Kym som nemal "origos obtiahnute veci na bike" (po zimu 2007), pouzival som obycajne teplaky. Navrch tricko, sveter a sustacku. Vo vseobecnosti princip viacerych vrstiev. Na ruky pletene rukavice a prip. nejaku ca*****/satku pod helmu. No uz by som tak jazdit nevedel, nehorazne to ubera na rychlosti.
je to neprefuk, čiastočne aj nepremok, dobre drží mikroklímu
pod to hodíš vrstvy podľa potreby (ak makáš, aj tak budeš skôr vyzliekať, hehe - a to myslím vážne - ak tak makáš, že sa začneš potiť, radšej buď zvoľni, alebo zastav, zhoď 1 vrstvu a pokračuj) rukavice - takisto priorita neprefuk
všetko by to malo prepúšťať vyparenú vodu von
nájdi tam "11408 - termo nohavice DEXTER STANDARD s membránou s trakmi"
funguje spoľahlivo aj v subnulárnych telotách... aha a ešte žaluďovka pod prilbu...
raz bolo asi -8 a som musel dať tenučké moirové spoďáre pod tie gate, hore som mal tiež tenkú moiru a ešte jednu tenkú izolačnú vrstvu
nesmie to navĺhať! v žiadnom prípade! bavlna a spol. sú Verbotten, prohibited, zabronione, zakázané!!!
(doplním - "povolené" materiály sú predovšetkým polyester a polypropylén)
prípadné reklamácie neprijímam, nakoľko som tuleň a ako taký som pomerne mrazuvzdorný (naopak, okolo 25 stupňov definitívne prestávam fungovať a už len ticho trpím), ale tie hlavné idey sú prenositeľné
Za posledných 100 rokov oblečenie na bicyklovanie bolo vymyslené, teraz sa už len zlepšuje, najmä materiál... Takže tepláky s gumičkou aby sa nezachytávali do reťaze, staré rifle alebo lyžiarska bunda nie je alternatíva ale náhražka. A ako náhražku si môžeš dať hocičo, čo máš doma v skrini a myslíš si, že sa v tom dá jazdiť. Ale kupovať nejakú náhražku s tým, že s tom budeš jazdiť (jedno či v zime alebo v lete) je nezmyslom.
Cez vikend som bol trochu pobehat Liptov /bike+presi trek/ a pri doplneni zasob v Hypernove LM som narazil na tom parkovisku na taky maly sportovy obchodik, kde mali super zlavy. Objavil som tam Windstoprovu softshellku LEKI s odnimatelnym rukavom za 1,500 bubakov, co je super cena ! Pre eventualnych zaujemcov - mali dve L-ka v cervenej farbe.
OK, rozoberem podrobnejšie:
V malom množstve v závislosti na hmotnosti jedinca , čo je 1 až maximálne 3 poldeci
je účinok pozitívny na vnem chladu, dostaví sa lepšie prekrvenie organizmu,
väčšie množstvo už narúša termoreguláciu, cievy sú veľmi roztiahnuté a efekt je opačný,
proste strácaš teplo, a spomentý windstopper efekt vzniká po ďalšom nerozvážnom obliekaní tekutej vetrovky,
až po tzv. VYPÍNÁK, termoregulácia tela je úplne v prdeli, ale Tebe je to jedno, chlad nevnímaš, pohybovať sa nevieš,
artikulovať takisto nevieš a spokojne umŕzaš.
tak to uz hej ale stale si myslim ze alkohol doda telu menej energie ako telo potrebuje na jeho rozlozenie (spracovanie?) a teda v konecnom dosledku je efekt opacny ako pozadovany to ze par minut zahreje je jasne
no tak toto jedine doma po sprche, nie som moralista, ale ja mam do lesa nejakych par metrov po statnej ceste na ktorej, ked sa nieco stane /a nemusis byt na vine/ a nafukas - si jasny.
Ps.: osobne, ked je riadna kosa, doma praktizujem dlhe roky varene cervene s troskou rumu, klincekov, hnedeho cukru, skorice a hrozienok.
Ale nechcem, aby sa tato tema o obleceni zvrhla na "tekuty sveter".
no pokial nechces jazdit v obtiahnutych zimnych gatiach tak moc na vyber nemas, nejake membranove volne gate,ale obtiahnute ako tu uz niekto spominal tak nebrzia vo vetre. na rogelli.sk maju teraz 6 modelov na vyber z tych obtiahnutych. Dva modeli maju aj vlozky ostatne su bez... ked chces byt trosku IN a zmierny opticky ucniok obtiahnutych gati daj si na to nejake kratasy a mas pokoaj, bude to lepsie vyzerat - viac do enduro jazdenia. a budes mat aj dost vackov na odkladanie
tak by som to riesil apson ja. ked skombinuje nejake gate - napr locana od spominaneho rogelli, a marshali tak bude uber pozer zimny jazdec.. ak tomu nejaku fajn bundu od nich nez uz lazdi poriadne a to vsetko za fajn peniaz, ja sa to chastam spravit podobne...
