mam taky problem-po kratsom case pri bikovani mi zacnu trpnut prsty na rukach a mravcenie.Musim potom dvihat ruky na zatylok(aby sa odkrvili)a potom to prestane,je to normalne?Nieje to sposobene zlou polohou riadidiel-sedla?Skusal som rozne polohy,dokonca aj na predoslom biku mi to robilo,tak neviem.Alebo je to problem chrbtice?Ak niekto vie,nech poradi prosim.
posledný komentár: 7. 12. 2025 o 11:00
občas mám aj ja tento problém aj napriek gelovým rukaviciam. Sedadlo mám nastavené o 10cm vyššie ako riditka (takto mi to vyhovuje) a odpozoroval som ....
ked šlapem na výjazdoch, ako na maratonoch (dupať) tak nemám problém ani s rukami ani so sedadlom.
akonáhle idem so synátorom klíďo, píďo (pre mňa, nie pre neho) tak ma bolia ruky po 5 km a zadok detto. Takže mi neostáva nič iné ako stále šlapať ...
možené riešenie je sedadlo nižšie ako rajdy, lebo v takejto polohe nedochádza trvalo k zaťažovaniu dlaní váhou jazdca, ale to je už iná disciplína.
ako viete minulu sezonu som mal ten CTM rebel plus a celu sezonu mi trpli ruky potom som ho dal drahej ktora si znizila sedanku a ona nema problem ja som na tuto sezonu 2007 kupil conu calderu 07 a po asi tyzdni kazdodenneho jazdenia mi mravcenie prestalo a odvtedy pocas jazdenia sa mi to proste neprejavi nijako...
dalej som spozoroval ze ked se dim doma alebo v praci za kompom .... aby bolo jasno ze v praci som za kompom cca 9-10 hod denne a doma povedzme +5 dalsich ach je vonku skaredo ... a povedzme ze sedim tak lezmo v managerskom kresle (len pre predstavu) a tym padom mam ruky zarovno ramien volne polozene na stole tak mi po cca 10 minutach trpne lava ruka malycek prstenik a polka dlane a zapastia a to pri hrani wowka je dost nafigu takze sa vzdy musim zdvyhnut a posadit sa ako triezvy clovek a potom to do 20 minut prejde takze ono to podla mna ani nebude mat moc spolocne aspon v mojom pripade so zatlacenym nervom v ruke ako s chrbticou lekarka mi povedala ze mam nachladnutu krcnu chrbticu co je mozno pravda ale v mojom pripade to asi neplati
kazdopadne sedte pekne rovno
vela zdravia vam ktorim sezona nekonci nikdy a pohody tim co su ako ja;-)
tak zase na niekedy