Ak je fico neoliberal, tak ja som kon.
04.06.2013 - 17:40:24
00
Tými neoliberálmi som myslel všeobecne tých ktorí riadia západný svet. Fico je ich poslušný pudlík, takže nech už sa jeho strana volá akokoľvek, aby poslúžil svojim pánom na západe, robí praobyčajnú zdieračskú politiku s cieľom Slovákov čo najviac vyžmýkať. Smer SD nemá so sociálnou demokraciou nič spoločné.

Je to tak jednoduché že to musí pochopiť aj hipster.
04.06.2013 - 17:49:24
00
Xpat, Ty si naozaj fakticky zobraté narušený jedinec. A to nie je urážka, to je konštatovanie faktu.
Toto http://beo.sk/kampane/540-vidis-vsade-fasizmus som dal len preto, aby som sa vysmial z tvojej konšpiratívnej úvahy, že všetci okolo teba sú fašisti.
Krásne si ukázal, že chápanie súvislostí Ti je absolútne cudzie.
Musíš mať strašne krutý život, keď okolo teba ide starší pán, ktorému už vypadali vlasy a ty sa potíš od strachu, či ta nepozdraví bejzbolkou :emo:
To ty si ten naozajstný fašista a extrémista, pretože všetkých, čo majú iný názor ako Ty by si hneď umlčoval a zatváral do basy. Sociopat ako vyšitý.

Teší ma, že takýto ľudia ako ty ostanú navždy zalezený vo svojich norách a rozhodovanie nechajú na tých normálnych, čo sa neboja uvažovať vlastnou hlavou.

Venoval som ti svoj čas, aj keď je mi jasné, že zbytočne. Ale predsa, nech sa trošku schladíš. Režim, ktorý bol v Nemecku bol zvrátený a tak aj dopadol. Žiadny normálny človek nemôže obhajovať beštiálne vraždenie. Ten režim bol rovnako zločinecký ako komunizmus, lieberalizmus, kapitalizmus, sionizmus, amerikanizmus a ďalšie. Všetko sa dá zneužiť.


Marinada to vystihol dokonale, kognitívna disonancia.

Ďakujem všetkým za normálny triezvy pohľad na vec.


Naposledy upravil TomasTom dňa 04.06.2013 - 18:16:56, celkovo upravené 1 krát.

04.06.2013 - 18:00:13
00
precital som si tie principy a ciele http://www.sho.sk : a vyzeraju byt uplne normalne a priznam sa,takisto zdielam tieto otazky a odpovede.... jedine na Velkej Cene Bradla sa tam ocitli kadejake individua :D ,ked sme tam prisli na bikoch
04.06.2013 - 18:06:09
00
od propagácie Tisa by som dal ruky preč, keďže ako som napísal o pár postov vyššie, je to nejasná postava histórie, možno zachránil Slovensko, možno je iba obeťou udalostí, možno je ozaj zločinec,
nad týmto sa aj historici dodnes nevedia zhodnúť, výsledná možnosť záleží od jeho vnútorného presvedčenia, všetko čo propagoval na verejnosti mohla byť taktická lož ale mohla to byť aj pravda, to si už však zobral so sebou do hrobu
04.06.2013 - 18:14:51
00
Ja myslim, ze postaci napisat pojem Hlinkova garda.
04.06.2013 - 18:19:45
00
xpat ide Ti :D
04.06.2013 - 18:42:45
00
hlavným problémom je, že mnohí ľudia hlásajú niečo, bez toho aby si o tom overili historické fakty.

práve preto, trochu som si prečítal históriu, na základe toho čo som prečítal, sa prikláňam skôr k názoru, že Tiso išiel do spojenectva s Nemeckom dobrovoľne a nie z taktického ťahu, takže bol zločinec
ale stále nepopieram možnosť, že veril, že inak by Nemecko zaútočilo na Slovensko a dopadlo by to pre celý štát dosť zle, takže si zvolil iba tú najmenej zlú možnosť a po uzavretí spojenectva už bol iba obyčajnou bábkou v rukách Nemcov
takže ako som už povedal, na tomto sa hádajú aj historici, pravdu si odniesol so sebou do hrobu
ja sa k nemu staviam ako historickej postave ktorá bola a netreba ju vyťahovať, lebo pravda nie je istá

Hlinkova garda bola zlá, o tom nie pochýb, ale tiež jej história nie je od počiatku úplne čierna, keďže jej pôvodný účel bol iný, tým čím nakoniec bola, sa stala až počas nadvlády Nemecka:
"Pôvodne mala vykonávať predvojenskú a povojenskú výchovu chlapcov a mužov od 6 do 60 rokov, časom prevzala a prakticky vykonávala mnohé úlohy patriace do pôsobnosti orgánov štátnej moci a správy."
"Až do júna 1940, keď s ňou úplne splynula, bola samostatnou zložkou Hlinkovej gardy Rodobrana, ktorá tvorila jej elitu a uzurpovala si právo na kontrolu Hlinkovej gardy a celého spoločenského života na Slovensku."

