Budem sa opakovať, ale vzhľadom na to, že nenachádzam slov, vkladám prázdny príspevok:

.......................................................................................................................................................................................................................................................................
04.01.2012 - 21:50:17
00
a banky? presne čistá čvarga jak hovorí triki....dostanu nulky a jednotky z NBS a za 1,2% a požičiavaju blbcom hypo na 20rokov čo zaplatia 2x istinu a ešte sa tvária jak filantropy
04.01.2012 - 21:51:16
00
Laco, zlodej patri do basy,nemôžeme na Slovensku podporovať taky blud, že ten je menší zlodej,pretože aj niečodobre urobil,je to podobné,ako s tym bombardovaním,neexistuje humanitarné bombardonanie,ale len obyčajné zabíjanie zo vzduchu,kde umierajú aj nevinní
04.01.2012 - 21:56:59
00
Triki toto nevyvraciam, ja cakam na vysvetlenie co to ma zo zidovstvom. To co sa deje mi neni po chuti.
Takze mi to vysvetlovat nemusis co sa deje, precital som si dost, jasne ale ze kazde relevantne info uvitam, zas nemozem vediet vsetko.

Arabske banky sa riadia starymi dobrymi zidovskymi zasadami len tak na okraj. Jak vravis tie vychadzaju z uplnej inej logiky aka sa tam za mlakou(a po vojne aj v europe) cez 100 rokov praktizuje.

Tipni si ktory US kanditat na prezidenta ma nazory najviac podobne zidovstvu, povedal by som az zhodne. A kto sa ho snazi ociernit a proti nemu najviac ist.
04.01.2012 - 21:57:25
00
pokiaľ ľudia nedokážu dať morálku nad peniaze a pri svinstvách ktoré sa tu dejú budeme ďalej počúvať z úst "právnikov" že skutok je právne v poriadku, tak sa v týchto sračkách budeme kúpať......
05.01.2012 - 07:55:16
00
Na kazdy pad ma tesi, ze po rokoch nazoru, ze politika ma nezaujima prichadzaju mladi na to, ze ide o ich buducnost. Este by bolo fajn prist na to, ze svet nie je ciernobiely a jednoduche riesenia neexistuju. Este by som dodal citat z Wericha (volne - presne nepamatam): "Nezapomente, ze kazdej starej vul byl puvodne mladym volem."

Arabske banky by som nebral ako prikad, pretoze ziju z ropy. Pozri na iranske hrozby uzavretia Hormuzskeho prieplavu - to im nikto nepovedal, ze to nie je jednosmerka? Jednym smerom ide ropa druhym dolare, ktore im nesmrdia. Smrdia im len ruky, ktore ich posielaju.

Moralka je fajn vec. Cesta k moralke vedie cez dodrziavanie pravidiel. V tomto smere by som odporucil Roberta Fulghuma: Vsechno co opravdu potrebuju znat jsem se naucil v materske skolce. Naozaj vrelo odporucam.
05.01.2012 - 09:00:44
00
stqeno
kedze tak krvopotne obhajujes zidov mam dojem, ze si sam zid. Ibaze na zida mas prilis vela pravopisnych chyb ;-) Ono je to tak,ze mnoho vyznamnych politikov, manazerov a vobec ludi na dolezitych postoch su zidia. Internet vypluva denne tisice novych clankov, konspiracie zazivaju obrovsky boom a tak pod., takze je na kazdom jednotlivcovi, comu uveri.

Ja poznam vo svojom okoli desiatky zidov a nemam dojem, ze by sa nejak chceli odlisovat, ci povysovat ....kazdy si vykonava svoju pracu, ziju svoj zivot a su uplne normalni :-)

Ono problem bude asi v tom, ze kazde nabozenstvo ma skupinu ludi, ktori su oznacovani ako ortodoxni, resp. totalne sfanatizovani.
Existuju fanatici moslimovia (teroristi), fanatici katolici (upalovali zeny a mnoho inych svinstiev), fanaticki zidia (vymyslaju svetovu vladu), atd......takze ja ich nazyvam chori ludia!

Nie povod, ale chora hlava je nebezpecna!


Naposledy upravil Hosť dňa 05.01.2012 - 10:04:16, celkovo upravené 1 krát.

05.01.2012 - 09:17:17
00
ľudí je tak veľa a zdrojov tak málo, že taká svetová vláda by nebola od veci :)
05.01.2012 - 09:26:18
00
neboj, cinania sa stale castejsie nechavaju pocut, ze chcu ukoncit doterajsi vplyv niektorych skupin/mocnosti na svetovu ekonomiku ;-)
05.01.2012 - 09:35:35
00
... kradnú všetci. Niektorí pri tom kradnutí však aj niečo vytvoria a niektorí iba kradnú.

