moru mam z nejakeho polomu alebo velmi nezjazdneho terenu tam to hrozi pruserom.
Ja mám najväčšiu nočnú moru z tej lesnej stráže. ale to len z dôvodu, že ja pred nimi neutekám, ale mám snehu s nimi komunikovať a presviedčať ich o nezmyselnosti ich života a celkovej zbytočnej činnosti, ktorej sa venujú Napríklad, že záchranná stanica pre zranené zvieratá potrebuje dobrovoľníkov a finančnú pomoc a či nechcú ísť radšej tam pomôcť...a tak..
Ber to ako keby jazdis na aute. Nie vzdy sa da ustrazit zakon alebo vyhnut pokute tak proste zaplatis pokutu. Niekedy zabere presviedčanie ale zvacsa sa. K tomu nepriklanam alebo neviem presviedčať:)
To je presne o tom, ze e-biky sa pchaju kade tade a potom je len viac obmedzeni a kontrol aj pre cyklistov. Este to treba dat aj na net aby bolo este viac ludi a este viac kontrol. Skvela praca. Vyjst na motorke na Krivan, to je uz pomaly na policajtov si myslim.
Problem však je že tie stráže zaviedli kvôli biošom čo sa motajú kade tade. Znudení prejdenými bežnými trasami, podporovaní novými trasami zo Stravy sa vyberajú tam kde nemajú čo robiť. Tak nech sa nedivia že sa po nich ide. Oni tí ochranári do toho bijú už roky, a vtedy ešte ebiky neboli.
Bežnému ebikerovi väčšinou stačia značené cyklotrasy. Ak sa aj náhodou omylom vyberie niekde, kde by nemal byť, tak trpí na následky extrémneho porušovania pravidiel biošmi.
Ochranári v súčasnej dobe sú extrémisti. Najradšej by celú oblasť zavreli a tešili sa že objavili novú vzácnu muchu či vtáčika. Príroda sa dá s ľudmi zjednotiť. Vytvoriť im v nej priestor na rôzne aktivity.
A pokuty? Oni idú po tých malých čo si na nich môžu dovoliť, TMR im rovno pod nosom postaví hotel či lanovku a oni si ani neprdnú. Mám to priamo z praxe a vidím ako to funguje. Oni však musia plniť kasu aby mohli správne fungovať, tak presne ako policajti budú stáť a naháňať turistov aby z nich vyťahali peniaze. Najväčším paradoxom je že oni na ten kopec výjdu autom aby pokutovali cyklistu čo tam vyšiel za svoje. Tak kto škodí tej prírode viac???
praveže tá doba ked sa chodilo na takéto vylety skončila. Bezpečnejšie a zábavnejšie je íst do nejakého trail centra či bikeparku. Dost tomu napomáha aj masívna ťažba a už tie chodniky niesú také lákave. A ver tomu drvivá vačšina cyklistov a e-bikerov končí na Chate pod chlebom. Myslím,že turisti resp tá lanovka co premáva na Snilovske odost viac uskodila prírode ako nejaki cyklisti.
Minule som bol reklamovať kľuky z ebiku. Neustálym náporom pri športovaní sa mi očká na pedále takto vyťahali, Tak nech mi nikto nehovorí že sa na ebiku nemaká
Jasné že tomu uškodila lanovka čo tam vyvezie ľudí, ktorí tam absolútne nepatria. Tam chodia mega vystajované typy. A zo Snilovského na Chleb a VK je to ako ťažšia prechádzka cez celý Aupark, tak prečo si niekedy neurobiť niečo pre zdravie a ísť do prírody. Na VK ide široká vychodená zvážnica plná ľudí....nie je dôvod tam ísť ani na mechanike ani na elektrike. Chodí sa tam pre úplne iné kopce a technické zjazdy. Rovnako ako na mechanike tak aj na ebiku treba cez prekážky bicykel tlačiť alebo prenášať. Robí to tak pár ľudí ročne. Ebike je v tom teréne skôr za trest, dokonca aj ťažký trail bike, ktorý človeku ide zlomiť chrbticu, keď ho musí niesť nie je výhra....takže neviem aké reči o motorkách a chytaní policajtmi tu vedieme.....Motorky sú problémom v absolútne odlišných častiach MF.....ale tam pardón, tam už to nie je problém, lebo sme zabudli umiestniť nálepku Welcome v Národ park. ???
tak a je to ... zrušiť lanovky, zrušiť bufety a ľudia sa vrátia do auparkov ... a celý les, pekne zarastená divočina ostane pre doubleho, lto a branomelisa
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Policajná sprava naviac uvádza, ze posledný ciklista sa nasilim zmocnil lana a s bicyklom na chrbte vyliezol na vrchol. Takto predbehol aj prvých dvoch ktorí vsadili na šlapanie za svoje a museli ísť dookola skaly…
Paradoxom sa stalo že uvedení traja cyklisti neboli diskvalifikovaní, ale naopak boli ocenení za kreativny pristup a ziskali fialove tričká s hodnotenim “kamzík roka” za inovativny pristup a vlastne aj netradičny vystup.
