Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak asi maju menit cely motor prave preto, ze mas este tu staru generaciu EA111, nie? Tam to nie je len o rozvodovej retazi, tam je subor problemov a retaz je len jednym z nich. Preto sa ma menit cely motor a ja by som to aj pozadoval na Tvojom mieste...

Btw. Punto Sporting ma zrychlenie na 100 km/h pod 11 sekund a maximalku skoro 180. Cize 1,2 atmosfera nemusi automaticky znamenat, ze auto nie je dost dynamicke. Zaklad je nizka hmotnost, potom sa da aj s malym gasparkom zahrat velke divadlo. :D Ale samozrejme atmosferu treba tocit.

To, ze porovnavas atmosferu s turbom je usmevne, ale ked napises, ze atmosfera je pre dochodcov? Hadam turbo je pre dochodcov. Amosfera je pre nevyburenych mladasov. ;)
Zobraziť komentár 22.09.2015 - 11:25:47
00
bol som proti vymene motora nakolko auto je uz pol roka mimo zaruky takze bolo pre mna prijatelnejsie 400€ ako 6000€ :D , ale v zaruke sa menili motory, len neviem ci za novsiu generaciu(EA211 tusim?).. ale je to tak ako hovoris, prve TSI mali viac problemov, ale po case to ako tak poriesili inymi retazami trocha, aj napinakmi kusok upravenymi a krytmi, atd.. Canopus ako fachman v tomto by o tom vedel rozpravat asi najlepsie, ja len tak tlacham, ale co viem tak uz je tych staznosti neporovnatelne menej ako na zaciatku takze to ocividne nieco pomohlo..

tak ja som hovoril o beznej atmosfere 1.2(a to este z tych lepsich - 63kw 16v variabilne casovanie ventilov) a tvoj je by som povedal vynimka co sa tohto tyka ;) .. a asi sa nechapeme, pisem ze atmosfera 1.2 je pre dôchodcov ;) ..
Zobraziť komentár 22.09.2015 - 11:33:26
00
Ono pri tychto koncernovych motoroch ked clovek zacal tvrdo ist po probleme, tak tieto veci aj po zaruke riesili v ramci kulancie zadara co som cital, prip. minimalne s velkou zlavou.

"Volkswagen rozširuje kulanciu, teda pozáručný, čisto dobrovoľný príspevok na riešenie porúch spôsobených chybou výrobcu, na motory 1,2 TSi a 1,4 TSi s problémovými rozvodovými reťazami. Treba však dodať, že deje sa tak hlavne v reakcii na tlak nemeckých zákazníkov aj médií. Plná kulancia sa bude vzťahovať aj na staršie vozidlá – po záruke a s viac najazdenými kilometrami. Podmienkou plnej kulancie na staršie vozidlá je však bezchybné plnenie servisného plánu. Opravy jednotlivých motorov bude Volkswagen riešiť individuálne."
Zobraziť komentár 22.09.2015 - 11:42:40
00
Este nieco k tomu:
Tu píšu, že plné krytie výmeny, je len pre autá do troch rokov a do 100 tis. km. U áut do šesť rokov a do 200 tis. km, sa prípad skúma a poskytuje "pomerná náhrada". Čiže nad šesť rokov, čo bude zrejme môj prípad, celú výmenu hradí majiteľ.

http://www.autobild.de/artikel/vw-1.4-tsi-probleme-mit-steuerketten-2892135.html
Zobraziť komentár 22.09.2015 - 11:46:18
00
pocul som o tej kulancii ale len u VW a Skoda , u Seatu maju uplne ine postupy a chcel som sa opytat na tu kulanciu, teraz to lutujem ze som to aspon neskusil mozno aspon, mne dal technik zlavu 4% na vsetko :D , zato ze bolo servisovane riadne od kupy noveho u nich..
Zobraziť komentár 22.09.2015 - 11:53:59
00
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/sef-vw-priznal-podvod-s-tdi-koncern-mlzil-dokud-mohl-akcie-jdou-ke-dnu/

Zacina to gradovat. Uz sa podla vsetkeho jedna o vsetky TDI 2.0 EA189, teda o 11 milionov vozidiel...

