breza_biela, schválne zamieňaš pojmy, ako sa ti hodí. Keď je niečo vtipné a má nádych humoru, to ešte neznamená, že je to žartovanie na úrovni Igora Matoviča, ako keď povedal, že ten úplatok mu kámoš ponúkol zo žartu. Tvoje prirovnanie je viac ako účelové.

Teraz k tej druhej časti tvojho príspevku. Pomôžem si svojím citátom:

MIMOCHODOM, DOSŤ BY MA ZAUJÍMALO, aké máš breza_biela vzdelanie. Prezradíš? Tiež by ma zaujímalo, či to spisovateľ, je tvoje jediné povolanie. Potom by ma zaujímalo, či si ženatý, ak áno, či máš deti. Ak nie si ženatý, tak by ma zaujímalo, či máš samostatné bývanie, alebo bývaš ešte furt u mamičky.

... ak budeš chcieť, napíšem to všetko potom aj o sebe.


Krátka anotácia tej druhej časti tvojho príspevku by mohla byť, "ŽE AŽ TAK VEĽMI NECHCEŠ NA TIE OTÁZKY ODPOVEDAŤ, ... MINIMÁLNE AKO PRVÝ". Nenapísal si, že aké máš vzdelanie a aké je tvoje povolanie, resp. kde si zamestnaný okrem toho, že si spisovateľ. Lebo z toho sa asi uživiť nedá. To by si musel byť veľmi dobrý spisovateľ s inými nákladmi. Takže ešte doplň VZDELANIE a POVOLANIE a rozveď to, čo si napísal na dvoch riadkoch. Nech už máme to kádrovanie za sebou. Ale nie dvoma-troma slovami, štýlom u rodičov nebývam od osemnástich, som slobodný, deti nemám. Aj vek treba asi doplniť, nech vieme, či sa bavíme s 20-ročným alebo 40-ročným.

Tak odpoviem na to isté aj ja, aby ti nevadilo, že som anonymný.

Volám sa Laco Plško, mám niečo cez 53 rokov a poznajú ma skoro všetci, čo sa nejak významnejšie motali okolo košického bikemaratónu posledných 10 rokov. Aj pre tento ročník som vyrábal mapy. A v roku 2004 som ho dokonca spolu s kolegami zakladal. V Komunistickej strane som nikdy nebol, nebol som ani kandidát komunistickej strany. Ty hovoríš, že mňa máta to, že si ruský agent, teba zas máta to, že som bývalý komunista. Takže fifty-fifty. Medzi bikermi sú aj moji kolegovia z vtedajšieho Krajského riaditeľstva spojov, kde som pracoval do roku 1992, môžem ťa s nimi zoznámiť, keď chceš dôkazy. Možno by si sa dozvedel, že v roku 1989, hneď po generálnom štrajku, sme na tom našom riaditeľstve založili Akčný výbor VPN, kde som bol od začiatku členom. Bol v ňom aj nejaký Berco Paríšek, otec mediálne známej Anety. Po roku 1989 som tak isto nebol členom žiadnej politickej strany, ani som sa ním nesnažil byť. Doteraz sa považujem za typického voliča starej dobrej Demokratickej strany z prvej polovice 90-tych rokov. V rámci svojich možností veľa čítam, v priemere 20 až 30 kníh ročne. Viem tým pádom spisovateľov porovnávať. Tykám si s terajším predsedom parlamentu, ale tým sa veľmi nechválim. Hold, vyrastali sme ako decká na jednom dvore, on patril medzi starších chlapcov, ja som bol mladší. Dokonca ho moja mama učila na základke chémiu. Ale koniec koncov, učila dokonca aj takého Širokého. ... aj Vinca Lukáča! :D Aj jeho dvoch bratov a jednu sestru.

Toľko na úvod:
Teraz k tým konkrétnym otázkam, ktoré som položil vlastne tebe, a na ktoré si odpovedal len z malej časti a veľmi stručne.

