Hehe ked dostanem smyk na mokrom povrchu na prednom kolese dokazem ho vyrovnat ;)
11.07.2005 - 20:34:59
00
Včera sa mi podarilo prekonať 100km hranicu--100,34km ...:D
Ja viem, že to pre niekoho je hračka..ale keď si predstavím, že je to na na MTB - VECTOR či jak sa to volá, tak som so sebou spokojný..Len..práve sedím pred compom a necítím si kakáč - budem muset asi investovať do tých kraťasou s plienkou...:-/ a najhoršie na to je to, že nemám doma ALPU SPORT GEL s creatinom, tak som v PN TESCU kupil nejakú druhú ALPU GEL, napatlal som polku na seba..a svalovica jak hovado...keby som mal ten sport gel, tak ani neviem, že čo sa včera udialo..na prd je, že ho najbližšie majú v TT, tak asi zajtra skočím na biku naotočku do MAXA v TT :D...Inak, ten SPORT GEL je totálna špička..vyskúšal som niekoľko takýchto prípravkov, ale tento ma ešte nikdy nesklamal..9 hodín schôdze po asfalte...už som rozmýšlal, že zavolám našim, nech pre mňa prídu autom, ale nakoniec som sa na chatu vrátil..ledva sa osprachoval..šlachy, svaly - vštko 120stupňov, pnutie jak hovado..no BOMBA...zobral SPORT GEL, namazal som, čo sa dalo..chvílka - kráááásne schladenie a na druhý deň som až zistil, čo som si nenatrel...tam, kde som bol poriadno ponatieraný v pohode - nic som necítil, ale tam, kde nie..ufff...DES..oki, ja len tolko...tak bye..PeeT
14.07.2005 - 09:16:32
00
Absolvovanie trasy Skalica - Handlova cez Myjavske kopanice, 168 km na MTB biku po asfalte s plastami zn. Barum :-) , tropicky julovy den s 33 stupnami, vysledny cas cca 10,5 hodiny. Vyzeral som celkom zaujimavo, lebo som nepouzil ziadny opalovaci krem , takze z pravej strany som bol totalne zhoreny.
15.07.2005 - 12:14:27
00
:O:O:O:O:O:O:O
TO NEMYSLIS VAAAZNE!!!!!
TY VOLE..MAS MOJE UZNANIE A OBDIV..

1. - 10,5h čistý čas...oki - a prestávky? Ja mám prvú po hodine, teda po cca 20, alebo 33km //cca 30 min... a potom cca každých 30-40 min. - kvôli zadku.. po tých 100km som rozmýšlal nad takým normálnym maximom pre MTB na asfalte za deň..a dospel som k cca 200km ako MAX. rátal som priemer 20km/h a 10 hod čistej jazdy..aj ked, neviem si to predstaviť - lebo sedeť viac ako 5,5 hod. je pre mňa asi nemožné, ale vidím, že sú to vačší borci..10,5 hod. takže hodinový "rozpočet" je min 12.hod - to znamená, že o 8.00 vypadnem z domu a okolo 20.00 sa vrátim. to mi ale v priemere vcychádza asi tak, že hodinu šlapeš a 12 min. pauza..a toto zopakuješ 10x po sebe...AKO JE TOTO preboha možné? šak ty si stroj...

2. - Kolko máš rokov? resp..koľko už máš rokov za sebou na MTB//kolko km zas ezonu, alebo celkovo..// alebo cesťáku? Veď 168km na MTB je ekvivalet hádam aj 250km na cesťáku, to znamená, že si neni obyčajný amatér..resp. aký šport si robil/íš/ ak máš takú kondíciu? No, ja sedím celý rok 12 hod. za compom a pohyb 0,0nič - max 10km denne peši - škola, domov a naopak..

3. - aký to máš bike? Odpružený? lebo mňa ešte dnes bolia ramená od toho, aký som vytrepaný - nemám odpružený a nebyť rukavíc, tak si ruky absolutne nicítim..

4. - máš dres? - nohavice s plienkou? Neviem si predstaviť 10,5 h šlapať bez nejakého fíglu - šak bych si zodral čoKoDierku...:-O

5. - aký max. výkon máš - teda, dlhodobý max. - kolko km denne stabilne spravíš? ja mám cca tých 50-60km/po dobu 5 dní..viac ani bohovi..špička je zatial 100,34km ..