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/prusvih-vw-s-tdi-graduje-podvodny-software-je-v-11-milionech-aut/
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 00:28:14
00
výročie!
photos-4.dropbox.com
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 01:13:19
00
Ja furt hovorím ze emisie sú podvod aby sa dali z ľudí ťahať peniaze... Aj take ADblue... Furt sa to sere, o funkčnosti sa da polemizovať a hlavne ze je to drahé jak svina.... Keby sa tie prachy čo stal vývoj toho systému dali do vývoja klasických motorov, bolo by to rovnako účinne a motory by boli jednoduché....

A aj take ADblue sa da obísť.. V Taliansku sa predáva za 200 E interface alebo jak to nazvať na kamióny , vloží sa medzi riadiacu jednotku ADblue a steker/zásuvku a ideš... Bez adblucka, motor ide normálne a všetko je akože ok

Jo a k tomu VW softwaru.... Ked toto tie autá dokazu, čo všetko iné o čom nevieme môžu zvládať?.. Napr pripojíš sa cez BT a software ťahá veci ale niečo podobne
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 07:45:21
00
Môžu za to aj zákazníci, že takéto autá kupujú. Veď sa pozri, medzi užívateľmi prevláda naftový agregát. Bolo o tom hlasovanie: o-hocicom/pohonne-hmoty-t32761.html

Japonci už dávno vedia, že do diesla sa neoplatí investovať. Väčšinou tá jedna naftová alternatíva, ktorú ponúkajú je výlučne na EU trh.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 08:01:35
01
hlasovanie s 15 hlasujucimi je nesmerodajne, samozrejme ide o spotrebu a zakial budu dizle o 2l/100 nizsie ako benziny a ceny phm ake su, tak aj ich predajnost bude taka. ("a hlavne tahne to pekne vodspoda")
Este keby sa Mazda pustila do vyvoja Wankela a podarilo sa im spravit novu generaciu idealne s odstranenymi neduhmi a pumpovala to trochu viac do svojich modelov, hned by to bolo zajmavejsie
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 08:15:10
00
Prevladanie naftoveho agregatu je z dovodu lacnejsej prevadzky.
Nie kazdy chce kupovat drahsie veci len aby bol "ekologicky", ked sa na ekologiu v niektorych pripadoch z vysoka kasle.

Tieto vsetky euro normy su len tahanim penazi.
Povedal by som ze nielen nafta ale aj benzin by sa mali nahradit.
Napriklad elektromobilom.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 08:24:04
00
Prevádzkové náklady nie sú len spotreba. Diesel má vyššie prevádzkové náklady a nižšiu spotrebu.
Práve Mazda bola tá, ktorá vyhlásila, že do dieslov sa neoplatí investovať. Benzínový SkyActive je jedinečný nielen kompresným pomerom, ale aj spotrebou.
Podobne ako Toyota. Ponúkla hybrid, ktorý mal spotrebu ako diesel, ale bol oveľa ekologickejší. EU to prijala takpovediac skepticky. Následne Toyota povedala, serieme na diesel, nebudeme doň investovať ani cent, keď sa chce EU zadusiť a silou mocou uprednostňuje diesel, tak im tam budeme montovať olejové kachle od BMW.

Významnosť hlasovania na MTBiker nie je štatisticky významná, ale to čo napovie o skupinke užívateľov, ktorých ohľad na životné prostredie končí, akonáhle presadnú z biku do auta.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 08:32:37
01
SkyActive je perfektná technológia, ktorou Mazda ukázala, že aj benzínový motor ide parádne vyladiť.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 08:43:01
00
diesel má nižšiu spotrebu ale to je všetko, tam to začína a aj končí.. lacnejší na počet km je len preto lebo nafta je dotovaná, resp danená menším %, čo je kvôli dopravcom a prepravcom lebo kamióny proste na benzín jazdiť nebudú a moc nemôžu.. ukážkový príklad ficove zníženie spotrebnej dane len na naftu čím sa prehĺbil ešte viac rozdiel cena/km
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 08:56:21
00
Toto som ostal dosť prekvapený, keď som bol vo Švajci. Tam bola nafta drahšia ako benzín a neviem či aj poistky na dieslové autá neboli vyššie.
Zobraziť komentár 23.09.2015 - 08:57:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Nosiče na auto)
keyboard_arrow_up