Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ono záleží aj akého ko..ta stretneš. Ja som mal stretávku už 4 x. Prvá - neoblomne nás chcel pokutovať. Keď sme mu vysvetlili, že my sme traja a on sám, stiahol chvost. V druhom prípade som si s ochranárom dokonca celkom dobre podebatoval ako s reálne zmýšľajúcim človekom.
V treťom prípade (nebol to ochranár ale lesník v Bielovodskej doline) Toho som ani rozumnými argumentami neuprosil a vrátil ma späť. Vo štvrtom prípade, (pri návrate na Hrebienok) mi zatarasili dvaja ochranári chodník, roztiahli ruky a snažili sa ma zastaviť. Vyzerali, že nebude s nimi dobrá reč, preto som pridal a cez nich sa prebil. (skoro som pri tom prišiel o rukáv na vetrovke.)
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 07:58:56
011
Prečo by mál byť niekto kto si vykonáva svoju prácu označovaný ako ko...toto mi vysvetli. Bol na mieste kde nemal byť ? bol ! tak prečo by mal byť orgán ??? Keby tam neboli taký ľudia čo upozorňujú a usmerňovať a edukujú verejnosť ako by to vyzeralo ??? Sa uvedomte ľudia potom sa čudujeme v akom banánovom štáte žijeme. Mohol mu dať pokutu aj nemusel 5e nie je tak vysoká suma za porušenie pravidiel...
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 09:29:15
010
5€ mi ani nepripadá ako pokuta. Toľko by som čakal, že bude vstupné do národného parku...
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 09:41:42
07
infinitipp
kym budem v lese stretavat LKT a podobne zverstva, tak nebudem ochotny platit ani 1 euro.
a ak tam moze ist lyziar (a nie je to zjazdovka), tak preco by tam nemohol ist bajker (vtedy, ked je sneh) ?
pravidla su jedna vec, ale koko*ske pravidla je nieco ine - niekto si cosi vymysli od stola a vsetci sa tym maju riadit ?
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 09:45:26
017
Alé , tak už nebuďte *****... ako prosim vás ja konkrétne na mojom fatbiku , jazdou po ZASNEŽENOM turistickom chodníku poškodzujem prírodu :facepalm: ?! Ja som práveže zo všetkých “ chodnikovych “ účastníkov element , ktorý v danej dobe a podmienkach najmenej eroduje miestnu krajinu ... ja osobne by som mu tiež nezastavil a nie to ešte dobrovoľne , preukážeš dobru vôľu a slušne správanie ako Glevo a ten pičus na neho vytiahne odznak ?! Škoda , že nestretol mna ...

P.S.: ... a vaše 👎 mám tiež v ( | ) aj <> .
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 10:19:26
020
silne reci. Ked bikujes v NP musis pocitat aj s tym ze mozes dostat pokutu to je proste realita a neznalost zakona/pravidiel neospravedlnuje. Dalej je to o konkretnych osobach, bud chce debatovat a iba upozornit alebo dat pokutu.
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 10:30:45
05
KinDo a tento svoj podivný vzorec uplatňuješ ako vo všetkom a všade či iba pri bicyklovaní :lol:
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 10:40:06
00
uz davno sme OT - toto patri do inej temy
ale aby som ti odpovedal :
vsade kde existuju nezmyselne pravidla a prikazania mam problem.
nasledne zalezi na situacii, ci sa vzopriem, alebo nie ...

katko by mohol tieto zbytocnosti premazat :)
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 10:48:11
00
takže iba tam kde ti to vyhovuje... takže môže to uzavrieť že ochranár si splnil svoju povinnosť keď cez jarné prázdniny načapal cyklistu na mieste kde by nemal byť to aké sú zákony nerieš lebo to nemá cenu... Glavo aj tak bude jazdiť čo chce však 5e ho určite nezrujnuje :)
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 11:00:00
00
Silne reči ? :) , ma nepoznáš . Áno podebatovať keď je niekto slušný nemám problem , ale keby som ho stretol na turistickom chodníku a on by bol v “ alpskom setupe” a chcel by tringelt , tak ver , že by nedostal ... no nič ešte ostáva nejaký čas do “ roztopenia “ tak snáď budem mať šťastie na “ rumcajsa “ a poinformujem .

