... Keďže bol ochranca zvierat, mali by sme u tohto človeka predpokladať úctu k životu. Pre čo to tak nie je?
Lebo aj ochranca zvierat môže byť magor.

Relevantné by bolo skúmať hustotu magorov v tej-ktorej skupine.
26.11.2012 - 08:45:31
00
breza_biela: nemám rád fundamentalistov v akejkoľvek podobe, teda ani "ekoteroristov", a tým pádom ani spomínaného človeka.
26.11.2012 - 08:55:53
00
Ono naozaj asi nemá zmysel bombardovať sa tu nejakými ojedinelými prípadmi, ktoré majú za úlohu podporiť argumentáciu jednej, alebo druhej strany.

My cyklisti, by sme sa mali zmieriť s tým, že po lese chodia aj poľovníci a sem-tam sa nájde medzi nimi aj nejaký arogantný magor. Poľovníci, peší turisti, lesníci a iní by sa mali zase zmieriť s tým, že po lese jazdia aj cyklisti a sem-tam sa nájde medzi nimi aj nejaký arogantný magor.
26.11.2012 - 09:01:49
00
Ano.
26.11.2012 - 09:10:24
00
Andrej25 na tej tvojej debate je jeden hacik, kto nie je schopny zohnat zbran, trafit, ulovit a je hladny inprovizuje. Naj jednoduchsie je umlatit palicou a co uteka najpomalsie? Ja si myslim, ze clovek. Tak sa neboj ak bude daka katastrofa nik neumrie od hladu kym je nas dost. Trochu morbidne ale v hystorii viac krat potvrdene. Ziadny fanatizmus este nikomu nepomohol a to je jedno ci sa jedna o nabozenstvo, lov ci ochranu prirody. Prikladov je vela od vierou pohananu vojnu, vybitie zvery az po znicene lesy lebo dakeho blbca napadlo, ze si to les zariadi sam a potom prisiel lykozrut. Keby sa kompetentne organizacie starali oto co sa maju a nepchali sa do politiky bolo by vsetko OK. Samozrejme polovnici a ochranary by mali byt partnermi a spolocne riesit situacie a nie viest zabomysie vojny. Ja to ale vidim az po vymene generacii len neviem kolkych :(
Ako pisal laco niektory ludia sa musia naucit zit s ostatnymi ci uz su to zvery alebo aj nie.
26.11.2012 - 09:17:49
00
sobota rano les medzi poldrom a hausbotmi. komentovat to nebudem aby som nelial olej do ohna.

Prílohy:

Sobota 001.jpg
Sobota 001.jpg 529.57 KiB thumb_up0thumb_down

26.11.2012 - 11:08:27
00
To urcite nebol polovnik, oni zvysky zakopavaju aj zakon im to prikazuje. V spravach ukazovali svorky zdivocenych psov su dost inteligentne a bezne roztrhaju srnu.
Alebo pytliak, ten berie maso a uteka prec.
26.11.2012 - 11:24:44
00
alebo prasproste zdochlina
ono ked to polovnici zakopu, nezamena ze to lisky nemozu vyhrabat
26.11.2012 - 12:04:27
00
ja som mal este dodat ze rez cez klb bol spraveny nozom a zbytok nohy nebol stuhnuty dalo sa nim v klbe zlahka hybat co potvrdzovalo cerstvost.
ja poviem k tomu moj nazor aj ked som povodne nechcel. nie svorka psov ani liska. dnes sa clovek z nelegalne drzanou zbranou moze tazko pohybovat v lese ze? takze asi nejde o pytliaka ako si vacsina z vas (nas) predstavuje.
ja verim tomu ze ten kto to spravil mal zbran v legalnej drzbe a dovolim si tvrdit ze je aj registrovany v polovnickom zvaze. toto je dnes najlahsia cesta prist k ulovenej zvery s minimalnym rizikom mozneho problemu.
tak ako u rybarov je najviac pytliakov priamo v rybarskom zvaze s legitimnou povolenkou na rybolov. preco by som si mal zobrat legalne povolene 2ks kapra denne ked chytim tretieho a hodim ho do kufra auta. sak ma nikto nevidi. samozrejme je to len moj nazor bodaj by to tak nebolo.
polovnictvo/rybarstvo je krasne ale toto ma od neho na mile daleko.
26.11.2012 - 12:18:37
00
Treba už konečne prestať, pretože sa tu píšu čím ďalej, tým väčšie sprostosti. Matveju, tým čo chceš povedať ? "... dnes sa clovek z nelegalne drzanou zbranou moze tazko pohybovat v lese ze?". Akože všetci, čo majú nelegálnu zbraň sú vozíčkári? A potom na základe svojej prvej demagogickej vety napíšeš: " takze asi nejde o pytliaka ako si vacsina z vas (nas) predstavuje. ja verim tomu ze ten kto to spravil mal zbran v legalnej drzbe a dovolim si tvrdit ze je aj registrovany v polovnickom zvaze."