K tomu "opáleniu-spáleniu".. Tak toto mi pekne leze na nervy - vždy si hovorím.."Načo sa budem natierať, šak to je hodinka tam, hodinka naspať" -- N.M.n/V - Sĺnava..Leeenže...idem do PN-Slnko je na lavej strane//východ//...poobede idem spat a Slnko je zas na lavej strane//západ//+vytrepaný na Slnave+motačky po meste+pri Tescu žranica, atd, atd - prídem domov, červený jak rak - vyzlečem sa a to je geniálne - lopatkové tričko jak cez kopirák obkreslené - tak 4litre mlieka po opalovaní, ale to je už neskoro//najshoršie sú tuším ramená//...a keď sa natrem nejakou sračkou//5 faktor//, tak zájde Slnko a semo-tamo zasvieti..
Inak..poznal som týpka, čo jazdil od rána do večera a mal krátky dres.. ten keĎ sa vyzliekol do plaviek, tak to bola sranda - chalan mal z teho normla mindráky - tak si kúpil samoopalovací krém a nejako to vykompenzoval...:D

Takže, nech sa Ti darí - fakt, chlape, klobuk dolu...

ByE
PeeT
16.07.2005 - 09:33:39
00
dlhe trasy na mtb biku zalezia tak ako vsetko ostatne na rozlozeni sil... nic nie je nemozne najazdim okolo 2000 rocne a stopade zvladam za den 10 hod rano start jedna hodina rano prijazd... :-)
16.07.2005 - 12:45:10
00
Tak napr. 8km za 13:30 min t.j priblizne 35 km/h a to mam teraz 15 rokov.Spravne zmerane od znacky k znacke.Isiel som s kamosom z toho som 6 km tahal vpredu - bola to rovina s jednym kopcekom a potom velmi velmi mierne z kopca za bezvetria.

Alebo 185 km za 5 dni a to mi bolo 14 rokov.obidve tieto vykony na cestaku.Na MTB toho tolko za den nenakrutim max 52 km s prekonanym prevysenim 850 m.
A peeticek prosim ta, kolko ti je rokov ? Pripajam svoj obdiv, naozaj obdivuhode. Ja mam za den najviac 87 km s prevysenim 500 m a aj to na (10 rocnom) cestaku, nie na horskom bycikli.

A moj kamarat by rad vedel, ci je to dobre dat za 1h 2priblizne 28.5 kilometra po rovine bez dlhych zjazdov, tolko sme normalne pred rokom cez prazdniny mali za hodinu.(mysli na cestaku samozrejme (-:).
Vsetkym bikerom vam prajem vela najazdenych kilometrov...
17.07.2005 - 23:06:42
00
oki, takže poporiadku....

už hrozivých 21 - moje nervy, ešte chvílu a budem do šrotu...:D
bikovať //ako tak// som začal minulý rok - aj keď nejakých 900km nie je bohvie čo..tento rok plánujem spravit 1500km a ten ďaľší aspoň 2000km, len neviem, či to bude možné /štátnice, možno robota a pod./..čím si starší, tým je to viacej naprd.. Obdivujem chlapov, ktorý spravia 4-5tis./ročne a majú robotu, rodinu a kopec problémov /dom, kvitnúce auto/..