K tomuto len doplnam co napisal Lukas Fila (hlavne ten treti bod je celkom trefny):

... preto si skúsme aspoň v skratke zhrnúť podstatné dôvody, pre ktoré sa napriek všetkému oplatí v parlamentných voľbách zahlasovať:

1. Čím pasívnejšia verejnosť, tým väčšiu radosť budú mať temné figúrky v pozadí
Podstatou Gorily, ak by mala byť pravdivá, je koncentrácia moci v rukách ľudí, ktorých nikto nikam nezvolil a napriek tomu do veľkej miery ovplyvňujú chod štátu. Ak postupne všetci rezignujú na kontrolu moci, nastane pre vplyvné skupiny dokonalý stav – na presadenie záujmov bude naozaj stačiť dohodnúť sa s úzkym okruhom ľudí vo funkciách. Vo voľbách možno nie je veľa dobrých alternatív, ktoré by presadili veľké zmeny. Ale je dobré ukázať, že aj voliči sú kategória, s ktorej názormi treba rátať.

2. Nie všetci kradnú rovnako veľa
Aj keby platilo porekadlo, že provízie berú všetci, existujú zjavné rozdiely v miere. Ideálne by samozrejme bolo, keby sme vedeli skočiť rovno k nulovému stavu. Neskočíme. Ale pri každých jedných voľbách treba vybrať tých, s ktorými sú lepšie skúsenosti, aby sa trend keď nie zlepšoval, tak aspoň nezhoršoval.

3. Zďaleka nie každá kandidátka by vedela riadiť štát
Aj keby niekto neuznal predchádzajúci bod a nevidel rozdiely v morálke jednotlivých strán, rozdiely v schopnostiach ľudí sú zjavné. A každá funkcia so sebou nesie okrem obchodov aj stovky rozhodnutí, ktoré môžu byť horšie alebo lepšie. Ak bude kríza pokračovať, môžu byť vplyvy týchto rozhodnutí dramatické.

Ľudia budú v marci pochodovať k urnám asi s rovnakým nadšením, s akým sa po sviatkoch vracajú do práce. Ale aj túto povinnosť si treba odbiť. Aj keby to znamenalo hlasovať za niekoho, koho by ste nechceli v živote stretnúť.

http://komentare.sme.sk/c/6203185/naco-ist-volit-poznamky-ku-gorile.html
05.01.2012 - 09:52:14
00
Najsmutnejšie na tom je, ako sa tento národ vie veľmi rýchlo uspokojiť s tým, že kradnutie a korupcia sú normálne.
05.01.2012 - 10:08:13
00
Trosku siroky pojem "tento narod", nie? Kto konkretne sa s tym vie velmi rychlo uspokojit? Neviem ci poznam niekoho, kto je s tym spokojny.
05.01.2012 - 10:12:17
00
V suvislosti s tym co tu postol Jezus. Prezident v novorocnom rozhovore povedal " viem si predstavit lavo - pravu vladu " a mna hned napadlo. Doteraz aj pravaci aj lavaci kradli sami. Od marca maju velku sancu kradnut spolu. mne to tu niekedy uz pripada jak za socializmu. Vsetci kradli a nikomu nic nechybalo. Dnes je to iba trosku modifikovane ze vsetci ( vo vlade ) kradnu ale nikto im nic neurobi. Je to absurdistan ak za upytliacenie ryby pytliaka trestne stihaju, ale za pochybne nevyhodne zmluvy a tendre sa nikdy nic neudeje a hlavne sa nikomu nic nestane. V robote mam hmotnu zodpovednost za XYZ eur. Aku maju zodpovednost ministri a statni uradnici, ktori narabaju so statnymi financiami.
05.01.2012 - 10:14:28
00
Tu je skor problemom pasivita "naroda" a nie uspokojenie.

BTW Uz aby sa spravilo pocasie. Inak bude pretrvavat pocit, ze buducnost treba riesit na bike fore (i ked aj toto je mozno kruocik k rieseniu). :devil:
05.01.2012 - 10:15:46
00
Trosku siroky pojem "tento narod", nie? Kto konkretne sa s tym vie velmi rychlo uspokojit? Neviem ci poznam niekoho, kto je s tym spokojny.

Mne to vychádza na minimálne 80-90% z tých čo sa chystajú voliť, pre mňa dostatočné, aby som zovšeobecňoval.
Tú pasivitu, čo spomína Pišta, by som skôr priradil k nevoličom, to je iný príbeh...
05.01.2012 - 10:29:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up