Zdravim, nuz debata sa nam tu pohla trochu inym smerom ako som ocakaaval ale nevadi, takze v prvom rade by som chcel poznamenat, ze som rodeny Kosican, co znamena asi tolko ze uz geneticky som bol predvybaveny nenavistou voci BA
a ono to tak aj bolo mozno pocas prvych rokov, teraz som tu uz vsak piaty rok a nemam problem povedat, ze maam Bratislavu raad, zacina sa mi cim dalej, tym viac paacit ako mesto, paaacia sa mi aj prilezitosti, ktore mi toto mesto daava, a to nie len pracovnee, ale aj co sa tyyka zaabavy....
kinaa, divadlaa, shopping, koncerty jednoducho to tu zije a to sa mi paaci...
na druhej strane zivot tu pulzuje ovela rychlejsie ako v ktoromkolvek inom velkomeste a financnom centre staatu. Vela ludi blave vytyka koncentraciu penazi pre seba a prehlbovanie rozdielov medzi BA a ostatnymi regionmi.
Pravda je vsak taka a nech sa nikto neurazi, ze BA je na to predurcena.
1. je to hlavne mesto
2. ma vynikajucu strategicku polohu
3. ma najvacsi pocet obyvatelov
4. ma najvacsi podiel VS vzdelanych ludi (aj ked za to mozu aj pristahovalci)
osobne mam vacsinu kamaraatov z mimo BA a sem tam si obtieraju usta o Bratislavu, ked sa ich vsak spytam kolko by zarabali v Tvrdosine, Namestove, Topolcanoch, Vranove, Seredi alebo Leviciach tak iba skromne sklopia oci a prikyvnu ze asi ovela menej.
Pride mi to paradoxne, ze ludia ktori tu ziju a zarabaju peniaze v sebe pestuju nenavist voci tomu mestu. Ja viem, ze tu mozno stravim par najblizsich rokov a preto nechcem v sebe zivit nenavist voci mestu kde budem a nechapem ludi, ktori tak konaju.
a co sa ludi tyyyka, tak podla mna je to tak ako vsade inde....aj tu rovnako casto ako inde natrafis na ko....a, rozdiel je len v tom, ze sa tu tych ludi premelia ovela viac a preto sa potom cloveku zdaa, ze tych ko....v stretava na kazdom kroku.
podla mna vyserte sa na tieto haadky a uvedomte si, ze sme vsetci Slovaci