zdroj Wikipedia, takže fakty nepovažujem za úplne vierohodné
04.06.2013 - 18:55:05
00
WT
Tiso je historická postava, ktorá podlieha silnej démonizácii, a to nepretržite od konca druhej svetovej vojny.
Je to veľmi široká téma, ktorá sa nedá rozpísať v pár riadkoch. Isté je, že Tiso nebol zločinec a bol popravený v politickom procese na príkaz vlastizradcu Beneša. Takisto sa nehodí komunistom do ich SNP, ktoré nebolo slovenské.
V slovenskej vláde boli dve krídla, umiernené a radikálne. Tiso patril medzi umiernených. Vznik Slovenského štátu odsúhlasil snem. Deportácie presadilo radikálne krídlo na čele s Tukom, Machom atď. Tiso však nemohol vedieť, čo sa deje v koncentračných táboroch, nakoľko slovenská vláda disponovala len oficiálnymi nemeckými vyhláseniami. Hneď ako padlo podozrenie na vraždenie, deportácie sa vďaka Tisovi 20. októbra 1942, po siedmich mesiacoch od spustenia, zastavili. Obnovili sa až po povstaní. Tiso osobne zachránil cca 30 - 40 000 tisíc židov pred deportáciou.
Židovský historik Léon Poliakov: „Slovensko zaujíma osobitné postavenie na mape tej genocídy. Bol to totiž prvý zo satelitných štátov, v ktorom Nemci narazili na taký tvrdý odpor, že museli prerušiť svoj program „konečného riešenia“.

Tiso obetoval život slovenskému národu. Táto jediná veta stačí ako vysvetlenie, prečo je taký nenávidený.
Nebyť prezidenta Tisu, Slovensko by bolo rozdelené medzi Poľsko a Maďarsko. Nebyť Tisu, Slovensko by bolo oveľa viac spustošené vojnou a ťažko odhadnúť aký osud by ho čakal.
Mimochodom, Amerika a rovnako Anglicko boli požiadané Nemeckom, aby prijali židov z Európy, tieto krajiny ich však odmietli.

18. februára 1943, sionista Izaak Greenbaum, riaditeľ Jewish Agency Rescue Committee, adresoval Sionistickej Výkonnej Rade nasledovné:"Jedna krava v Palestíne má väčšiu cenu než všetci Židia v Poľsku!"

Celý svet mohol židov zachrániť, ale to musí človek nazrieť za oponu, aby pochopil, prečo to nespravil.

Na okraj, najviac obetí bolo v radoch Slovanstva, to je tá najväčšia genocída.

Takže na záver, môj názor, áno, Jozef Tiso bol najlepší prezident akého sme mali.

PS: skutočnosti sa nedajú vytrhávať z kontextu, po vojne je každý generál.
04.06.2013 - 19:01:04
00
V každom prípade, prezidenta Tisu nemusíme riešiť. Nech si každý urobí vlastný úsudok.
Na začiatku išlo o to, že podľa istého vyšinutého jedinca sú všetci Slováci jednoducho fašisti. Nech robia, čo robia.

A týmto už naozaj končím debatu.
Stačí si prečítať "Kto sme" a "Naše princípy" a kto na základe prečítaného povie, že sme fašisti, tomu niet pomoci.


Naposledy upravil TomasTom dňa 04.06.2013 - 19:09:02, celkovo upravené 1 krát.

04.06.2013 - 19:04:42
00
ano, toto je zase presne opačný pohľad na tému, skôr si myslím, že pravda bude zrejme uprostred

súhlasím s ukončením, iba som chcel poukázať na to, že netvrďme niečo o historických postavách, v ktorých ani historici nemajú úplne jasno
04.06.2013 - 19:08:42
00
:handshake:
04.06.2013 - 19:10:54
00
Ak by to este niekoho zaujimalo, celkom podrobna analyza neonacizmu na SK.
http://www.multikulti.sk/dok/pravicovy-extremizmus/Nemaj-tremu-z-extremu-prirucka.pdf

samozrejme uplne paranoidna a sponzorovana zidobolsevickymi madarmi.

edit: este jeden link na dokument, ak by nahodou niekto este stale pochyboval s kym tu mame docinenia http://www.minv.sk/?civilna-ochrana&subor=51279 strana 10
04.06.2013 - 23:32:53
00
...na stranky ludi podporujucich fasizmus a neonacizmus.

nikde tam (na strane 10 postnuteho materialu) necitam ze by podporovali fasizmus..., len ty to tvrdis. ak si o tom presvedseny, tak uz si dufam podal trestne oznamenie
05.06.2013 - 07:35:53
00
Ja som kdesi na zaciatku tejto debaty velmi slusne napisal, ze uroven medii je dana urovnou jej konzumentov. Vidim, ze na to niet ochoty (odvahy?) odpovedat. Ak by sme netuzili po tej zumpe a neplatili za nu tak by sme ju nemali.

Dalej som sa celkom slusne opytal TomasTom ci si mam vysit zltu hviezdu a ci smiem na tvoj chodnik. Ono totiz za vladnutia "najlepsieho slovenskeho prezidenta" by to mozne nebolo. To by prisli tvoji kamosi, vzali mi bike, dali par po hube, napisali co si smiem zbalit a strcili ma do dobytcaku. Neskor by tvrdili, ze za nic nemozu, bo nevedeli kam ide ten vlak a pochvalili sa, ze trom co dost zaplatili dovolili nenastupit. Tak isto marne cakam na odpoved.

Uz Cicero zvolal O tempora, o mores! - ako milovnik historie to asi poznas.

PS Ale na druhej strane priznavam, ze ak mam z tej skupiny Tiso, Husak, Kovac, Schuster a Gasparovic vyberat najlepsieho tak neviem, neviem ... skus popozerat v okoli ci dakoho nenajdes lepsieho ale Slotu ani Malikovu nie, to sme uz skusali.
05.06.2013 - 07:49:50
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up