http://www.novinky.cz/krimi/278438-myslivci-v-lese-vyhrozovali-muzi-kulovnici-a-sebrali-mu-fotoaparat.html

http://www.guardian.co.uk/environment/georgemonbiot/2012/nov/20/norway-predators-wolves?fb=native&CMP=FBCNETTXT9038
25.11.2012 - 12:16:01
00
Okrem medveďa vlka a rysa som na svojich potulkách v lesoch postretával snáď všetky druhy zveri: srny, jelene, čriedy diviakov, v Malých Karpatoch stáda muflónov. Najviac zveri som stretol keď som bol pešo a sám.

Poľovníkov som stretol raz v živote, niekoľko rokov dozadu na Sklenianskych lúkach. Bolo ich zo päť – šesť. Boli úplne v pohode. Pozdravil som ich, lebo tak sa to v lese sluší, oni pozdravili mňa. Nijako ma neobmedzovali, nijako ma neohrozovali.

Ito: ešte ťa to baví? :D Určite sa mu nevyhrážali len tak pre nič za nič. Podľa mňa ich vyprovokoval. Niektorí jedinci sú zakomplexovaní, a radi robia druhým zle. Volá sa to zvôľa. Takí ľudia radi druhým ubližujú a pokorujú ich, napríklad šikanujú v práci, alebo týrajú v partnerskom vzťahu. Potom keď agresor dostane po držke, často sa stáva to že s plačom beží požalovať sa, a pokiaľ má možnosť, sám seba vykreslí ako ublíženého chudáčika. Bral by som to ako bulvárny článok pochybnej hodnoty.
25.11.2012 - 13:55:16
00
A osobne skusenosti, Ito?
25.11.2012 - 14:13:26
00
pista: asi necitas forum. Samozrejme, ze mam... so zverou aj polovnikmi :D a pohraniciarmi :)

kvakob: suhlasim co si napisal .. stretol som dost aj normalnych polovnikov, bez ziadnych problemov, ja som nikdy negeneralizoval, a ak to tak bolo pochopene, tak pardon :)

breza: mna chcel zmlatit polovnik, len preto, ze som sa "vraj drzo usmieval", kamarata chceli zmlatit polovnici, dalsieho kamarata skoro postrelili, dalsieho cloveka co viem skoro zastrelili ked bol v lese s dcerami, o zastrelenych psov bez priciny a nezakonne vieme viac nez dost, o tom ako sa kolkokrat polovnici postrelili vieme z novin viac nez dost .. ano, neverim tomu ani slovo :) .. myslim, ze o tom dalej debatovat nie je nutne, jednak ti co mame skusenosti vieme ako to je, co ich nemaju, ich mozno ziskaju :lol: a zbytok je uz frustrovany z debaty, ktora nema vyznam. Takze z mojej strany koncim, mozes sa odregistrovat ;)
25.11.2012 - 15:20:52
00
Niektoré príspevky mi pripadajú ako od ľudí, ktorých nevzali do poľovníckeho zväzu. :)
25.11.2012 - 15:54:24
00
Dnes som stretol srnku, bola odo mňa tak 20m a ani sa nejako veľmi neponáhľala - zo 10s sme na seba pokukali a potom pomaly odkráčala. Mal som pocit, že bola mladá, nejako sa zatúlala a hľadá svoju rodinu. Vždy mám z výjazdu lepší pocit, keď stretnem v lese nejakú (živú) zver...
25.11.2012 - 17:23:29
00
Pri vsetkej ucte k tvojim problemom s polovnikmi Ito - na slovensku je taka abycaj - "co pozeras, chces po hube? " - tento bohabojny zvyk sa neviaze na polovnikov ale na ktorukolvek krcmu ci diskoteku ... inak tiez si nedodal ziadny osobny zazitok.
Ale aby som za seba uzavrel tento nezmyselny sposob debaty o tom co som kdesi cital alebo mi niekto povedal, ze niekto povedal. Polovnici, televizni moderatori, hviezdicky z farmy, nasi oblubeni politici, Martinky z Turca a neviem koho este spomenut su nasim obrazom. Taki sme. Ked tu niekto vyhlasuje, ze my bikeri a tlcie sa pri tom do hrude a vydava bojove vykriky cim sa lisi od tej vzorky polovnikov co spominas?
Howgh (teda ak si niekedy cital indianky)
25.11.2012 - 17:27:40
00
pista: súhlasím s tým, čo si napísal, len mi pripadá, že hustota magorov na km štvorcový je na Slovensku vyššia ako v Londýne. A z toho mi je smutno.
25.11.2012 - 17:35:33
00
Práve sedím na Jahodnej. Došiel som tu po tme. Cestou mi vo vzdialenosti cca 10 metrov prebehla krížom cez chodník tiež srnka. Tiež sa mi zdalo, že mladá. Svietil som na ňu s 2 x XM-L T6 a s 1 x SSC P7. Ešte som vydal nejaký hrozný zvuk. Vyzerala dosť zle. Určite o chvíľu dostala infarkt.

