Yogisz napísal:
Čítačku nafasuješ na dokladoch. Treba pýtať

Uz mozno vyse roka nenafasujes, aj ked budes pytat . . .
16.04.2025 - 20:16:37
01
perez napísal:
ja som to dnes spojazdnil, strasne neprehladne to je, musel som nainstalovat dve apky. Ja mam OP vydany 20.12.2022 a slo to - ak mas na OP tuto ikonu NFC, malo by to ist aj tebe. Tiez mam iPhone, ked OP komunikuje s telefonom, musis ho dat pod telefon (zo zadu) po dlzke, tak aby hore OP trochu precnieval.
Príloha:
IMG_4543.jpg

Znacku sice mam, ale ten Iphone mi to proste nenaskenuje. Android ano.
Nechapem, pretoze bezne s tym Iphonom platim bezne v pokladniach.
16.04.2025 - 20:23:14
00
..op v mobile cez nejakú apku nech si strčia niekam. Za chvíľu heknú ako posledne ( vš.zdr.poistovnu, kataster) a všetky osobné údaje máš....
16.04.2025 - 22:01:18
00
flegko napísal:
BOK sa nedostaval, ale v zaciatkoch robili aktivaciu elektronickeho podpisu priamo na policii, pretoze ludia boli malo IT zdatny a ani to slovensko.sk dlho nebol ziaden funkcny zazrak.
Dnes ti BOK uz generovat nebudu, spravis si to sam cez PC. Slovensko.sk je uz clekom funckna stranka, neda sa to porovnat s prvymi rokmi, ked som si pravidelne v mene zakaznikom s nimi dopisoval/telefonoval.

BOK sa stale dostava. Chapem to tak, ze ten sluzi len na ochranu cipu v obcianskom proti zneuzitiu (ak by ti ho ukradli), lebo niektore operacie (spravidla len citanie dat, urcite nie prevod v katastri :) ) isli/idu spravit aj obcianskym bez certifikatu. Certifikat sa teraz naozaj generuje online. Dostal som vcera novy obciansky - vyskusam a poreferujem.
BOK som dostal (resp. teda vymyslel som si ho a vytukal do klavesnice pri ziadani o novy obciansky), ale je pravda, ze som pracovnicku predtym upozornil, ze chcem obciansky a aj certifikat.

Na tom Iphone si mal zapnuty internet? Predpokladam, ze sme na SVK nevymyslali znovu koleso (aj ked u nas je vsetko mozne) a bude to standardna FIDO2 komunikacia cez bluetooth s externym zariadenim, na ktorom sa autentifikujes. Externe zariadenie je v tomto pripade pocitac, spravidla to byva naopak. Pri FIDO2 je potrebny pristup oboch zariadeni na internet, aby si cez neho dohodli zapnutie bluetooth na pozadi bez uzivatelskeho zasahu, cez ktory potom "lokalne" (teda mimo internet) prebehne vsetko potrebne k autentifikacii.
18.04.2025 - 14:42:43
00
Ja mám OP z roku 2020, čiže starý bez NFC a už bez certifikácie na KEP. Namiesto KEP som si vygeneroval certifikát pre uznaný spôsob autorizácie, ktorý je uznaný zákonom o e-Governmente na elektronický podpis rovnako ako KEP (podpisoval som tak poukázanie 2 %).

Čo sa týka aplikácie eDoklady z dielne ministerstva vnútra: je to fajn pomôcka, keď človek zabudne OP/VP. Stačí ukázať policajtovi mobil, ktorý si cez QR kód z aplikácie eDoklady načíta údaje o OP/VP. Akurát, že policajti na to nemajú čítačky. :-) Aby som OP/VP dostal do aplikácie eDoklady, musel som najprv aktivovať MeID (cez aplikáciu eIdentita z dielne ministerstva vnútra)

MeID v mobile: Pre aktiváciu MeID v mobile bolo treba oskenovať mobilom (v aplikácii eIdentita) QR kód, ktorý generoval počítač s Windows (lebo nemám OP s NFC). Problém bol, že vo Firefoxe ten QR kód nechcel nabehnúť, nabehol až v Chrome.

Takže mám MeID aj v mobile. Lenže je to také polovičné riešenie. Lebo cez aplikáciu eIdentita sa nedá dostať do elektronickej schránky na slovensko.sk, napriek tomu, že marketingové žvásty na stránke ministerstva vnútra vravia opak. Do schránky na slovensko.sk sa nedostanem ani cez mobilný prehliadač, pretože sa neobjaví ikona "Prihlásiť sa na portál". Čiže ten, kto chce komunikovať so štátom, potrebuje prihlásenie na slovensko.sk, a to je stále odkázané na počítač, lebo v mobile to nejde.
30.04.2025 - 14:40:53
00
Príklad o tom, že bicykle a počítače spolu súvisia: Čo s boostrom na bezdušové plášte? Napumpovať a vypustiť na zaprášený počítač. :-) Vyčistil som tak od prachu všetky ventilátory, základnú dosku, grafickú kartu, zdroj, aj vnútro PC skrine. Akurát som musel aspoň 20 krát fúkať booster do plna.
30.04.2025 - 14:50:54
00
ja mam OP odfoteny v telefone. zatial mi ho v banke a lekari akceptovali. chcel so tuto ich novinku rozchodit ale kym to nieje offline kaslem na to. O2 ma mizerny signal a riesit ze nemam data kdesi na dedine kde bude hliadka nemienim. aj tak mam OP s VP pri technicaku.
30.04.2025 - 14:52:25
01
Prosim Vas nevedel by mi niekto pomoct vyriesit nekontrolovatelne mnozenie, vyrabanie duplicity v oblubenych polozkach vo Windows Edge. Stale dokola sa iste linky mi mnozia a samozrejme ze to zahlcuje a spomaluje otvaranie okna oblubene polozky. Ide o stovky duplicit ktore ked fyzicky zmazem tak to nepomoze. Ak dam odstranit v Oblubene duplicitne polozky tak sa tvari ze nie je co odstranovat.

Prílohy:

IMG_4309.jpeg
IMG_4309.jpeg 279.88 KiB thumb_up0thumb_down

06.05.2025 - 10:12:51
00
OT: Prestan pouzivat Edge.
06.05.2025 - 10:46:21
15
https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/remove-thousands-of-serialized-duplicate-entries/f29a0e4d-0f89-4190-8ae0-b4074ac71fb5
06.05.2025 - 11:10:48
01
Dik Palo TT , snaha bola no nezvládol som to. :)
06.05.2025 - 12:47:39
00
Tak nemoze vsetko fungovat, aj ITckari potrebuju robotu :)
07.05.2025 - 11:11:45
00
flegko, ja mám napr edge rád ... najlepšie pracuje s čipovými kartami, takže pre web apky ktoré mi ich vyžadujú používam už len edge. A to už nehovorím o koolovej fičúre reset "your certificate choices" v tejto súvislosti
07.05.2025 - 11:31:16
01
Tiez idem edge uz dlho a je to pre mna najlepsi prehliadac. Presiel som z Chrome a predtym z Firefox
07.05.2025 - 18:57:39
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up