Evidentne si cestný maník..tých ja moc v láske nemám - je to môj predsudok..
DOVOD?
-ked muj poviem, že moja priemrná rýchlosť je cca 20-25 km/h, sa le zasmeje a povýšenecky trepne: to bych Ti ukázal tých svojich 50-55km/h čo bežne robím...
No fešák by si mal uvedomiť, že vzadu mám nahodený 2,1 MAXXIS a vpredu 2,0 a váha biku je 16,5 kg -- on má 8kg bike a styčnú plochu 1/4...čo by sa mu na rovinke neťahalo 50-55km/h... Inak na MTBčku 40km/h na rovine nie je výnimka..o rýchlostiach dolu kopcom sa baviť nebudeme -- ale bežne 60-65 a viac //zatial sa mi zdá, že kamarát mal 78km/h - 2,0 gumy! :D s to je už pekný *****..
Mám taký pocit, že ten maník spravil dolu kálnickým kopcom cez 60km/h!!! má prednú odpruženú..Ja som tam šiel 40 aj čosik a myslel som že sa rozpadnem - pevná vidla :-/...
Ale spat k veci - druhého, čo zas poznám, to je milehunter - je mu jedno kade ide...kuká len na ten svoj drblý computer - nech tam furt svieti aspon 50km a nech mu km naskakujú najlepšie v sec. intervaloch :D..proste spraví f poho 200 km a viac, ale on je úplne mimo - slovensko pozná hádam len z pohladníc a to ho križuje hore-dole..no toto ja nejako nemusím..Ktosik tu spomínal, že viac oddychuje ako šlape - tak to sme 2 :D... Ja idem na bike relaxovať, počúvať muziku, vypnúť a trochu zlepšiť kondíciu a poriadno sa vypotiť z toxínov, kt. máme každý v sebe až až.. Spoznať krásne okolie - napr., keď som kúpil cykloturistickú mapu, tak som zistil, že som nikde nebol a to bývam 20 rokov N.M n/V! Max. čo som bol na Čachtickom hrade a klasika - PN popri hrádzi... Tak som si povedal, že to tu pobikujem šecko dokola čo a bude dať..no len, pri takomto počasí sa Ti toho moc nedá poriešiť..

Máš 15 tuším - kolko už jazdíš? km/sezona? odkial si? aký bike? atd..
No ako... 13 min držať 35km/h /sice na cestnom/ v 15 rokoch je podla mňa celkom slušné...aj keď za bezvetria je to uplna parada..to sa aj mne podari držať tých 30-32 nejaký ten čas..Niekto sa sťažuje, že sa potí a prehrieva, no ja mám radšej nulový vietor ako nejakých 4m/s mať proti sebe //alebo aj viac./a sranda je, že vždy ideš proti vetru..Ideš do PN - fúka proti tebe, hovoríš si-super, naspat sa mi pojde dobre..No, na 70 percent.ťahám proti vetru aj na spiatocnej ceste...:-/..
Inak..pred 2 týždňami sa mi podarilo pri koliečkach na Slňave držať 40km/h nejakých 5 km..bol som úplne happy, až do momentu, ked som prešiel cez tú hrádzu a ten "vetrík" čo bol v chrbte, bol zrazu z boku...rýchlosť klesla na 15!! a keď som sa pomaly stáčal na sever, tak klesla na 5 a mal som čo robiť..ako sila!, tak som si sadol a 30 min.som likvidovasl zásaby vo vaku...a ked sa to ukludnilo, tak som pokračoval -- proste, nemám rád, keď ťaháš jak debil, a ledva 15 km/h..//lebo vieš, že keby nefukalo, ides 30...:-/.

Tomu poslednému nejako nechápem....
---A moj kamarat by rad vedel, ci je to dobre dat za 1h 2priblizne 28.5 kilometra po rovine bez dlhych zjazdov, tolko sme normalne pred rokom cez prazdniny mali za hodinu.(mysli na cestaku samozrejme---

ci je to dobré - ako, či je to dobrý výkon? alebo či je to vhodné -- nechápem formulácii otázky..
ako, 14r, a hodinu držať skoro 30km/h nie je zlé..čo robíš popri bikovaní ? -ako získavaš kondíciu?

