BOK sa nedostaval, ale v zaciatkoch robili aktivaciu elektronickeho podpisu priamo na policii, pretoze ludia boli malo IT zdatny a ani to slovensko.sk dlho nebol ziaden funkcny zazrak.
Dnes ti BOK uz generovat nebudu, spravis si to sam cez PC. Slovensko.sk je uz clekom funckna stranka, neda sa to porovnat s prvymi rokmi, ked som si pravidelne v mene zakaznikom s nimi dopisoval/telefonoval.
BOK sa stale dostava. Chapem to tak, ze ten sluzi len na ochranu cipu v obcianskom proti zneuzitiu (ak by ti ho ukradli), lebo niektore operacie (spravidla len citanie dat, urcite nie prevod v katastri

) isli/idu spravit aj obcianskym bez certifikatu. Certifikat sa teraz naozaj generuje online. Dostal som vcera novy obciansky - vyskusam a poreferujem.
BOK som dostal (resp. teda vymyslel som si ho a vytukal do klavesnice pri ziadani o novy obciansky), ale je pravda, ze som pracovnicku predtym upozornil, ze chcem obciansky a aj certifikat.
Na tom Iphone si mal zapnuty internet? Predpokladam, ze sme na SVK nevymyslali znovu
koleso (aj ked u nas je vsetko mozne) a bude to standardna FIDO2 komunikacia cez bluetooth s externym zariadenim, na ktorom sa autentifikujes. Externe zariadenie je v tomto pripade pocitac, spravidla to byva naopak. Pri FIDO2 je potrebny pristup oboch zariadeni na internet, aby si cez neho dohodli zapnutie bluetooth na pozadi bez uzivatelskeho zasahu, cez ktory potom "lokalne" (teda mimo internet) prebehne vsetko potrebne k autentifikacii.