na toto sa oplati minut 10 minut zivota velmi mudry Jan Werich

Sranda je, že toto video som v editore upravoval ja (viď titulok na konci v čase 9:30), akurát z môjho YouTube profilu ho ten chlapík pajcol a dal na svoj. Sťažovať sa príliš nemôžem, lebo aj tak to nie je môj copyright, ale aj tak ma to pobavilo. Na mojom FB už má toto video už vyše 26.000 zdieľaní.
25.02.2015 - 22:09:46
00
ked uz sa tu ludia ohanaju zverejnovanim linkov ( co je samozrejme dobre ), mozes prosim dat link na zaver medzinarodnej vysetrovacej komisie kde je zhrnute cim, ako a kym bolo zostrelene lietadlo letu cislo MH17? trosku ma pletie ze v podobnych situaciach sa taketo incidenty vysetrovali niekolko mesiacov az rokov ( pripadne sa strana ktora lietadlo zostrelila oficialne priznala ), no v tomto pripade je mnohym ludom jasne uz 5 minut po dopade lietadla na zem ze to boli urcite rusi.

Záverečná správa, samozrejme, ešte neexistuje. Bežný štandard je vydať do 30 dní predbežnú správu, čo sa aj stalo. Záverečná správa sa vydáva typicky rok po havárii, ale býva to aj neskôr. Zostrelením MH17 som sa pomerne intenzívne zaoberal a rozoberal som to aj s profesionálmi z oblasti vyšetrovania leteckých katastrof, ako aj servisným personálom, ktorí opravovali vojenské stroje po zásahoch nepriateľskej paľby. Výsledkom sú zatiaľ tieto články:
3 dni po zostrelení: http://niejemijedno.sk/par-uvah-mh17/
Cca 2 týždne po zostrelení: http://niejemijedno.sk/zahada-mh17-pokracovanie/
4 mesiace po zostrelení: http://niejemijedno.sk/mh17-tragedia-propagandistov/
25.02.2015 - 22:39:24
00
vsetko co si napisal ohladom vysetrovani leteckych tragedii je mi jasne, stale mi vsak nie je jasne kto, ako a cim ho zostrelil. nemozes sa hnevat, ale v textoch tiez pises o tvojich subjektivnych nazoroch na danu situaciu. takze kym to nebude skutocne vysetrene, nema moc cenu zo zostrelenia vinit rusov/ukrajincov/separatistov/majku z gurunu atd.

ps : tie fotky z ruskych medii ( http://niejemijedno.sk/mh17-tragedia-propagandistov/ ) som nikdy nebral vazne, tie maju vahu a "odbornost" ako clanky nasho Noveho casu. taketo "dokazy" si mozu smelo podat ruku s vyhlasenim ihned po zostreleni lietadla ze to boli na 100% separatisti.
25.02.2015 - 23:06:12
00
Matt, co sa ti zda pravdepodobnejsie , ze MH17 schvalne zostrelili ukrajinci ako sucast nejakeho diabolskeho planu (ktoreho cielom bolo ?), alebo zrejme omylom separatisti (ci uz lokalni, alebo z dovozu), ktori v tej oblasti mesiace predtym zostrelovali ukrajinske lietadla, naposledy par dni predtym prieskumny AN-30 letiaci v podobnej (kusok nizssej) letovej hladine ? http://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor
25.02.2015 - 23:22:08
00
na rovinu napisem ze najpravdepodobnejsie sa to omylom podarilo nejakym "separatistom", avsak to ma nijakym sposobom neopravnuje k tomu aby som ich z toho obvinoval, alebo este lepsie, aby som z toho obvinoval rusov ked k tomu nie su ziadne dokazy a ani zavery vysetrovacej komisie ( a hlavne s tym nebudem operovat ako s neochvejnou pravdou ). z oboch stran je to take "jedna pani povedala". skutocny scenar zostrelenia moze byt taky, o akom nemame ani ponatia. myslim ze Ukrajina a jej obyvatelia maju len jednu smolu a to tu, ze sa na mape nachadzaju tam kde sa nachadzaju.

a o Occamovej britve by sme mohli kludne zalozit novu temu a filozofovat o nej do nekonecna :)
25.02.2015 - 23:52:07
00
Jasne, suhlasim, ale zatial si budem svoj usudok a pohlad na vec formovat podla toho co sa mi zda najpravdepodobnejsie.
26.02.2015 - 00:02:05
00
matt
vsetko co si napisal ohladom vysetrovani leteckych tragedii je mi jasne, stale mi vsak nie je jasne kto, ako a cim ho zostrelil. nemozes sa hnevat, ale v textoch tiez pises o tvojich subjektivnych nazoroch na danu situaciu. takze kym to nebude skutocne vysetrene, nema moc cenu zo zostrelenia vinit rusov/ukrajincov/separatistov/majku z gurunu atd.

Preto som kategoricky nepísal, že obviňujem separatistov, aj keď môj názor je, že to pravdepodobne urobili oni. Zároveň nepredpokladám, že sa záverečná správa bude zaoberať identitou útočníkov. Skôr budú dávať odporúčania, aby sa aerolínie snažili pri príprave letových plánov vyhýbať bojovým zónam, aby lokálne autority lepšie vyhodnocovali riziká a včas uzatvorili vzdušný priestor, atď. Je pravdepodobné, že zverejnia projektily, ktoré vytiahli z trupu a z tiel pilotov, ale z toho nebude úplne jasné, kto stlačil spúšť.
Páchateľov môže vypátrať len nejaký tím vojenských vyšetrovateľov a aj keď sa nebudú mýliť, aj tak sa ich závery pokúsi spochybniť obvinená strana.
26.02.2015 - 00:14:03
00
na rovinu napisem ze najpravdepodobnejsie sa to omylom podarilo nejakym "separatistom"......
Co sa zmenilo? Ak si spominam, tak si bol dost aktivnym zastancom teorie o su 25...
26.02.2015 - 07:02:17
00
Asi skôr tu ako do vtipkára:

Paní Johnsonová potká v Michiganu paní Smithovou a ptá se jí, jak se má.