VZDELANIE:
- Základná deväťročná škola s rozšíreným vyučovaním jazykov (ruština od 3. ročníka a angličtina od 5. ročníka
- Gymnázium, prírodovedná vetva
- Vysoká škola technická v Košiciach (dnes Technická univerzita), Elektrotechnická fakulta, Katedra rádioelektroniky - s titulom inžinier
- postgraduálne štúdium ČVÚT Praha, Katedra telekomunikací (2 roky)

POVOLANIE:
- od ukončenia základnej vojenskej služby (poručík v zálohe) do roku 1992 - Krajské riaditeľstvo Spojov v Košiciach ako samostatný výskumný pracovník
- 1992 - 1995 - konateľ, resp, obchodný riaditeľ AT&T Business Communications Systems Slovakia
- 1995 - dodnes - konateľ a spolumajiteľ malej telekomunikačnej spoločnosti (4 ľudia), ktorá napr. výhradne vybudovala celú telekomunikačnú sieť terajšej Východoslovenskej energetiky, a. s., naposledy vrátane Call Centra
- celý čas platím dane, firemné aj osobné, nikdy sme nemali podlžnosť voči daňovému úradu ani voči žiadnej poisťovni (z tých daní žije kde-kto, možno aj plno "spisovateľov")

RODINNÝ STAV:
- ženatý od roku 1987 s tou istou manželkou dodnes (aj keď tu na fóre zvyknem žartovať o katalógu druhých manželiek a pod. To je to moje zbabelé hodenie všetkého na žart, tak ako si veľmi bystro postrehol, aj keď v nie práve vhodnom príklade (tam bol ten kontext úplne iný)
- dve deti, syn 24, dcéra 18. Syn je skončený právnik, ktorému bol šéfom diplomovky známy "zapredanec" a bývalý člen súdnej rady prof. Bröstl a teraz je mu šéfom rigorózky "skostnatená hlava" prof. Mazák, ktorý si dokonca dovoľuje radiť aj ľuďmi zvolenému slovenskému prezidentovi. To ťa určite bude pohoršovať. Dcéra, no tá je o 6 rokov mladšia, ale aj tá už vystrkuje rožky a momentálne je ako stredoškoláčka na polročnom školskom pobyte v krajine veľkého satana, v USA, štát Ohio. Viem, zle som ich vychoval, no ale rozkáž deťom. Darmo im budeš hovoriť, že veľký satan, zapredanec, skostnatená hlava. Deti ťa nebudú počúvať. To pochopíš, až raz nejaké budeš mať.

BÝVANIE. Bývam vo svojom od roku 1988 (byt v paneláku). Postavil som aj rodinný dom (cca pred 10-imi rokmi). Nie je však na 100% dokončený a v určitej dobe som sa naň svojím spôsobom vykašlal. Ale je to nemovitosť, zapísaná v katastri a keby sa mi niečo stalo, tak je to zábezpeka pre manželku a deti, aby neostali v chudobe.


!!!! Jáj, skoro by som zabudol. U mojej 76-ročnej mamy niekde v šuflíku v krabici s fotkami máme jednu fotku. To sa ti bude páčiť, Na tej fotke je môj starý otec spolu s prezidentom Slovenského štátu Dr. Tisom. Tiso je tam síce odfotený od chrbta, ale podľa jeho typického krku je ľahko identifikovateľný. Tá fotka je z odovzdávania železničného viaduktu v Hanušovciach nad Topľou. Môj dedo však s fašistickou ideológiou Slovenského štátu nič nemal. Skôr naopak. Dokonca vo svojom železničnom služobnom rodinnom dome v Prešove schovával v pivnici svojho kolegu, inžiniera Bandlera, keď už sa im ho v robote nepodarilo "vyárendovať" ako nepostrádateľného pracovníka pre železnice. To boli tie najhoršie časy pre Židov, po potlačení povstania. keď chceš, skočím k mame po tú fotku. Zoskenujem, keď by sa ti náhodou hodila do albumu.

............................................

No a teraz ideš ty. Doplniť chýbajúce a rozviesť veľmi stručne napísané! Ty si o sebe napísal 2 riadky, ja som o sebe napísal 35 riadkov.
07.09.2014 - 20:27:54
04
Laco, ďakujem. Fakt si ma dojal. Dúfam že píšeš pamäti. Tvoj životný príbeh je pozoruhodný, hodný filmového spracovania v Hollywoode. Niekto by mal poslať link na tento, a aj ďalšie tvoje príspevky Putinovi. Keď si prečíta tvoje múdra, roztrhne ho od jedu a jeho vražedné krvavé paprčky, a ani hordy pripitých mužíkov, už viac nebudú ohrozovať tento svet.

