A jaaaj… co za sadu jazdis?

arrow_leftfluider napísal:
Žartujete? Veď manuálne to na 10s Sainte naklikám skoro tak rýchlo ako nové XTR. GX je podľa toho videa brutááálne pomalé, to fakt používate?
9s Saint, ktorý už mám 13 rokov naklikám pomalšie než 10s Saint, ale to tam zapadá s istotou gilotíny.
06.06.2025 - 08:42:21
00
trosku infantilne video/reakcia, ale ano, rozumieme 👍
06.06.2025 - 08:47:41
00
arrow_lefttriki napísal:
to,že niektoré cyklo portály začali hneď od prvého dňa uvedenia na trh novú sadu kritizovať asi o niečom svedčí...

Konkurencia sa to vola. Americania budu tazko chvalit japonsky produkt. To je uplne normalne. O tlakoch na tieto portaly zo strany vyrobcov ani nehovorim. A v pripade Shimana je konkurencia pre Sram obrovska. Lebo nemusis kupovat komplet cely pohon a da sa to osadit aj na starsie ramy. Dokonca nepotrebujes objimku, ak mas novsie brzdy. Cena je zatial taka aka je, ale to je pri vsetkych novinkach.
Ja neviem ako vy, ale ja pod stojkami bezne naklikam aj 5 prevodov naraz a prekvapilo ma ze to Transmission nezvlada.
06.06.2025 - 09:01:20
04
Zaujimave, ako sa menia postupne nazory typu varena zaba. Ked prislo axs, tak sa pisalo o tom, ako je to skvele a rychle, rychlejsie ako mechanika (nie je), teraz je prislo nove transmission, ktore je pomale, tak to vobec zrazu nevadi :lol: (nieco ako ked prislo 1x11, prevody nechybali, ked prislo 1x12, zrazu chybali :D, to iste bude, ak dojde 1x13 na mtb).

Pomale preklikanie o 5-6 prevodov nevadi, lebo sak komu to treba. No veru, treba, idealne do sekundy o polkazety, aj smerom dole, aj hore. Staci strmy hupacik.

Obe veci veru na ebiku netreba :D Zato treba, aby retaz vydrzala pri radeni.

Inak to nove xtr sa mi celkom paci. Len ani tu nechapem, preco nevyuziju to, ze je radenie elektronicke , packa by mohla vazit 15g , ale oni nie, musi to byt zase kus zeleza , pomaly tazsi ako mechanika.
06.06.2025 - 09:02:49
27
Podla mna niektore veci teda ako velkost radenia si nechali pre "evoluciu" aj ked nam ide dost aj o vzhlad a minimalizmus
06.06.2025 - 09:06:10
00
Odpoved je jednoducha, v Shimane nahanali to, co Sram nema, rychlost a ergonomiu. Keby urobili kopiu Sramu, tak to bude drahsie, lebo patenty a ajtak by kazdy frflal, ved je to iba kopia Sramu. Takto si to najde svojich zakaznikov, presne tych, ktorym z nejakeho dovodu nevyhovuje Sram.

Ale bavi ma sledovat tie reakcie kde Sram-akom nevadi rychlost Sramu, ale vadi im dizajn Shimana, nevadi im ergonomia podu, ale vadi im ze Shimano zaspalo dobu. Podla mna trh dostal novym Shimanom impulz a maju sa aj v Srame zase nad cim zamyslat.
06.06.2025 - 09:21:48
04
mne na novom xtr vadí len to, že som si zvykol na kompatibilitu a jednoduchosť (napr jedna baterka) a musel by som zmeniť sady na dvoch bikoch, na čo už naozaj nemám peniaze ... a vlastne ako nové wireless shimano pracuje so starými káblovými cestnými pákami?
06.06.2025 - 09:22:17
00
arrow_leftTecka napísal:
A jaaaj… co za sadu jazdis?