Asi sa pôjdem zajtra ráno udať.

.... inak, najviac sa stotožňujem s tým, čo tu napísala breza biela a pišta. Ale aj to ostatné patrí do vzorky národa, či v pozitívnom, či v negatívnom slova zmysle.


Naposledy upravil laco dňa 25.11.2012 - 18:01:27, celkovo upravené 1 krát.

25.11.2012 - 17:52:17
00
Mne sa podarilo toto leto stretnut cele stado kamzikov (teda 5 ks) a jeden bol len na cca 7 m od nas. Srnky su bezne aj tu v BA. Lesnikov a strazcov som tiez postretal kopu a ziadne problemy neboli, dokonca poradili dobru turu a odhovorili nas od povodnej lebo uz bolo neskoro a vracali by sme sa za tmy. Pred nikym sa nemienim posrat ale pozdravom som este nic nepokazil a ak nie je nalada nie je nutne sa davat do reci. Vela krat sa mi stalo, ze na pozdrav nik neodpovedal alebo zo skupiny 10 ludi len jeden zvycajne ten najstarsi ale ja to neriesim. Mna ucili, ze pozdravit je slusnost ale odzdravit povinnost.
Este by ma zaujimalo kto tvrdil, ze toho vlka sa neda zjest a bol zabity len pre zabavu? Ja by som ho okostoval sak aj tak nikto nevie co strkaju do hamburgeru a idu na dracku. Ked si date v restike gulas z diviny viete z akej?
25.11.2012 - 17:56:27
00
Ked si date v restike gulas z diviny viete z akej?


Len si spominam na tu otazku, ze preco sa ten gulas vola turecky.
(Pretoze ten pes sa volal Sultan.) :D

2 bedo Az budeme mat za sebou tie starocia vyvoja co v Londyne tak verim ze aj tu sa znizi pocet magorov. Len kto ma mat tu trpezlivost. :headbang:
25.11.2012 - 18:05:32
00
Nepáči sa mi táto diskusia, ale je dobre, že je taká, aká je. Že sa tu diskutuje "iba" o zabíjaní zvierat. To znamená, že vlastne sa tu máme veľmi dobre a môžeme byť spokojní, aj keď mnohým diskutujúcim sa toto tvrdenie môže javiť ako nehoráznosť. Sú však krajiny, kde podobne, niekedy aj naozaj iba z tej zábavy, zabíjajú ľudí. Takže buďme radi, že sa tu hádáme iba o zabíjaní zvierat. Nemyslime si, že máme vyhrané. Ľudia sú v skutočnosti tiež len zvieratá. A nemyslime si, že u nás to nie je možné. Taký Juhoslovan v takom osemdesiatompiatom by tiež neveril.
25.11.2012 - 21:56:44
00
áno, a presne toto ma na tom desí - lebo magor, ktorý nemá úctu k životu a je schopný len tak pre zábavu zabiť zviera, nemá podľa mňa ďaleko ani k tomu, aby zabil človeka...
26.11.2012 - 07:23:36
00
Bedo: prednedávnom bol medializovaný prípad ako sa istý človek pokúsil pomocou podomácky vyrobenej rúrkovej bomby spáchať teroristický útok v istom košickom fastfoode. Bolo o ňom známe že patrí medzi ochrancov zvierat. Príslušná ochranárska organizácia sa od neho po jeho zatknutí dištancovala, ale to je len formálne gesto. Tento zločinec sa už predtým vyhrážal iným ľuďom násilím, a to že sa mu tentokrát nepodarilo spáchať pomocou bomby masovú vraždu bolo len vďaka tomu že bomba bola babrácky zhotovená. Keďže bol ochranca zvierat, mali by sme u tohto človeka predpokladať úctu k životu. Pre čo to tak nie je?
26.11.2012 - 08:13:50
00
laco
nieco v tomto zmysle mi raz vysvetloval kamos, ze akurat teraz mame vlastne zlate obdobie, aj ked stale niekto na nieco nadava, a vlastne je len otazkou casu kedy sa situacia zvrhne...
sice sme nehovorili priamo o zabijani ludi (len v spojitosti s ochranou svojho majetku), skor o zadovazeni si potravy. ak sa system zosype vyhodu budu mat ludia pripraveny konat: mat cim ulovit, mat odhodlanie ulovit a mat schopnost ulovit
kym by si bezny clovek zadovazil zbran, nasledne sa musi pevne rozhodnut ju pouzit (ako som to tu cital, mnoho ludi by s tym malo problem) a hlavne treba aj trafit, to sa neda naucit teoreticky
no a kym by sa to stalo, mozno by uz nebolo co strelit a musel by stradat, clovek "pripraveny" by mal jednoducho vacsiu sancu na uspesne prezitie nestabilnej doby
podrobnosti si uz nespominam, debata prebhla uz pomerne davno a samozrejme pri pive :D
26.11.2012 - 08:34:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up