Este mala rada pre kamosa, co chce kolobezku: https://www.facebook.com/tretrollerverkauf.at
Tento obchod je sice vo Viedni, ale maju tam kolobezky na vyskusanie od roznych vyrobcov.
06.08.2015 - 13:49:45
00
Ďakujem za oslovenie "náš nový kamarát" :-)
Môj vozový park kým som mohol normálne bajkovať bol 2x fixa, 1x mestský hulvát s torpédom, 1x cesťák, 1x 26' full a 1x 29' celý tvrdý.Takže ten výber idealánej kolobky je len posledný záchvat zdravého rozumu pred tým, než sa namotám, predám aj tie zvyšné bajky okrem 29' na ktorom vozím detskú sedačku a kúpim si 3 kolobežky :-/ Čím som starší, tým menej sa môžem venovať svojim koníčkom, ale o to viac do nich investujem :-/
Plus úchylka, keď si niečo idem kúpiť, v rámci cenového limtu ( resp. aj tak vždy niečo nad) si chcem kúpiť to najlepšie takže nie Tour Fun, ale Tour 3 atď, takže sa už zase dostávam na 2x cena Mezeqa. Je KOstka 2x lepší ? :-)

Konštruktívne je možno aj to, že keď zistím že to nie je ono ( nebude ma to baviť, chrbát povie že nie ), Mezeqa asi predám za 100€, čiže strata 50€, ale za koľko predám Hillku, keď u nás zjavne nie je trh na tieto veci ? Toto bolo pragmatické okienko, aj tak vyhrá zase srdce :-)
Cez týždeň nestíham okrem roboty a deciek nič, tak aspň mudrujem na nete...

BTW včera ku nám domov dorazil trigger celej tejto situácie - žena si k narodeninám vybrala Oxelo 9. Takže ak som dal 140€ za hliníkovú skladačku na 8', je Mezeq vlastne zadarmo. Dal som na tom pár kolečiek okolo domu a viem, že toto nie je čo chcem,
06.08.2015 - 14:10:15
00
Ja som na zaciatku zariskoval a siel som hned do niecoho trochu lepsieho ako je cinska kolobezka z lesenarskych trubiek. Urobil som dobre. Aj podla reakcii napriklad na fb vidim, ze niektori sa rozhodli pre yedoo a potom nadavali na sport ako taky a nie na zly vyber kolobezky. Skuste si pozicat tu Kostku a yedoo zaroven a urobte si svoj vlastny usudok. Mozem prist potom niekam za Vami na mojom kikbajku a skusite si aj ten. Vsetko ma vzdy svoje vyhody a nevyhody, ale da sa priblizit k idealu.
Hlinikova kolobezka sa k tymto "dospelackym" prirovnava tazko. Je to super priblizovadlo na kratke vzdialenosti a rovny povrh. Inak je to udrncane
My mame v rodine dve kolobezky, ja mam Kickbike a dcere som kupil "vypredajovu" Kostku predchodcu Tour. Stala ma €105,00 a svoju robotu urobila viac ako dobre. Kazdy z nas mame odlisne jazdenie a ani jeden nedame na tu svoju dopustit.
Minuly rok prisla za mnou kamoska z Nemecka cez Vieden. Za 11 dni 971 km na tazko. Navyse aj na lahko to mala na tazko: Mibo Geroy nie je ziaden lahky manekyn. Ak si ten sport clovek zamiluje, tak robi kraviny. Jeden cech si den pred majstrovstvami sveta poskladal Kickbike z krabice aj so zvoncekom a odrazkami na kolesach a na druhy den vyhral kriterium. Nehovorim o tych blaznoch, ktori pred dvoma rokmi sli celu trasu den vopred Tour de France, alebo tento rok Paris Roubaix. Da sa to, ale boli to.
06.08.2015 - 16:29:37
00
Pani vy ma dojimate tymi vypredajovymi kolobezkami za 100€ :-) to by som si kupil obidve... Ale chapem, ze chciet teraz vypredaje na kolobezky je ako hladat zlavu na montaz klimatizacie.

Vcera som pojazdil nejaky ten kilometer na zeninom Oxelovi po Ruzinove. V beznom zivote by som s tym mal problem aj cestou pre tie rohliky, uhrkane, priecne nerovnosti v asfalte utrpenie atd. Ale ked som sa dostal do parku na Ruzinovskej, kde je novy hladky asfalt, ten pocit bol skoro az opojny. Tym ze je ta kolobka taka mala ma to podvedome stale laka skakat kazdy hrbol, co je zjavne blbost pre nu aj pre moj chrbat.