Mám tieto gate asi 2 mesiace, a vnútorná strana momentálne vyzerá tak ako na obrázku. Podľa mňa to moc normálne nie je (myslím tie žmolky), máte s tým nejaké skúsenosti?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alternativne pouzivam obtiahnute origos veci na bike...
ja používam takúto tuleniu kožku:
http://eshop.ceskyraj.com/znacka-sensor/cyclone-cyklo-bunda-panska/
je to neprefuk, čiastočne aj nepremok, dobre drží mikroklímu
pod to hodíš vrstvy podľa potreby (ak makáš, aj tak budeš skôr vyzliekať, hehe - a to myslím vážne - ak tak makáš, že sa začneš potiť, radšej buď zvoľni, alebo zastav, zhoď 1 vrstvu a pokračuj) rukavice - takisto priorita neprefuk
všetko by to malo prepúšťať vyparenú vodu von
gate mám takéto:
http://www.moira.sk/d-nohavice.html
nájdi tam "11408 - termo nohavice DEXTER STANDARD s membránou s trakmi"
funguje spoľahlivo aj v subnulárnych telotách... aha a ešte žaluďovka pod prilbu...
raz bolo asi -8 a som musel dať tenučké moirové spoďáre pod tie gate, hore som mal tiež tenkú moiru a ešte jednu tenkú izolačnú vrstvu
nesmie to navĺhať! v žiadnom prípade! bavlna a spol. sú Verbotten, prohibited, zabronione, zakázané!!!
(doplním - "povolené" materiály sú predovšetkým polyester a polypropylén)
prípadné reklamácie neprijímam, nakoľko som tuleň a ako taký som pomerne mrazuvzdorný (naopak, okolo 25 stupňov definitívne prestávam fungovať a už len ticho trpím), ale tie hlavné idey sú prenositeľné
http://www.rogelli.sk/
hlavne v teplom
nie je zle ani prevarene víno.
Rebríček výhrevnosti spomenutých odevov:
( Všetko osobne otestované )
4. čaj s rumom
3. Prevarené víno
2. Zohriata medovina
1. Hriatô
Je možné aj kombinovať, po prekročení určitého množstva sa dostaví aj WINDSTOPPER efekt.
V malom množstve v závislosti na hmotnosti jedinca , čo je 1 až maximálne 3 poldeci
je účinok pozitívny na vnem chladu, dostaví sa lepšie prekrvenie organizmu,
väčšie množstvo už narúša termoreguláciu, cievy sú veľmi roztiahnuté a efekt je opačný,
proste strácaš teplo, a spomentý windstopper efekt vzniká po ďalšom nerozvážnom obliekaní tekutej vetrovky,
až po tzv. VYPÍNÁK, termoregulácia tela je úplne v prdeli, ale Tebe je to jedno, chlad nevnímaš, pohybovať sa nevieš,
artikulovať takisto nevieš a spokojne umŕzaš.
Ps.: osobne, ked je riadna kosa, doma praktizujem dlhe roky varene cervene s troskou rumu, klincekov, hnedeho cukru, skorice a hrozienok.
Ale nechcem, aby sa tato tema o obleceni zvrhla na "tekuty sveter".
no pokial nechces jazdit v obtiahnutych zimnych gatiach tak moc na vyber nemas, nejake membranove volne gate,ale obtiahnute ako tu uz niekto spominal tak nebrzia vo vetre. na rogelli.sk maju teraz 6 modelov na vyber z tych obtiahnutych. Dva modeli maju aj vlozky ostatne su bez... ked chces byt trosku IN a zmierny opticky ucniok obtiahnutych gati daj si na to nejake kratasy a mas pokoaj, bude to lepsie vyzerat - viac do enduro jazdenia. a budes mat aj dost vackov na odkladanie
tak by som to riesil apson ja. ked skombinuje nejake gate - napr locana od spominaneho rogelli, a marshali tak bude uber pozer zimny jazdec.. ak tomu nejaku fajn bundu od nich nez uz lazdi poriadne a to vsetko za fajn peniaz, ja sa to chastam spravit podobne...
Mám tieto gate asi 2 mesiace, a vnútorná strana momentálne vyzerá tak ako na obrázku. Podľa mňa to moc normálne nie je (myslím tie žmolky), máte s tým nejaké skúsenosti?
Mne sa toto iste stalo.