A teraz bez irónie: Je od teba milé že si vystúpil z anonymity. Od človeka, ktorého činnosť na tomto fóre hodnotím ako tvrdú politickú propagandu a v ktorého príspevkoch často vidím demagógiu, manipuláciu a ten najprimitívnejší krčmový humor (ako napríklad ten trápny fór, že „prítomnosť amerických vojakov by slovenské devy ocenili“), je to žiadúce.

Inak nechápem, načo si vyprodukoval toľko slov? Načo obťažuješ detailmi zo svojho súkromia, rodinného života? To si myslíš že si taký dôležitý? Namýšľaš si, že z teba padnem na zadok? Ja v tom nevidím nič iné, ako chvastúnstvo. Že "tridsaťpäť riadkov". Ja umriem. Tak ty si ich ešte aj počítal... Človeče si ty normálny? Myslím si, že si chorobne exhibicionistický človek, ktorý musí byť vždy a všade stredobodom pozornosti.

Priznám sa že nemám rád ľudí ako si ty. Pretože pre svoje ego často vyvolávajú konfliktné situácie a keďže vlastný prospech je im prednejší ako ideály, sú názorovo nekonzistentní. (Ako dokazuješ aj ty, napríklad tým že si mimoriadne kritický k extrémistom na Slovensku, ale nevadia ti neonacisti vraždiaci vlastné obyvateľstvo na Ukrajine. Takto na mňa pôsobíš smiešne a nedôveryhodne.)

Hoci tvrdíš že si nebol v strane, podľa tvojho myslenia, kádrovania, atď. ťa považujem za takzvaného komunistu mentálneho. Mimo toho je jasné, že keď o sebe človek píše, tak napíše len to, čo o sebe chce napísať. A to čo o sebe nechce napísať, nenapíše. To platí aj o tebe. Poznám trebárs človeka, ktorý by o sebe tiež dokázal napísať dojem ctihodnosti vyvolávajúci životopis, a súčasne o ňom viem, že zároveň sa dopustil svinstiev, za ktoré by mal sedieť vo väzení.

Čo sa týka mňa, napísal som čo bolo treba. Neviem prečo píšeš, že som zabudol napísať vzdelanie. V profile na blogu to je. Je tam aj to čo robím. Nevidím dôvod, prečo by som ti mal odpovedať na ďalšie tvoje všetečné otázky. Nevidím v tom žiadny zmysel. Nie som narcis a nebudem to robiť predovšetkým preto, lebo nemáš môj rešpekt a ani ho týmito svojimi výlevmi a spôsobom myslenia nemôžeš získať. Takže láskavo zabudni na to, že so mnou budeš cvičiť ako so zvieraťom v cirkuse.

Naďalej si o tebe myslím to, čo doteraz. Že si síce inteligentný, ale nie múdry (a to nebudem expresívnejší).
07.09.2014 - 21:58:47
01
@laco ...
...Preto tak, ako kedysi mňa vyzval pista, vyzývam teraz ja teba; ak sa chceš za niečo verejne zasadzovať, vystúp z anonymity. Napíš sem svoje meno, plus niečo o sebe, aby bolo možné autentickosť tvojej identity overiť (kde pracuješ) a rozptýľ tak pochybnosti o tvojej komunistickej minulosti. Ak nemáš čo skrývať, nebude to pre teba problém. Ak to však nebudeš schopný urobiť, budem ťa pokladať za zbabelca a zároveň to bude vyvolávať rôzne podozrenia o tom kto si, a o tvojej minulosti.


A teraz si za tým prečítajte, čo breza_biela napísal vyššie. Stačí?


breza_biela - Vyhováraš sa !!!! PROTIREČÍŠ SI! Síce skryte, ale sa iba vyhováraš. A pritom si protirečíš. Asi sa nemáš čím pochváliť. To vysvetľuje tvoju frustráciu. A prekrúcaš. Hnusne. Je mi z teba na zvracanie. STRAŠNE MI SVOJÍM "KECANÍM" A ZÁKERNÝMI SPÔSOBMI PRIPOMÍNAŠ IGORA MATOVIČA.

EDIT: baroncek, ahoóóój. Idem ti dať na revanš lájka do témy o levočských kopcoch. Ja to vždy takto, za tvoje dislájky. :D


Naposledy upravil laco dňa 07.09.2014 - 22:41:17, celkovo upravené 1 krát.