V nemenovanom sportovom obchode v Krasnanoch som konecne drzal v ruke Mezeqa. Jazdit sa na nom nedalo, ale aspon prvy pocit. A neuveite, mal som pocit vysokeho stupatka ;-) Bohuzial sa mi uz nepodarilo prehovorit dceru, aby so mnou isla aj do Kaktusu, kde by mozno mali byt nejake Kostky. Takze Kostka az buduci vikend, ak by nepodaj predpoved pocasia nebola monotonnych 36/21, zobral by som si asi Hillku na cely vikend a budem mudrejsi. Pozicovne tusim 29€ co je dost, ale odrataju ho z ceny pri kupe.

Plus niekde v podvedomi znamy pocit, ze ak chrbat nebude protestovat, bude to predsa len chciet este jednu - 26(28)/ nieco...
09.08.2015 - 00:09:21
00
Pocuvajte svoj instinkt. Na chvilku zabudnite na to, co sme Vam tu pisali hlavne ja o tazkom Mezqovi s vysokym naslapom a pocuvajte svoj instinkt pri jazdeni. Kolobezka Vam musi sadnut, aby ten pohyb bol prirodzeny. Drzim palce.
09.08.2015 - 09:39:38
00
tak podvozok môjho Mezeqa.. niektoré sú celkom slučne hlboko, ale teda má nalietané tak 20% km po cestách a chodníkoch, zbytok sú polňačky, lesné cesty a single..
Príloha:
IMG_20150809_191326.jpg
IMG_20150809_191326.jpg 452.45 KiB thumb_up0thumb_down


Príloha:
IMG_20150809_191323.jpg
IMG_20150809_191323.jpg 398.32 KiB thumb_up0thumb_down


Príloha:
IMG_20150809_191335.jpg
IMG_20150809_191335.jpg 423.2 KiB thumb_up0thumb_down


Príloha:
IMG_20150809_191319.jpg
IMG_20150809_191319.jpg 423.45 KiB thumb_up0thumb_down

09.08.2015 - 20:44:58
00
Tam mili bratia v trhu, pokracujem s dalsim kolom mojho maleho dennicku...

Tento vikend som bol skalopevne presvedceny, ze si beriem na 3 dni poziciavacu Hillku a potom si ju kupim ( Hill 3 ). Lenze... kvoliva rodinnym veciam som to neurobil, tak som sa aspon dnes cestou na kupalisko zastavil v Kaktuse, dal si zlozit zo steny Hill Fun ( 100 mm naboj, obycajne rafiky), povedal si ze ano, paci sa mi to viac nez Mezeq, ale furt je to nejake pomensie a lajbave. Tak som si dal zo steny zlozit Tourku ( uz mala 65mm naboj a dvojkomory ) a bol som zase raz na zaciatku, alias v prdeli. Aj ked su riaditka takmer rovnako vysoko, ten cely pocit je uuuuuplne iny, a mne blizsi.

Takze mozem zase cely vikend googlit a spekulovat a vsetko... Bohuzial ak som to spravne pochopil, v Dsi sa da kolobka na jeden den pozicat iba cez pracovny tyzden, co je pri mojich prichodoch z prace potme nonsens, ale nejako sa s tym pobijem. Kazdopadne uz sa to blizi a ja sa tesim cim dalej-tym viac :-)

