Keď 16 najväčších námorných lodí vypluje rovnako bordelu ako všetky autá sveta, tak treba riešiť autá. Len samotné US Navy vyprodukuje viac ako 4. násobok emisií, ako EU. Priemerný Američan vyhodí ročne cez 30kg oblečenia, Brit či Nemec cez 20kg. Momentálne číslo 1 v emisiách je textilný priemysel. Kúpim si blbé tričko za 50€ od serióznej značky a po 10 opratiach sa rozpadáva,
tenisky vydržia rok a rozpadnú sa z vnútra. Kde je nejaký tlak na kvalitu? Najväčším svetovým producentom metánu je hovädzí dobytok. V EU šaškujú, že také Citigo 900kg je neekologické, ale 2,5+t mastodont typu Tesla X a podobne sú EKO, lebo nič neprdia. Neviem, čo je na tom pravdy, ale na Slovensku je že vraj 99% predaného cesnaku dovezeného z Číny. Prečo dovážame paradajky a papriku zo Španielska? Na Slovensku sa dajú predsa tiež vypestovať. A takto sa dá ísť ďalej. Kľudne sa aj cyklistike sa dá dosť veľa vecí vytknúť. Bezduše a mlieko v nich tiež zrovna eko nie je. Rôzne atypické riešenia, aby nemohol kombinovať vec A a B, alebo aby som to musel meniť komplet. Poškodí sa 1 kľuka? Separátne ju nekúpim, musím kúpiť obe. Ďalšie plytvanie. Plášte, čo vydržia 1500km a ľudia to vyhadzujú, lebo sa zodrali. Ja chápem, že
reťaz sa namáha, ale keď vydrží 1000km, tak je to prúser. Nie je možné kúpiť presnú dĺžku reťaze, zakaždým aspoň na mojich
bikoch tak 15-20 článkov bolo navyše. Chcem si kúpiť reťaz? Príde mi zabalená v plastovom obale, ten je v papierovom obale a niekto si to ešte nechá poslať poštou z Anglicka, lebo ušetrí 29 centov na reťazi... Slovenská pošta rozdá ročne že vraj 100 miliónov žltých lístkov. To je koľko kg zbytočného odpadu v dnešnej digitálnej dobe? Papierové letáky z obchodov, čo nikto nečíta... Doma sme to odkladali, ročne len letáky a noviny čo nám chodia, tak okolo 40-45kg sa toho nazbieralo. Vec, ktorú 90% ľudí chytí, vytiahne zo schránky a hodí rovno do koša. To je tá ekológia v praxi.