Na jednom biku 10s SAINT na Deore kazete a Deore reťazi.
Na druhom biku 9s SAINT na Sram kazete a (asi) Sram reťazi.
06.06.2025 - 09:32:43
00
Ta kompatibilita sa podla mna tyka 12spd sad a nie 11 kde je plna kabelaz
06.06.2025 - 09:35:10
01
Je to mtb sada a kompatibilita sa tyka hlavne kazety, retaze a prevodnika so starsimi sadami radov Deore M6100, SLX M7100, XT M8100 a XTR M9100. Je jasne, ze s predoslou generaciou DI2 tam kompatibilita nie je, ale to nema ani Sram medzi Eagle AXS a Eagle Transmission, resp. protokol je tam asi rovnaky, kedze ovladanie z AXS funguje aj s novym shaltrom Transmission, ale kazeta a retaz nie su kompatibilne.

Naposledy upravil dodo58 dňa 06.06.2025 - 09:51:21, celkovo upravené 1 krát.

06.06.2025 - 09:47:59
00
SRAM a Shimano sa natahuju, ale mam taky pocit, ze coskoro ich prevlcuje Cina, tusim som uz videl ich motorcekove prehazky, ale nepozeral som to nejak detailne, pokial to nebudu predavat za 50e :lol:
06.06.2025 - 09:50:43
00
arrow_leftSesulak napísal:
A v pripade Shimana je konkurencia pre Sram obrovska. Lebo nemusis kupovat komplet cely pohon a da sa to osadit aj na starsie ramy.

myslis takto?
https://www.bike-components.de/de/SRAM/GX-Eagle-AXS-1x12-fach-Upgrade-Kit-p92181/

Transmission je len jedna modelova rada. Stale je tu klasicke AXS ktore das na hocijaky ram.

Naposledy upravil foobar dňa 06.06.2025 - 10:17:59, celkovo upravené 1 krát.

06.06.2025 - 10:16:55
05
treba dat elektriku, ze by si zazil ako to funguje pocas celeho roka.

arrow_leftfluider napísal:
Na jednom biku 10s SAINT na Deore kazete a Deore reťazi.
Na druhom biku 9s SAINT na Sram kazete a (asi) Sram reťazi.
06.06.2025 - 10:17:33
00
ved ani Sram nemusis kupovat cely, dokonca to vies jazdit aj na Shimano kazete/retazi/prevodniku.

mixoval som XX1 a Transmission. no problemo.

a aj sram vies naklikas o 5 pastorkov. kliknes 5x a hotovo, akusat neofrezujes zuby :) ; prirovnal by som to k saltru s inverznou pruzinou.

arrow_leftSesulak napísal:
Konkurencia sa to vola. Americania budu tazko chvalit japonsky produkt. To je uplne normalne. O tlakoch na tieto portaly zo strany vyrobcov ani nehovorim. A v pripade Shimana je konkurencia pre Sram obrovska. Lebo nemusis kupovat komplet cely pohon a da sa to osadit aj na starsie ramy. Dokonca nepotrebujes objimku, ak mas novsie brzdy. Cena je zatial taka aka je, ale to je pri vsetkych novinkach.
Ja neviem ako vy, ale ja pod stojkami bezne naklikam aj 5 prevodov naraz a prekvapilo ma ze to Transmission nezvlada.
06.06.2025 - 10:20:52
01
Mne na tychto elektrikach vadi ze nikto stale nejak nezakomponoval nejaku zalohu v pripade ze baterka klakne. Bez baterky to clovek uz nijak neprehodi. Stalo sa mi to na zaciatku ked baterka bola vadna a mne to ostalo na najlahsom prevode. Domov daleko a slapat 10-12km je peklo. Nakoniec sa mi to podarilo trochu oblbnut dorazom ale to nie je uplne riesenie. Keby tam bola nejaka mala zalozna baterka/kondik co by vedel v pripade nutnosti posunut ramienko ale o to islo nejak manualne cez tlacitko tak by to asi potesilo vela ludi.
06.06.2025 - 11:46:11
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up