Však máš voličské právo, človeče! Kde sme do riti! Plne chápem Winstona Churchila, keď povedal: "Najväčší problém demokracie spoznáte po päťminútovom rozhovore s priemerným voličom."

Prepáčte mi všetci, že takto adresne napádam druhého diskutujúceho, ale neovládol som sa. Priznávam, bol to úmysel.
26.11.2012 - 13:27:29
00
laco nemusis sa ospravedlnovat ja ta chapem ale asi si prehliadol ze to je len moj nazor. ak som este niekoho poburil ospravedlnujem sa.
chcel som tym pytliakom povedat ze dnes nebere clovek zbran v nelegalnej drzbe do lesa aby si nieco upytlacil. a toboz nie v okoli velkomesta. ja si za svojim nazorom stojim. ale nemusime o tom debatovat sak mozme v tichosti cucat a pri vyjazdoch sa z usmevom pozerat na odhodene koncatiny alebo diviacej hlavy ako minule postol dunaj v podstate o nic nejde...


Naposledy upravil matvej11 dňa 26.11.2012 - 14:09:02, celkovo upravené 1 krát.

26.11.2012 - 13:57:26
00
a dovolim si tvrdit ze je aj registrovany v polovnickom zvaze. toto je dnes najlahsia cesta prist k ulovenej zvery s minimalnym rizikom mozneho problemu.

nie je najlahsia cesta, nie je az taky problem urobit si polovnicky listok, problem je dostat sa do zdruzenia. nestaci mat listok, na to aby si mohol polovat musis byt clenom zdruzenia, alebo ta musia na polovacku clenovia pozvat
jednotlive zdruzenia maju obmedzeny pocet clenov - to preto aby sa kazdemu uslo :D
aby si sa stal clenom musis byt bud niekoho syn (vnuk..) a ten ti prepusti svoje miesto, alebo vlastnis znacnu vymeru lesa (ak ta nezoberu, neprenajmes im revir), alebo si "dolezita osoba" (toto nebudem konkretizovat) a nemas problem aby ta vzali medzi seba, ale ak si ozaj "dolezita osoba" nemas problem aby ta pozvali na polovacky
ak je clovek niktos z ludu, nemaju dovod ho medzi seba brat a taktiez mu nebudu tolerovat nejake pytliacke vystrelky
takze ak by si niekto chcel zapolovat a nema co nejakemu zdruzeniu ponuknut, moze si urobit listok, moze si kupit zbran a potom s nou moze chodit akurat na sutaze v strelbe a na to si zas nemusel robit polovnicky listok, staci zbrojak na sportovu strelbu
26.11.2012 - 14:04:44
00
Sportovu zbran mozes mat ak si clenom streleckeho klubu (nedostanes inak nakupne povolenie) a to je za poplatok. Ak si polovnik bez reviru mozes kupit zbran napr. brokovnicu a mozes si strielat kedykolvek mas chut. Samozrejme na strelnici na asfaltove holuby, je to super zabava bol som raz s kamosom a niektorym holubom (asfaltovym) som aj daroval zivot, akurat sa aj tak pri dopade rozbili.
26.11.2012 - 14:23:51
00
andrej25: polovne zdruzenie by nemalo byt problem zalozit, staci na to par veci, min. 3 osoby atd.. Ale polovny revir .. to je ten problem :D .. preto sa onehda vyjadril , ak si dobre pamatam, sef zvernice Biela Skala /ci ako sa vola/, ze keby bolo 10x tolko revirov ako je, tak nebude stacit pokryt dopyt :D
lubor1: :D
26.11.2012 - 16:03:48
00
lto
alebo vlastnis znacnu vymeru lesa (ak ta nezoberu, neprenajmes im revir)

co je u bezneho cloveka tazko predstavitelne, lebo ak aj nejaky les vasa rodina niekedy vlastnila, tak teraz pripada na jedneho dedica zlomok podielu (tak 1/32 az 1/128 ako u mna :D )
potom sa najdu pripady ked niekto nejakym zazrakom da dokopy "par" hektarov a vytvori si sukromnu zvernicu
26.11.2012 - 17:55:37
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up