Zakázanie štvorkoliek v lese je tiež dobrá téma na diskusiu. Keďže platí všeobecný zákaz pre štvorkolky v lesoch a dokonca na lesných cestách, obmedzuje to malú hŕstku ľudí, čo majú quad hlavne ako výborné osobné presúvadlo po necestách, nie ako zdroj maximálnej deštrukcie a hlúposti. Prednedávnom som pozeral svet motorov, bola tam reportáž o hendikepovaných ľuďoch, ktorý vďaka štvorkolke mohli ísť tam, kde by sa za iných okolností nedostali. Napr. môj otec je hemofilik a vďaka štvorkolke preskúmal veľkú časť strážovských vrchov, ja som ho sprevádzal na bicykli, čo potvrdzuje že na nej nejazdíme ako totálny idioti. Máme jednoduchý, tichý stroj, s ktorým jazdíme len po vyznačených cestách. Tento zákaz je veľmi uniformný a dal sa určite viac konkretizovať. Samozrejme poznám obmedzencov, ktorý na crosskách a štvorkolkách devastujú prírodu a obyvateľstvo dediny, aj lesa. Aj keď preukaz ZŤP by policajt mohol zohľadniť, verím že by mu to bolo jedno, keby otca načapali, ako si to dvadsiatkou "šinie" po lesnej cestičke. Toto je ale OT, a do tejto témy to nepatrí, len ma to trošku zaujalo