Moje nervy, zas som sa rozpísal jak ...
No neva, hádam to nikomu nelezie na nervy...
Tak ByE.
PeeT
23.07.2005 - 14:07:18
00
Bratislava - Budapest - Bratislava sam za 22h (sam 400km na otocku).
Bolo to koncom oktobra ked uz je aj pomerne chladno a noci dlhsie.
Kto chce nech si to vyskusa.Bolo to na crossovom biku Author stratos.
Brutalita, ktora hranici so zdravym rozumom a to som si kupil po 10 rokoch nebicyklovania prvy vlastny bicykel a po troch mesiacoch som toto absolvoval :-)))
24.07.2005 - 12:50:36
00
Dik za uznanie Peeticek.A k tej kondicii: za sezonu 2004 som zacal jazdit na cestaku za jul-august-september-oktober suma-sumarum: tisic a dake drobne. zaciatky boli asi take, ze som zacinal na 15 km trate so svojim o 2 roky starsim sportovo nadanym kamaratom.isiel som vzdy v haku, dost malo som striedal.Ked som mal ist na spici tak som trpel jak zviera.vzdy sme mali priemer okolo 28 km/h.Tohto roku (2005) ma kamosi presvedcili aby som si kupil radsej MTB ako cestak.Od januara uz mam cez tisic kilakov (MTB+ROAD) asi v pomere 4:1 (MTB:road).zaujimave je ze sa citim ovela lepsie a po jazdeni v kopcoch som si zvykol na vyssie otacky, na cestaku som chodil totizto dost tazke prevody.Tohto roku som zacal asi vo februari - hned som musel testnut bike -:).chodil som na cas na taky skaredy kopec tam som akosi nastartoval svoju kondicku.dole som chodil takmer fialovy ale jaksi mi to stalo zato. postupne som chodil dlhsie a dlhsie casovky a teraz zvladam 20 km okruh na MTB s najl. priemernou rychlostou 27,4 km/h. V poslednom case si uzivam nabratej kondicky, po sadnuti na cestak po 300 km na MTB som mal pocit ze to taha za mna.a moj najlepsi vykon za posl dobu je 2x 16 (tzn priemernou rychl. 32.2 kmh (samo ze cestak) a to som tahal asi 90 percent cesty na spici.

okrem bikovania sa nevenujem nicomu inemu - sustredujem sa hlavne na tie casovky a hlavne trenujem vela v kopcoch.som z takeho maleho mesta na vychode-Vranova n/T, pomaly sa tu stava bikovanie ovela popularnejsim. a co sa tyka tych bikov cestak ma 13 rokov, je to favorit na pocudovanie s rovnymi riadidlamia MTB komponentmi a horsky mam Mongoose Tyax Elite, nic extra...
no a este som zabudol, jazdim bez naslapov.
A k tomu posl. - myslel som to ci je to dobry vykon.

Sakra to som toho popisal...dufam len, ze to nevyznieva jak chvalenkarstvo...a az taky manik do cesty nie som, MTB je ovela krajsi a zaujimavejsi ale ten svih na cestaku tiez stoji za to.
bikom zdar
G.
25.07.2005 - 00:00:38
00
peeticek napísal/a:
-------------------------------------------------------
> :O:O:O:O:O:O:O
> TO NEMYSLIS VAAAZNE!!!!!
> TY VOLE..MAS MOJE UZNANIE A OBDIV..
>
> 1. - 10,5h čistý čas...oki - a prestávky? Ja mám
> prvú po hodine, teda po cca 20, alebo 33km //cca
> 30 min... a potom cca každých 30-40 min. - kvôli
> zadku.. po tých 100km som rozmýšlal nad takým
> normálnym maximom pre MTB na asfalte za deň..a
> dospel som k cca 200km ako MAX. rátal som priemer
> 20km/h a 10 hod čistej jazdy..aj ked, neviem si to
> predstaviť - lebo sedeť viac ako 5,5 hod. je pre
> mňa asi nemožné, ale vidím, že sú to vačší
> borci..10,5 hod. takže hodinový "rozpočet" je min
> 12.hod - to znamená, že o 8.00 vypadnem z domu a
> okolo 20.00 sa vrátim. to mi ale v priemere
> vcychádza asi tak, že hodinu šlapeš a 12 min.
> pauza..a toto zopakuješ 10x po sebe...AKO JE TOTO
> preboha možné? šak ty si stroj...

Prestávok bolo samozrejme mnoho, na kazdej pumpe. Nijaky borec ale nie som, poslednych 50 km mi trvalo asi polovicu celkoveho casu. Ku koncu mna uz predbehol aj nejaky manik co siel z roboty na Liberte. To som skoro neprezil ale nedalo sa....Inak vyrazil som rano o 6.00.

>
> 2. - Kolko máš rokov? resp..koľko už máš rokov za
> sebou na MTB//kolko km zas ezonu, alebo
> celkovo..// alebo cesťáku? Veď 168km na MTB je
> ekvivalet hádam aj 250km na cesťáku, to znamená,
> že si neni obyčajný amatér..resp. aký šport si
> robil/íš/ ak máš takú kondíciu? No, ja sedím celý
> rok 12 hod. za compom a pohyb 0,0nič - max 10km
> denne peši - škola, domov a naopak..