Ale nech nič nemaze ... a bol by som rad ak by sa vyjadrovali hlavne ti , čo v zime a po zasnezenych chodníkoch aj jazdia ... a nie teoretici z tepla domova , ktorí nemajú najmenšiu šajnu , aký ma prakticky vplyv biker na zimnú prírodu ...

Rovnako by sne mohli mútiť vodu o vplyve skialpinistov na prírodu , keď sa pohybujú mimo oficiálnych chodníkov , v zime uzavretých turistických chodníkov , plasia zver a podobne ... len tomu hovno rozumiem a preto sa k danej problematike nevyjadrujem .
Ak ma platiť zákon / nerozporujem nariadenia pohybu v Tanape - len mi tam chyba ľudsky rozmer a zdravý sedliacky rozum / tak potom buďme rovnako kritickí ku všetkým ... turisti , aplinisti , bikeri , českí turisti ...

Naposledy upravil Ramon1 dňa 07.03.2018 - 13:23:19, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 07.03.2018 - 11:07:50
010
preto som sa prvy ozval, lebo chodim aj na skialp a viem, ako sa prave cez tento usek chodi..oskalpovana kosodrevina kde pozries, nerespektuju sa turisticke chodniky a robia si svoje zimne trasy..argument na leto je tazba, staci ist pozriet na plesnivec, ako ***** narodny park...na nich si netrufnu, radsej oberu bikera...samozrejme keby niesom donuteny tak mu nezastavim...o tom a kvoli comu je tento zakon uz bolo povedane dost, ktomu sa vyjadrovat netreba...

edit: este som zabudol aky su skialpinisti nebezpecny a neovladatelny v uzkych pasaziach na chodniku...
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 11:57:25
015
... a pozor , strážca poriadku ťa dá do “svojho “ okienka za to tvrdé Y . A na 3 krát :D
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 13:20:23
00
A nepísal si náhodou, že:
arrow_leftRamon1 napísal:
P.S.: ... a vaše 👎 mám tiež v ( | ) aj <> .

Zdá sa, že si na ne predsa len mierne precitlively a ktokoľvek s iným názorom sa v momente stáva terčom tvojej pomstychtivosti.
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 13:23:46
00
Peťo nechcem a ani nebudem sa s tebou konkrétne hádať a vyvolávať spor . Ale sám uznáš a vieš , že zákon sa dá oplikovať do spoločenského života aj ľudskou tvárou ... to čo predviedol tento konkrétny strážca v tomto konkrétnom pripade Marošovi , nemá s výchovným aspektom nič spoločne ... práveže dosiahne pravý opak . Ešte raz , nerozporujem zákon ani nariadenia , no jeho aplikácia v Glevovom pripade podla mna nenapĺňa výchovný charakter a pôsobí skôr represívne ... ako mnohokrát v tomto štate :hai:
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 13:36:07
05
infinitipp Po osobnej skúsenosti, keď som videl na Královej holi ako ochranári na štvorkolke naháňali bikera, ťažko mi je nazvať ich ochranármi, čo seriózne vykonávajú svoju prácu. Česť výnimkám.
Vlani som si vyšliapal Chopok Južnej strany po kamenistej zjazdovke. Na hrebeni, pri "Kamienke" stál autožeriav. Cestou hore bol odstavený aj bager. (zrejme na úpravu zjazdovky). Zákon na ochranu prírody som však porušil len ja ....
Zobraziť komentár 07.03.2018 - 13:45:03
07
keyboard_arrow_up