double napísal:
presne tak taka je doba. Co tam po cyklistovi hlavne ze srnka prežila:)

prebujnelý antropocentrizmus je imo väčší problém - myslíš že jeden z tých 7 mld premnožených agresívnych opov by nejako významne chýbal? :D
odídenie po svojich je možné aj so zlomeninou, aj so smrteľným zranením
24.01.2019 - 17:04:40
00
Pripad na konci tejto epizody.
https://videoportal.joj.sk/zachranari/epizoda/61504-zachranari
Uz na zaciatku som vedel ze porusil prve zakladne pravidlo bezpecnosti, ked cyklista povedal, ze dnes prekonam svoj rekord.
Dolezitejsie je vychutnat si jazdu a kludne mozem mat cas rovnaky kazdy den a nikdy nejazdim nadoraz a neskusam co dokazm a este v lese na prirodzenom zjazde pomedzi stromy, kde moze byt zly pristup zachranarov. Keby mu aspon platili miliony za pretek, ale len tak? Ani medved ho nenahanal. Adrenalin je navykova prirodzena droga, ktoru si telo samo vyraba.
Tito narkomani jej potrebuju coraz viac.
Pad moze prist aj pri pomalej jazde, ale naco zbytocne pokusat stastie. Proste sa zviest a vychutnat si to a nie hnat sa za rekordmi, naviac zadarmo. A salta skusat len na mostiku s nafukovackou, hlavne ako je to zadarmo. A pysit sa videom na ytb nieje dobra vlastnost. (to len ako pripomienka, aj ked to v tomto pripade nebolo). Tiez jazdim na endure ale
TOTO NIEJE VIDEOHRA. To si niektori neuvedomuju. Prepacte ak ste niektori maniaci, ale zdravie mame len jedno, kupit sa neda nove.


Naposledy upravil zaman dňa 24.01.2019 - 19:03:47, celkovo upravené 1 krát.

24.01.2019 - 18:54:50
01
Kazdy to berieme inak.Ja sa napriklad rad kazdym vyjazdom zlepsujem a niekedy dost hrotim.Sice casy si neratam a nemam ani stravu.Ale ten pocit,ked to ozaj das je popi...
Ale tomu zodpoveda uz aj par skaredych padov a zraneni a sam neviem,aka bude nasledujuca sezona.
24.01.2019 - 19:01:07
00
Ja mam radost ze som to dal bez padu a dosiel do ciela a zvladol celu naplanovanu trasu, spoznal krasu prirody a zlepsil si kondicku. V zdravom tele zdravy duch.
Viem ze moze prist skaredy pad ale zaroven nechcem prestat jazdit, a znizovat si kondicku na posteli ci sa mrzacit kvoli adrenalinu, tak skacte z mosta na lane alebo lozte isteni na umelej horolezeckej stene.
Ked chcem rychlost, tak na prazdnej ceste na cestnom. Ked chcem klopenky a rychlost a bez poriadne velkej financnej zmluvy tak umely pumptrack ci niekde bez korenov a stromov. I ked aj tam hrozi zranenie. Snazte sa ho eliminovat na minimum a nie zvysovat. Ludia niekedy kvoli ytb ci selfie spravia hlupost ktora sa neda vratit spat.
24.01.2019 - 19:20:28
01
Hlavne sa nesnaz vnucovat svoj nazor a pohlad na vec inym.Kazdy si ideme svojou cestou,alebo necestou ;) :handshake:
24.01.2019 - 19:39:26
014
Ja len konstatujem a ukazujem, ze existuju aj taketo priciny padov. To je ich vec ci chcu riskovat zdravie alebo aj zivot. Teraz si napriklad 4 cyklisti z 1000 uvedomia ze sa im moze stat aj zranenie a radsej by tolko neriskovali a za pol roka pri navale adrenalinu pri jazde na to zabudnu. Princip drogy adrenalin je asi kazdemu znamy. Bez toho by sa asi tazko niekto len tak pokusal spravit nieco z coho bude mat slast. To je lekarsky fakt.
Ked pojdem na vyjazd a 10 ludi ma obehne, tak nie preto ze neviem jazdit, ale preto ze odmietam zvysenu pravdepodobnost skaredeho padu.
Aj Nicky Lauda chcel dat zrusit pretek pre zle pocasie a ked neuspel tak sa skoro zabil. Pri poslednej etape uz po vylieceni radsej sam skoncil. A nikto ho nepokladal za zbabelca.
24.01.2019 - 19:49:34
01
Nejazdi kazdy kvoli fajnovym videam,fotkam na insta,alebo uznaniu okolia.Poznam ludi-kamosov a kamosky,s ktorymi nejazdime kvoli frajerine,ale kvoli sebe a pocitom z toho.A vobec Nas nezaujima nazor okolia.Napriklad Marinada vesa fajnove videa,ale poznam ho osobne a viem,ze nejazdi kvoli nim,ale preto,lebo tym zije a naplna ho to.Dufam,ze sa nenahneva,ze som prave jeho spomenul.Vsetko odo mna k tomuto.
24.01.2019 - 20:21:35
04
myslim ze.tieto slova jedneho nemenovaneho horolezca vystihuju preco jazdime. Na horu nejden preto aby som zomrel ale preto aby som zil.
24.01.2019 - 21:06:11
09
Ja si ale chcem uzit jazdu na nabuduce, a ked budem mrzak, to bude horsie ako smrt.
Tych citatov je vela. A aj z opacnej strany. Napriklad pomaly dalej zajdes. Alebo radsej prist neskor ako vobec. S cim kdo zachazi tim take schazi. Tolko sa chodi s krcahom po vodu az sa rozbije. Nikdy nehovor nikdy.
A mas pravdu. Moj ujo bol horolezec. A teraz su jeho deti polosiroty. Podla teba umrel vo svojom zivle?
A nesnazte sa mi vysvetlovat ake je to pekne uzit si jazdu, ked nepoznate co kto zazil. Ked vam umrie niekto na biku, alebo nikdy nesadnete do auta, lebo ste mali tazku nehodu s umrtim niekoho vedla vas.
24.01.2019 - 21:41:53
01
Hlavne všetky tie pindy o akomsi adrenalíne si nechaj od cesty a pre debilov, čo sa nechávajú mediálne vypatlať. Všetky špičkové výkony sa podávajú mimo adreno raušu, pretože adrenalín má neblahé dopady na jemnú motoriku, koordináciu, pozornosť, činnosť srdca a pod. Adrenalín majú tí, čo danú aktivitu nepoznajú, ale je im za napríklad vysokú cenu ponúknutá ako nejaká frajerina a oni si myslia, že keď za "adrenalínový šport" zacálujú veľké evri a "tú hrôzu prežijú", nejaká ***** im dá.
Že médiá furt melú niečo o akýchsi "adrenalínových športoch" neznamená, že niečo také skutočne existuje mimo umelej mediálnej pseudoreality.
Obzvlášť pasáž o akomsi vraj adrenalíne na umelej stene (ktorá je v princípe dokonale odistená - jedine že by ti zaspal istič, preto sa zvykne používať ešte "povel" "*****!") je humorous. Alebo že "adrenalínový šport" zlanovanie (naozaj tam nemá byť ň) - to je iba jedna zanedbateľná rutinná technická činnosť tvoriaca malú časť skutočného športu menom horolezectvo, ako aj práce speleológov, hasičov, záchranárov, fízlov, vojclov alebo umývačov okien.