Bolo to v roku 2000, to som mal peknych 23. Stylom pre radost som mal najazdenu 6 sezonu. Ziadnemu sportu som sa intenzivne nevenoval. Chvilu som trenoval s maniakmi z triatlon klubu, ale to je vsetko.
>
> 3. - aký to máš bike? Odpružený? lebo mňa ešte
> dnes bolia ramená od toho, aký som vytrepaný -
> nemám odpružený a nebyť rukavíc, tak si ruky
> absolutne nicítim..

Bike mam Fort CC´78, pevny, velmi mi vadi hojdanie pri slapani do kopca. (ja viem ze sa to da bloknut...)
>
> 4. - máš dres? - nohavice s plienkou? Neviem si
> predstaviť 10,5 h šlapať bez nejakého fíglu - šak
> bych si zodral čoKoDierku...:-O

nohavice s plienkou som vtedy nemal, prdel ma boli este dneska ked si na to spomeniem.

>
> 5. - aký max. výkon máš - teda, dlhodobý max. -
> kolko km denne stabilne spravíš? ja mám cca tých
> 50-60km/po dobu 5 dní..viac ani bohovi..špička je
> zatial 100,34km ..

vtedu to bolo priemerne asi 150 za tyzden, teraz uz pomenej, podla pocasia 50 - 120 / tyzden, aj to sa na bike dostanem najma ked chodim na nom do roboty (z Handlovej do Prievidze - 17,2 km))
>
> K tomu "opáleniu-spáleniu".. Tak toto mi pekne
> leze na nervy - vždy si hovorím.."Načo sa budem
> natierať, šak to je hodinka tam, hodinka naspať"
> -- N.M.n/V - Sĺnava..Leeenže...idem do PN-Slnko je
> na lavej strane//východ//...poobede idem spat a
> Slnko je zas na lavej strane//západ//+vytrepaný na
> Slnave+motačky po meste+pri Tescu žranica, atd,
> atd - prídem domov, červený jak rak - vyzlečem sa
> a to je geniálne - lopatkové tričko jak cez
> kopirák obkreslené - tak 4litre mlieka po
> opalovaní, ale to je už neskoro//najshoršie sú
> tuším ramená//...a keď sa natrem nejakou
> sračkou//5 faktor//, tak zájde Slnko a semo-tamo
> zasvieti..
> Inak..poznal som týpka, čo jazdil od rána do
> večera a mal krátky dres.. ten keĎ sa vyzliekol do
> plaviek, tak to bola sranda - chalan mal z teho
> normla mindráky - tak si kúpil samoopalovací krém
> a nejako to vykompenzoval...
>
> Takže, nech sa Ti darí - fakt, chlape, klobuk
> dolu...
>
> ByE
> PeeT
>
> dik, ale neber to tak ze je to moj normalny vykon, bol som totalne mrtvy. To som vtedy isiel k frajerke a bud si isty, ze ten vecer nic nebolo ani nahodou ;-))) Ale teraz je to moja zena, takze to asi zabralo :-))))))
>
>
25.07.2005 - 09:56:21
00
Moja max speed na cesťáku 85km/h, tak to už bol zážitok. Čakám kto ma zahanbí.
25.07.2005 - 20:46:53
00
Zjazdujem pravidene zjazd pri hotely west s Meridou matts speed sx 2002,vidla RST omega AET vzduch a pruzna ale uz pol roka len pruzina takze zvih max.0.5cm teraz som to skusal aj zo brzovymi spalikmi za 40sk 1par a zjadil som to.
Som proste Boh
27.07.2005 - 19:49:34
00
moj najlepsi vykon bol minuly rok,maraton rock fm. bratislava -jasna 314km pozdravujem vsetkych maratoncov.skoda ,ze tento rocnik sa nekonal.
12.08.2005 - 10:58:36
00
130km 2500m previsenie ako dlho neviem tusim 11 hod...
detaily aj s mapou http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=t ... 1118870557
za 9 tyzdnov 1900km dokopy ( author vision)
19.08.2005 - 13:49:01
00
to peeticek: ked som jazdil na ziletke tak som robil od jari do jesene od 10000 - 12000 km. zacal som ako 14 rocny takze aj dost pozde a teraz robim na MTB rocne cca 8000 - 10000 km. praca atd. samo ze 80 percent v terene.
22.08.2005 - 15:41:55
00
keyboard_arrow_up