07.09.2014 - 22:07:11
00
[quote=""
A teraz bez irónie: Je od teba milé že si vystúpil z anonymity. Od človeka, ktorého činnosť na tomto fóre hodnotím ako tvrdú politickú propagandu a v ktorého príspevkoch často vidím demagógiu, manipuláciu a ten najprimitívnejší krčmový humor (ako napríklad ten trápny fór, že „prítomnosť amerických vojakov by slovenské devy ocenili“), je to žiadúce.
[/quote]

Je obcas namahave sa vyjadrovat slusne. Ale chapem, ze clovek ktory tvrdo ideologicky pracuje ako ty asi nema cas si vsimnut, ze sa nachadza na na fore zvanom MTBIKER. Nema cas si vsimnut, ze tema politika je tu len podruzna zalezitost. Nema cas si vsimnut, ze nie je na tomto fore vela ludi ako je Laco. Nenasiel som jediny problem, jedinu otazku z oblasti map, tvorby map, gps a orientacie na ktoru by nezistne neodpovedal. Nechcem nikomu ublizit ale asi je v tejto oblasti ak nie jediny tak daleko najvyznamnejsi konzultant.
Coze si tu na tom fore predviedol ty? Kedysi davno si spomenul svoju cyklojazdu po Slovensku (mam 73 rokov a pravo sa mylit, ale asi si to bol ty). Odvtedy nic. Potom si sa pochvalil ukazkou svojho literarneho diela - vtedy si sa pytal a ja som ti naznacil ze to nepokladam za dielo, ktorym by som sa vytahoval. Spisovatelia podla natury si cenia bud hodnotenie kritiky alebo citatelov. Nuze prihraj cosi od kritiky a pocet predanych kusov. Rozhodne k tomu aby si sa pokladal za spisovatela nestaci, ze Martinus ma tvoj titul v predaji.
Takze zatial v mojich ociach ani biker ani spisovatel - len cloviecik s neukojenymi ambiciami.

PS Skor nez na to niekto pride priznam, ze nie som nestranny. Laco raz uz aj mne pomohol s Locusom a raz mi ukazal krasnu cestu na Lajosku udolim Myslavskeho potoka.
07.09.2014 - 22:33:49
03
ja sa bojím, že Breza Biela aj Triky sú ženy. Už bol s nimi niekto na pivo?
08.09.2014 - 07:41:02
00
brezička

smutné
chabé
trápne ...
ty si v podstate s najväčšou pravdepodobnosťou nešťastný zakomplexovaný tvor, prudko sklamaný svojím vlastným životom (aj so svojím lajkovým dvojčaťom) :-)
(ak vôbec nejaký naozaj máš)
08.09.2014 - 09:46:33
00
Ak su aj tie knihy o takejto dusevnej atletike, mozu byt fajn ich skupit vo vypredaji a pouzivat namiesto toaletaku. :y:
08.09.2014 - 10:29:03
00
brezička

smutné
chabé
trápne ...
ty si v podstate s najväčšou pravdepodobnosťou nešťastný zakomplexovaný tvor, prudko sklamaný svojím vlastným životom (aj so svojím lajkovým dvojčaťom) :-)
(ak vôbec nejaký naozaj máš)

