Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zimné v lete sú len na turistickú jazdu a určite horšie ako celoročky v zime. Pri čo už len trochu silnejšom aute (napr. 2l nafta) už okolo 15 stupňov je problém sa rýchlejšie rozbehnúť, prejsť rýchlejšie kruháč a o krízovom brzdení ani nehovorím. Jazda na dialnici rozumnou rýchlosťou mi prišla ok. Aj keď na 1,2ku fábiu do obchodu a do kostola by mi to asi bolo jedno.

Inak myslím si, že zimné pneu sú preceňované. Ak niekto nebýva na Orave, tak aj tak 95 percent zimy jazdí po mokrom asfalte, kde sú letné lepšie ako zimné. Ono niektoré zimné vodu naozaj moc nemusia. Celoročky môžu byť pre mnohých ideálnym kompromisom.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 20:27:11
00
110mat110
osobne si myslím, že tvoj problém neboli zimné pneumatiky (ak nemali dezén 0.0..xx mm)
skôr tlmiče, disky, stabilizátory, čapy alebo sumár všetkých týchto faktorov spolu s vekom auta,
jazdím pravidelne, celoročne, dlhodobo v zime, vždy na zimných gumách, ale keď idem napr. do Talianska lyžovať, tak cca 900 km idem po suchých cestách z toho minimálne okolo 700 po diaľniciach (nie pomaly) a maximálne 50 ... 80 km po zasneženej horskej ceste,
NIKDY som nemal (napríklad tebou popisovaný) problém kvôli zimným gumám tak, že problém bude pravdepodobne niekde inde,
skôr naopak, ak nejazdíš vyslovene "na hrane" máš reálny problém spozorovať rozdiel medzi normálnou letnou alebo zimnou gumou (teda okrem vyššej hlučnosti a mierne zvýšenej spotreby)
a nad týmto tvrdením: "už okolo 15 stupňov je problém sa rýchlejšie rozbehnúť, prejsť rýchlejšie kruháč sa musím len pousmiať

Naposledy upravil LL dňa 25.10.2017 - 20:52:39, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 25.10.2017 - 20:47:08
02
... alebo sa nestihlo od jesene do mája dofuknut gumy.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 20:50:30
00
LL daval som robit zadnu napravu po kupe. Uplne komplet stabilizatory, capy, vsetky silentbloky a v predu tlmice a spodne uchytenia. A ano, zimne mali minimalny dezen "ns letne dojazdenie" a boh vie kolko rokov. Na letnych nemam problem. Uvidime ked prezujem zimne.
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 21:02:21
00
u starších áut môžu byť rôzne iné záludnosti, ktoré sa takto prejavia
(napr. skrížená karoséria po havárii)
ale nechcem nikoho strašiť .... užívaj si ... "nové" auto
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 21:18:52
00
“... a bohvie kolko rokov”
To je ten problem, ked niekto derie gumy 10 rokov, potom su z toho bakelity a niekto si da do googla, ze aka katastrofa su zimne pneu v lete :y:
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 21:21:02
00
Zimne a je jedno kolko maju mm. Ak nemaju viac nez 6 rokov tak su pri teplotach nad 7stupnov makke. Nad 20 stupnov sa pri brzdeni drolia. Vznikaju take gulicky gumy na ktorych to potom krasne smyka. Je to porovnatelne s brzdenim na snehu. A mokry asfalt+teplota nad 20st to je ultimatna drift show. Sa pamatam na tie pohlady oprotiiducich na pripajaci z letiska na obchvat BA, ked sa uhybali mojmu kufru, zatial co som hladal volant aby som nepobozkal zvodidla.
Detto pri auparku od incheby na most snp..
Zobraziť komentár 25.10.2017 - 22:50:46
00
netuším aký "model" zimných gúm si mal ...ale s týmto som sa nikdy nestretol a určite žiadne stupne NAD alebo dokonca (domnelé) guličky a podobne pre mňa nefungovali, ... podľa Vašich "letných" predstáv
jeden rok som sa pokúšal dojazdiť zimné gumy (Continental) v lete na predpísanú letnú hranicu NEPODARILO SA MI
aj po intenzívnom letnom nájazde (auto bolo napr. na jar lyžovať v IT a v lete na dovolenke pri mori) sa mi to nepodarilo
(2.0 TDI 150 PS 4 x 4)
tak, že NESUHLASÍM
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 07:54:47
02
Ja len dúfam, že Vám čo dojazďujete zimné pneu v lete sa pri núdzovom brzdení oproti postaví kamión a nie rodina s deťmi.
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 08:05:22
02
Ja som tak dojazdieval rocne barumky. Mali cca 5mm od satelitu.
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 08:28:26
00
ÁNO, ako hovorí s obľubou LACO "dôležité je udržiavať paniku"
daj relevantné porovnanie napr. brzdnej dráha letnej a zimnej gumy
(ale nie také, ktoré si nenápadne zaplatila firma)
ale nezabudni k tomu pripočítať: typ auta, jeho technický stav,váhu a vek, vek, skúsenosti a reakčný čas vodiča, ATĎ ...
a zistíš že sa bavíme v podstate o bezvýznamnej veci ...
jediné čo môže byt problémom je vek pneumatiky, ale ten sa dá veľmi ľahko zistiť, má ho každá na boku
a preto "obdivujem" šikovníkov, ktorí idú "po cene" typu "www.levné pneu.xx" často sú to ozaj "kvalitné gumy po záruke" kde to (dátum výroby) skoro nik nesleduje ...a teší sa ako dobre nakúpil a potom sa čuduje,
ročné barumky často nemusia byť ročné (a osobne by som si barumky, na slušné auto nikdy nekúpil)
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 08:42:15
02
už asi 4x som kupoval gumy na levnepneu a podobne online shopy.. samozrejmosťou bolo pri prebratí kuknúť DOT a nikdy neboli gumy staršie ako pár mesiacov (rozumej viac ako 5 či 6 podľa sezóny)
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 09:19:42
05
Slusne zimne gumy, nie ich nahrazka, uz pri teplotach od cca 12-13 stupnov drzia horsie ako letne v zakrutach, pri 20 uz ani nehovorim :) Brzdna draha bude isto dlhsia. Ti, ktorym sa zda, ze zimne su v lete rovnake, ich mozu zahodit (tie zimne), lebo to nie su seriozne zimne gumy, max. tak dezenom.
Ale su aj letne, ktore pod 20 stupnov nedrzia :)
Slusne letne gumy, pokial nie je sneh nie je problem vozit aj v zime , pretoze napr. pri 130tke na dialnici maju teplotu hodne cez 10 stupnov (inak ta magicka cislovka 7 je tiez pekny zvast).
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 09:33:01
00
ak myslíš seriózne že letné v zime sú menšie zlo ako zimné v lete tak fakt :tmi:
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 09:41:31
02
nechapem taketo nazory, skoda sa aj vyjadrovat
Zobraziť komentár 26.10.2017 - 09:49:24
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up