BTW u Kostku maju vypredaj, zobrazuje sa iba na ceskej verzri stranky, este som ram nevolal, lebo nemam terz moznost sikovnej dopravy z CZ, ale mozno to niekomu pomoze ( aj ked stale to nie je za kilo :-( )
15.08.2015 - 23:52:16
00
Ja mam vpredu 100mm a vzadu 65mm naboj od zaciatku. Neviem ci to je mojou technikou, alebo tymi nabojmi, ale ja som sa kopol do clenka za tie roky mozno tri krat aj to bola moja chyba sposobena unavou, nepozornostou, alebo euforiou. Nestal som na novej TOURke, ale dcerina ma nuti stat viac vzpriamene. Na svojej kolobezke som zase skor predkloneny vpredu. Chalani vzdy velmi spekulovali nad spravnym postojom a uchopom a riesili kombinacie roznych predstavcov a riaditiek. Na preteky si davali casovkarske, ale zase na dlhe trate "rucky od furika" Kazdy je iny typ a moze mu vyhovovat nieco ine. Ked sa pozriem na com jazdi taky fin Alpo Kuusisto, tak mi je na blitie a on na tom ustve vsetkych chrtov.
Co presne znamena vyraz "lajbave"? Hovorim, ze nepoznam tieto posledne modely Kostku, ale tie predchadzajuce mali dost velky problem s pruznostou ramu. Zase je to individualne, niekomu to vyhovuje a zda sa mu to pohodlne, nie take tvrde, ale ten ram vlastne pohlcuje energiu, ktora mala ist do odrazu. Raceri sa zase zvykli krutit. Ideal je tazke najst hned od zaciatku. Ja si myslim, ze som ho nasiel, ale zase nie som taky narocny a hlavne to neprezivam tak ako niektori chalani na FB.
Videl som tu zospodu osuchany ram na Mezqovi. Zo zaciatku mi to vadilo, ale chalani mi povedali, aby som to neriesil, od vtedy to neriesim a som spokojnejsi. Zodraty je pekne.
Tak sa uz rozhodnite nejako a mozno budem mat s kym v buducnosti jazdit. ;-)
17.08.2015 - 14:36:30
00
Tu sirku nabojov som popisal hlavne preto, ze som si nebol isty,ci to bola uz Tour 3 alebo nie. Mne osobne bypredny naboj / vidla 100mm vyhovovala viac, pretože pár klasických kolies by som doma našiel a mohol mať hotové sety koles+plášť.
Ked pozeram fotky a videa pretekarov,akomaju riaditka niekde vo vyske hornej tretiny stehien, spomeniem si na svoj cestak so sedlovkou proklate vysoko a cítím chrbat... Možno sa mýlim, ale vzpriamenejsí postoj mi aj za cenu nizsieho výkonu pripada pre mna vhodnejsí.
A o tom bol aj ten pocit z Hilky. "Lajbavý" je mila spomienka na detstvo, u nás to bol nešikovný, čaptavý. Jednoducho na tom väčšom kolese sa cítim nejako spokojnejšie, viac sa to podobá na bicykel, hlavko je 7cm pod riadikami a nie 27cm a na rovinu priznavam,ze sami to s 26(28)páči viac.
Kazdopadne, sediva je teoria, zeleny je strom zivota.Takze niekde kupim par kil casu, poziciam postupne Hill aj Tour, skusim dat par testovacich tras na porovnanie a uvidím. Predsa len aksa teraz opytam na skusenosti s 26/20 po meste a po lese, kolko hlav tolko zarucenych nazorov :-)
17.08.2015 - 23:04:15
00
s kolesami to budeš mať ako na biku, s 26" sa točíš inak ako s 29".. mne 26/20 prišlo už dosť neobratné.. ale zasa čo sa týka komponentov na kolesá to bude výrazne lepšie
18.08.2015 - 07:27:49
00
K tomu postoju. Mne ten vzpriameny postoj nevyhovuje kvoli kopu nohou. Zvyknem ju po polozeni na zem drzat na zemi tak dlho, ako je to len mozne a nechavam ju za sebou. Hoci nelezim na riaditkach, tak natiahnuta noha mi urobi s chrbticou dlhu priamku a o to mi ide, natahovat to svalstvo a slachy ako to len ide. Hovorim, kludne zapoziciam aj mojho krasavca na vyskusanie. Zase je to nieco ine.
Geometria nepusti a je asi vsade rovnaka. Obdivujem chalanov, ktory do dnes jazdia na 12" kolesach. V meste to musi byt super. Taky K-bike je asi najobratnejsia kolobezka na mestske priblizovanie. Zase je to zehlicka, ale sedi ako prirastena k telu a chalani s nou skacu obrubniky jedna radost. Mne sa nepaci ten zhrbeny postoj, ktory pri tom maju.
Teraz vysla recenzia na male mestske kolobezky na Priblizovadlach: http://priblizovadla.cz/male-mestske-kolobezky/
18.08.2015 - 10:05:10
00
Tak som sa teraz vozil po open-space na stolickách količkových, na jednej som mal operadlo dosť nízko, na druhej dosť vysoko a ten rozdiel je značný :-)
18.08.2015 - 18:04:50
00
Tak sa pridam. Jazdim v ZA cca 2 mesiace. Kupil som ram 26/20 od Morxes a pomaly (velmi pomaly skladam). Nastastie som nasiel doma 20" koleso a predne som zhodil zene z biku. Aj tak nejazdi :)
Ci to este niekomu pomoze, neviem, ale moje postrehy z MOJEJ kolobezky:

Na inej ako 26/20 som nejazdil, preto k velkosti kolies neme co povedat.
Vyska stupatka...doteraz som jazdil so standardnou vyskou 45mm pri pneu 1,5". Uz mam ale objednane 28-559 aj 28-406 pneu a pojde to este dolu. V Morxese mi povedali, ze je to uz na hrane, aby sa dala normalne vybrat zakruta. Ale nizssie to chcem dat urcite. Potom sa podelim o postrehy.
Suchanie "podvozku". Mam v pazi, vobec neriesim, Uz som to skrkol niekolk krat. Z toho par krat celkom slusne, ze ma az zabrzdilo a skorom som preletel na luke pred seba, ale vzdy to bolo len ponrchove. Len oskrety lak/farba.
Sirka naboja. Priznam sa, bol som z toho uz zmagoreny. V kostke ma presviedcali, ze 60mm je jedina moznost. Ked som volal panovi z KoloBB, ktory jazdia na BCSkach s 100mm nabojmi, mi povedali, ze ked bude clovek unaveny na kolobezke a neda si pozor, bude kopat aj do 60mm naboja. Tym sa to u mna vyriesilo uplne. Taktiez, machri v KKPlzen maju vsetci 100mm naboje a nikoho to netrapi.
S vahou je to presne ako u biku, cim menej, tym lepsie. Ide to lahsie. K tomu nie je co viac dodat. Staci precitat na http://www.priblizovadla.cz ako vybrat kolobezku.
Brzdy? Ja davam kotucove. Mal som doteraz hydraulicke, ale budem menit za mechancke BB7 koli casovkarskym riaditkam, ktorymi chcem nahradit klasicke rovne. Trpnu mi na tom ruky pri jazde dlhsej ako hodinu, tak idem skusit uplne ine drzanie.

Zatial tolko. :)
19.08.2015 - 16:18:15
00
Velmi som zvedavy na toho Morxesa. Vasek Pechr mi ponukal jeden z prvych prototypov na vyskusanie, ale potom z toho zislo. Medzitym prekopal este raz ram a podla mojich informacii je to paradne povozenie.
Co sa sirky nabojov tyka, tak uzsi zadny naboj ma cosi do seba, bezohladu na to, co tvrdi pan Cisar. Ja by som do sirokeho nesiel. Chalani z Plzne pouzivaju na svojej garazovke siroky, lebo v case, ked svoju kolobezku zacali vyrabat uzke naboje neboli na trhu. To iste sa da povedat aj o BCS. Co sa Kostku tyka, toho komentovat nebudem, lebo si pamatam jeho vyjadrenia na adresu uzkych nabojov a dnes ich cpe aj dopredu. Kostku beriem fakt velmi s rezervou. Oni su tam celi nejaki komplikovani. Kolobezky sledujem piaty rok a nikto nemal tolko druhov a zmien ako oni. Ako sa hovori, niekedy je menej viac. Kazdy rok prekopavaju ramy, menia komponenty, kazdy rok pridu so super vychytavkami, ktore potom dalsi rok upravuju lebo stoja za prd. Pamatam si ako rychlo-rychlo vypustili skusobnu seriu pretekarskych 2x28" s velkym krikom, lebo vedeli ze Kickbike na nej robi a ze Mibo na nej robi. Tito dvaja ich uspesne zaviedli na trh a Kostka ich potichu stiahol, lebo sa mu krutil ram.
Uprimne poviem, ze Morxes sa mi tvarovo velmi paci. Tento tyzden som prave videl na FB, ze ich vyrobil uz 500 za ten kratky cas.
Preco ste sa pustili do skladania? Nepovedal by som, ze to vyjde ovela lacnejsie. Vybava Morxesa sa mi zda slusna.
19.08.2015 - 17:45:07
00
Povodne som chcel ram od KKPlzen, ale zial, nepodarilo sa. Cez telefon naslubovali hory doly, ale ziadneho realneho riesenia som sa nikdy nedoctal. Riesil som to zaciatkom roka a vtedy mali stale vzadu 100mm naboje. A pravdu povediac, doteraz som ziadnu Trojanku s 60mm nabojom nevidel. Ked som sa pytal Kostku, preco by som si mal vybrat ram prave od nich, dalo sa ho pocuvat, ale ked zacal rozpravat o ich nabojoch, tak ma prestal bavit.
Doxtor su zas kolobezky na drsny mushing. Z toho by uzke plaste cestny stroj nikdy neurobili.
Aby som posudil ram Morxesu, musel by som sa povozit ja niecom inom. :) A Samostatny ram som si vybral koli tuningu. Chcem si to poskladat presne podla seba s rozumnou vahou. Negramarim, ale setrim vahu pokial je to mozne a cenovo dostupne.
19.08.2015 - 20:23:49
00

Výber z produktov

    Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up