Smutné,trápne a chabé je to,ked istý buran robí reklamu svojmu maratonu na stránke iného maratonu
08.09.2014 - 10:46:39
01
Páni... nechcem a ani sa nebudem miešať do vašej výmeny názorov. jediné čo by som asi povedal je to, že ste ľudia ktorí majú po 50-tke a hádajú sa... ja mám 22 rokov a každého cyklistu beriem ako svojho kamaráta. keď idem po ceste na bicykli tak stále každému cyklistovi pozdravím.A pre mňa osobne je naozaj veľmi smutné čítať, ako sa pár KOLEGOV CYKLISTOV medzi sebou háda. Viem, každý má svoj názor a myslí si, že ten jeho názor je ten najsprávnejší. Ale to je už v nás ľuďoch, že namiesto toho aby sme sa zjednotili a spolupracovali sa hádame a presadzujeme len a len tie svoje názory a názory iných nepríjmame.
Aj ja som spoluorganizátor maratónu Čarnohurec a popravde nebol som veľmi nadšený keď LL robil reklamu Košickému maratónu na našom fóre... ale čo mám teraz robiť... mal som aj ja na fóre Košického maratónu začať robiť reklamu nášmu Čarnohurcu? práve vtedy by sa ukázala moja slabosť, trápnosť a chuť odplácať... a ja odplácať nechcem!!!!! Pevne verím, že ak Košický maratón mal tak super sobotňajšie popoludie ako aj my, a pevne verím, že Baroncek, Laco a LL zakopú medzi sebou vojnovú sekeru a začnú spolu normálne vychádzať.
A možno pár odporúčaní? Baroncek si môj kamoš, ale uvedom si, že ak budeš niekomu dislajkovať, tak to isté čakaj od iných... nepleť sa zbytočne do debát kde sa budeš hádať, pretože robíš tak zlé meno nie len sebe ale aj nám a Čarnohurcu.
LL - Vás nepoznám, a nebudem Vám teraz hovoriť aké je trápne, smutné a chabé že si robíte reklamu na našom fóre. Ak si myslíte že je to správne takto robiť, tak sa skúste vžiť do situácie, že by sme si robili reklamu na vašom fóre my... určite by sa to ani vám nepáčilo... a osobne si myslím, že ak si nechceme robiť naprieč a chceme aby sa aj na východnom Slovensku diali pekné cyklistické preteky, tak najlepšou cestou bude vzájomná komunikácia a dohoda o termínoch. Ak máte problém s komunikáciu s Baroncekom, tak komunikujte so mnou... ja proti Vám nič nemám a myslím si že sa určite dohodneme. :)
Tak prajem LL aj Lacovi veľa úspechov aj v buducoročnom organizovaní Košického maratónu. a pevne verím, že to isté prajete aj vy Čarnohurcu :)

Dúfam, že som sa nikoho nedotkol a že náš klub a váš klub bude pracovať pekne a hlavne pokojne bez akýchkoľvek hádok :)


Naposledy upravil nomat dňa 08.09.2014 - 12:55:25, celkovo upravené 1 krát.

08.09.2014 - 12:39:02
00
Toto plati pre oboch: Neviem posudit co bolo skor - vajicko alebo sliepka, ale usporiadat necelych 100 km od seba v regione, ktory sa neda z hladiska zaujmu verejnosti aj bikerov nazvat spickovym dva maratony v ten isty den sa da len z trucu alebo blbosti. Na prvy pohlad Jahodna ma 10. rocnik a Brezovica 1. takze ... skuste vysvetlit.
08.09.2014 - 12:53:24
00
Reagujem, lebo som bol spomenutý vyššie v súvislosti s nejakým bikemaratónom. Aby nevzniklo nedorozumenie, ja žiaden maratón neorganizujem, ani ho na iných stránkach nepropagujem. Nezaťahujte chlapci z Čarnohurca maratóny do témy o politike. Načo je to dobré? A to, či budem v téme na to určenej reagovať na bludnú propagandu, to už, chlapci, nechajte na mňa.


Naposledy upravil laco dňa 08.09.2014 - 13:01:47, celkovo upravené 1 krát.

08.09.2014 - 12:54:07
00
@laco - debatovat na mtbiker/politika teme o organizovani maratonu mi pripada efektivnejsie nez povodna napln. Ktorysi z ceskych klasikov (Werich?) prehlasil, ze "mluvit je vic nez hybat pusou ..."
08.09.2014 - 12:57:05
00
nomat neboj tato tema nikdy cyklistov nerozdeli. treba ju brat s rezervou. :)
keby som sa vybral pojazdit na vychod verim ze by ma chalani neodmietli napriek rozdielnym nazorom v tejto bezvyznamnej teme a tak isto by som s nimi s radostou pojazdil v nasom rajone :)
08.09.2014 - 13:23:26
00
jasne že by si bol vítaný :-) dôjdi niekedy ...je tu super :-)
a k otazke ze preco v jeden deň dva maratóny? nebola komunikacia,tak asi preto. keď sme určovali datum Čarnohurca, tak na mtbikeri v kalendari Košice ešte termin nemali. keby tam bol,tak určite by sme volili iný termín. ale v poriadku, kto kde chcel ist tam isiel :-)
08.09.2014 - 13:42:05
00
ale nechcem tu pisat veci ze preco atd, nakolko ozaj je to tema ktora patri inde :-) takze pokracujte v politike :-)
08.09.2014 - 13:46:09
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up