S tvojou psychasténiou by som nechcel žiť :D
25.01.2019 - 05:04:38
012
Na umelej stene nieje adrenalin zo strachu ale dobry pocit ze som to vyliezol. Presne ako dobry pocit ze som to zjazdil na biku. Sam nejaky jazdec povedal ze ak si da chranice, ma vacsi pocit istoty a odvazi sa do tazsich kuskov.
Umyvaci okien su isteni a je to jedina moznost ako ich umyt. Horolezec (nie stavebny) moze pre zabavu vyliezt po kolmej stene, alebo pracovne z druhej strany kopca po lahsej strane, ked na vrchu potrebuju osadit nejaky vysielac.

A ja psychoasteniu nemam. Mam za sebou psychotesty na profesiu.
Pud sebazachovy mam. A mysel my pracuje do detailov kde si casto predstavim vsetky mozne scenare ake mozu prist co niektori nemaju.
A nechcel by som pracovat s niekym co nema strach. V praci sme mali takeho co sa mi smial ze sa bojim a ked to chytil do ruky tak si ju rozrezal. A pritom sa stacilo neponahlat a pouzit bezpecnostne prvky sj ked by to nestihol potom do konca smeny.
25.01.2019 - 06:42:24
01
O com Ty vlastne stale tocis a co chces vlastne dokazat tymto?Konicky,sport a zabava su neni kombinatorika.
Proste kto sa boji,nech neleze do lesa a smrdi doma pred telkou.
25.01.2019 - 07:33:11
06
A na dodatok: Vuk si pletie adrenalin s endorfinom
25.01.2019 - 08:21:13
02
Sheldon Cooper: I'm not crazy. My mother had me tested.
25.01.2019 - 08:26:35
07
tulenik to ako ked som musel ludom stale dookola vysvetlovat ze paragliding nie je adrenalinovy sport, ze paraglider za letu sa prave snazi adrenalinovym situaciam predchadzat. aj tak mi nikto neveril a ukoncil to tym ze , "aj tak to musi byt riadny adrenalin"
25.01.2019 - 08:47:12
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Chrániče)
keyboard_arrow_up