-"A co děti?"- "Moji kluci jsou v pohodě", odpovídá. "Nejstarší, Jack, je vojenskýporadce na Ukrajině, Willy je v Iráku, Raul slouží na lodi u Gibraltaru,Johny je v Súdánském Darfouru a nejmladší, Tod, je v Afghánistánu".- "A co manžel?" ptá se paní Johnsová.- "Ten jezdí po Evropě v rámci přednáškového turné a vysvětluje, jak se rozpíná Putinův režim"...
26.02.2015 - 10:55:59
02
Trocha mi vadi modny antiamerikanizmus.

Len tak z pamati SSSR a potom jeho potomok Rusko - Finsko napadnute ale sa viac menej ubranilo, Pobaltie (Estonsko, Litva, Lotyssko) anektovane, inteligencia do gulagov, Polsko po dohode s Hitlerom obsadene, Zakarpatska ukrajina anektovana, Vychodna europa politicky a neskor aj vojensky obsadena, epizody typu udalosti NDR, Poznan, Plzen, Budapest, Ceskoslovensko ... Kurilske ostrovy anektovane, vyprovokovana vojna v Korei, podpora vojny vo Vietname, Kambodzi a Laose, Afganistan, Syria, Egypt, Lybia, "oslobodenecke hnutie" v Afrike, Venezuela, Kuba ... financovanie "mieroveho hnutia" v Europe, Cervene brigady.

USA - neanektovalo nic (Aljaska a Havajske ostrovy sa do toho ratat nedaju), zakladne v zahranici - ktoreze su vysledkom vojenskej agresie? Bez ucasti v prvej a druhej svetovej vojne by bola Europa v riti. Bez ucasti v indocine by bolo Pol Potov neskonale viac. V juznej amerike s vynimkou Grenady nikde priamo nezasiahli. Afganistan bol dosledkom vojenskeho utoku na New York, Irak je snad jedina akcia co bola zle vyhodnotena ... neporovnavajme s Tonkinskym zalivom - tam bolo jasne, ze treba sa zacat angazovat a len sa hladal incident.

Nie som historik ani politolog, moj vycet urcite nie je uplny a argumenty nemusia byt jednoznacne. Ale rozhodne nemoze byt zaverom, ze USA su hnusni agresori a Rusko nestana obet.
26.02.2015 - 13:45:48
06
Vietnam? Hiroshima a Nagasaki? Protektorát Izraela? V prvom rade indiáni. Sever proti juhu...
26.02.2015 - 14:08:01
00
Sever proti Juhu ????
Ved to bola obcianska vojna.
A Hirosima a Nagasaki bola "akcia" pocas 2. SV.
26.02.2015 - 14:49:18
00
nemalo by sa teda radšej začať od Krištofa KolumbUSA ??? :lol:
veď ON je vlastne všetkému čo sa deje na Ukrajine na vine ....
26.02.2015 - 15:24:04
00
Hiroshima, Nagasaki? Spocital si straty pri obsadzovani ostrovov v Tichomori? Vies si predstavit ako by to vyzeralo na japonskych ostrovoch? Vies si predstavit ze Stalin by nepouzil bombu ak by ju mal? Alebo Hitler? Alebo Hirohito?
Protektorat Izraela? Keby okolite staty co opakovane prehlasovali, ze chcu zahnat zidov do mora - Syria, Egypt, Palestinci - keby ich zahnali do mora, tak by sa usadili a zacali pestovat olivy? Pokladas za nepredstavitelne, ze raz by obnovovali chod Osviecimu pre krestanov?
Indiani? Ved porovnavame USA s Ruskom. Coze to robili rusi v tom case na kaukaze, sibiri ... ?
Sever proti juhu? 3-6 milionov co umrelo hladom na Ukrajine http://sk.wikipedia.org/wiki/Hladomor_na_Ukrajine ...
26.02.2015 - 15:38:48
00
Beriem Pištovi stranu. Aj keď samozrejme veľmi nemusím americkú zahraničnú politiku, antiamerikanizmus v porovnávaní s Ruskom je nepochopiteľný. Hlavne, keď sa rusofilne správajú ľudia, ktorí zažili pomerne veľkú časť v štáte, ktorý bol satelitom ZSSR. Už som to raz spomínal, že zahraničná politika Ruska (ZSSR) bola vždy vo svojom geopolitickom priestore agresívna. Počnúc Stalinom, končiac Putinom. Rusi sa neštítia priamo vojensky zasiahnuť, obsadiť...
Na druhej strane máme USA, ktoré sa v 20. storočí a pádom ZSSR stalo hegemónom v oblasti medzinárodných vzťahov a chce to udržať aj naďalej. Neskôr najsilnejšie mocenské centrum sa po 2. Svetovej vojne snažilo ťahať nitky vo svete. USA však idú na to rafinovanejšie. "Podporujú" demokraciu vo svete, zariaďujú prevraty tam, kde to potrebujú alebo prípadne zasiahnu aj vojensky, ale vždy v rámci "ochrany" demokracie. Samozrejme nebyť američanov bohvie ako by dopadla 2. Svetová vojna...

Západ a Východ sa pekne dopĺňajú, nemajú si čo vyčítať. Podľa mňa je smiešne aby niekto vehemetne obhajoval jedno alebo druhé. A netreba zabúdať aj na iné štáty ako napr. Čína, kde sa počíta s takmer 800 000 000 armádou...
26.02.2015 - 16:37:21
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up