Vo vyhlasení cyklistov sa uvádza ze ich na to naviedla aplikacia Strava,kde bol vyznačený mnohonasobný prejazd. Vysvitlo ale že to iba horolezci z nedostatku kyslika zabudli zmenit svoj profil z bicykla na lezenie
Aplikácia Strava vytvorila pre týchto športovcov nový profil nazvaný FAMILY (RODINA), kde odjazdené kilometre budú prenesené do fiktívnej mapy, ktorú potom bude možné zdielať. Mapa bude znázorňovať fiktívny ostrov v Pacifiku s rozlohou 500x500km a názvom Family island a čiastočne bude interaktívna s možnosťou tvorby terénu ako v Minecrafte.
Ako prvý prispievateľ s nickom Milvan (na obrázku č.1) napísal:
" Konečne sa cítim skvele, nakoľko to bezduché šlapanie do pedálov po cestách už ma nenaplňovalo. Takto si môžem zamakať za svoje a aj manželka je spokojná, čo nečakanie viedlo k zlepšeniu môjho sexuálneho života"
Hneď nato sa ozval miestny kutil Bikoš102 so svojim prototypom komerčnej Šlapacej Práčky ktorú v skratke nazval Šlapka. Ako prvý tester a zákazník sám hovorí:
"Neveril som žene keď vravela že iba doma som naozaj šťastný, ona vždy vedela čo je pre mňa najlepšie a až teraz tomu rozumiem. Som rád že túto skúsenosť sprostredkujem priamo do života mnohým mužom po celom svete"
Ako vidíte sami, je to nový trend a aj organizátori TDF vidia v tom neskutočný potenciál. Už sa teším na nové preteky v praní športovej bielizne, povedal v priamom prenose nový organizačný riaditeľ Piere Bikofixyz
no..práve že e-boši si myslia že môžu jazdiť kde sa im chce,bo motor ich tam vyvezie...kľudne aj v piatom stupni ochrany prírody...
Práve agresívna jazda biošov s ničením pôdneho krytu parkov privádza ochranárov k myšlienke zákazu vjazdu šlapacích bio bicyklistov. Som zvedavý ako to dopadne...
Kámošova žena strašne chcela jazdiť na bicykli, no kvôli vyťaženosti v záhradke nemala času. Tak jej zostrojil Cyklopluh a ženabola náramne šťastná. Po vyskúšaní však dostal pluh do prevádzky práve on, s čím nepočítal. Najprv bol zdesený, ale po dvoch hodinách orania si to nevedel vynachváliť. Konečne sa mu splnil sen. Vždy totiž hovorieval : "Kiežby som tak mohol tráviť viac času so ženou na bicykli" a tiež žene často opakoval "Rád by som oral" a tak sa mu naraz obidve želania splnili
Bežnému ebikerovi väčšinou stačia značené cyklotrasy. Ak sa aj náhodou omylom vyberie niekde, kde by nemal byť, tak trpí na následky extrémneho porušovania pravidiel biošmi.
Ochranári v súčasnej dobe sú extrémisti. Najradšej by celú oblasť zavreli a tešili sa že objavili novú vzácnu muchu či vtáčika. Príroda sa dá s ľudmi zjednotiť. Vytvoriť im v nej priestor na rôzne aktivity.
A pokuty? Oni idú po tých malých čo si na nich môžu dovoliť, TMR im rovno pod nosom postaví hotel či lanovku a oni si ani neprdnú. Mám to priamo z praxe a vidím ako to funguje. Oni však musia plniť kasu aby mohli správne fungovať, tak presne ako policajti budú stáť a naháňať turistov aby z nich vyťahali peniaze. Najväčším paradoxom je že oni na ten kopec výjdu autom aby pokutovali cyklistu čo tam vyšiel za svoje. Tak kto škodí tej prírode viac???