Keďže je tento problém spoločný, dnes som narazil na pekný článok od K. Bontragera kde je krásne vysvetlené čo robiť, aby sa takéto problémy nevyskytovali. Je to síce v angličtine, ale s pár výrazmi si hravo poradíte aj so slovníkom.
? o com tocis? to sedlo je urcite 1000 krat kvalitnejsie ako to tvoje, a stalo sa ze sa karbon zlomil, ale zlomil sa aj hlinik aj zelezo aj ocel aj setko...v pripade sedla to tak byt nemusi a ani nebude.
nepisal som o sedle, ale o sedacej partii, ze to musi boliet ako hovado, ked pojde po terene
BTW: jasne ze to sedlo musi byt pevne, ved kvalita sa lame
staci dat ako priklad noz: kvalitny sa zlomi, shitny ohne
dufam ze teraz si to pochopil jasne
akoze karbonove sedlo po hore by som s tym nejazdil, a vsak potom daj vediet ako to dopadlo (pravdepodobne v nemocnici)
neviem neviem...ale take nejake "kreslo" na bicykli je 100-krat horsie ako nejaka doska...najazdim km na biku aj na ceste ajajajaaaaaj a momentalne som velmi spokojny na biku s takymto niecim http://spanie.sk/pells/_images/_katalog/colibri_b.jpg ...k tomu kvalitne cyklisticke gaturdy, samozrejme spravne natavit sedlo a je to...nic netlaci, nic neboli a vsetko funguje ako ma...a dokonca zatial ani masticky nepotrebujem...ale to uz clovek nikdy nevie ci sa to casom nezmeni...hlavne v letnych mesiacoch
myslim si ze cim tvrdsie sedlo, tak tym na dlhe tury lepsie... ja som niekedy jazdil na takej makkej sra*ke a nebolo to bohvieco....
teraz mam tvrdsie a nie je o com....
keby som raz mal nato, tak tiez vsadim na ten carbon....
to matt and giro: no vychvalovat si mozete kolko chcete, ale moj nazor nezmenit, lebo jazdim MTB a to nie su len uhladene cesticky, ale kameniste useky a obcas aj nejaky zjazdik dam, ale to je podla mna vec nazoru
ale berte to tak, ze az jazdite cestu, tak ako keby som nic nepovedal
podla mna musi kazdemu sedlo sadnut to je u kazdeho individualne
moja skusenost je ze cim tvrdsie tym lepsie na dlhsie cesty ked som bol mladsi kupil som si makke a tlacilo kupil som bike s tvrdym a paci sa mi
nic ma netlaci ani po celodennej ture
...
kedze jazdim aj na cestaku aj na mtb tak mozem povedat, ze viac ma zadok boli ked idem na cestaku.ram je o dost tuhsi a plast o dost tvrdsi a celkovo pohodlie je na nizkej urovni vdaka nasim "cestam".na MTB mas siroke a pohodlne plaste takze pohoda
ponaučenie .. keď bolí riť, tak treba kúpiť širšie plášte
ale s tým tvrdým seddadlom môže byť pravda. mál som voľakedy čisto umelé sedadlo a nemál som nikdy také problémy. teraz je to pohodlnejšie ale riť boli šialene
gafis, ved ty mas fulla, ako ta tak moze boliet prdel? ja mam tiez sedlo od scottu a HT a prdel ma boli az po 50km, aj to len ked nemam cyklovlozku. nemas to sedlo dajak zle nastavene? aj to moze byt pricina
Ked uz porovnavate makkost sedadiel, tak celkom logicky plati nasledovne: ak je sedlo tvrde, opries sa on ci uz sedacou kostou alebo svalmi, ktore sa vsak mozu uvolnit a nemusia vytvarat protisilu. Ak je sedlo makke, svaly na zadku sa napinaju aby sa dosiahla rovnovaha, kedze sa zadok nemoze o nic zapriet. Cize makke sedlo znamena sustavny tonus sedacich svalov, ktore si nemozu oddychnut.
Ked uz porovnavate makkost sedadiel, tak celkom logicky plati nasledovne: ak je sedlo tvrde, opries sa on ci uz sedacou kostou alebo svalmi, ktore sa vsak mozu uvolnit a nemusia vytvarat protisilu. Ak je sedlo makke, svaly na zadku sa napinaju aby sa dosiahla rovnovaha, kedze sa zadok nemoze o nic zapriet. Cize makke sedlo znamena sustavny tonus sedacich svalov, ktore si nemozu oddychnut.
tak to budem mat kraaaasnu prdel,asi zacnem nosit tangace
gafis, ved ty mas fulla, ako ta tak moze boliet prdel? ja mam tiez sedlo od scottu a HT a prdel ma boli az po 50km, aj to len ked nemam cyklovlozku. nemas to sedlo dajak zle nastavene? aj to moze byt pricina
mňa neboli od sedenia a nárazov. ale keďže tak ako teba až cca po 50 km, tak je asi najpravdepodobnejšie to, čo napísal giro
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
BTW: jasne ze to sedlo musi byt pevne, ved kvalita sa lame
staci dat ako priklad noz: kvalitny sa zlomi, shitny ohne
dufam ze teraz si to pochopil jasne
http://www.merida.sk/clanek/395
selle italia. je navrhnute aj lekarmi.
to je Sell SMP nie Selle Italia
5-6 tisic
Zas nazor od stola, cloveka, ktory karbonove sedlo nazivo hadam ani nevidel.
K vyjadreniu "lekarov" na stranke vyrobcu by som sa nevyjadroval, sedlo vsak moze byt ucelove. Uvidime ako ho ohodnotis casom.
neviem neviem...ale take nejake "kreslo" na bicykli je 100-krat horsie ako nejaka doska...najazdim km na biku aj na ceste ajajajaaaaaj a momentalne som velmi spokojny na biku s takymto niecim http://spanie.sk/pells/_images/_katalog/colibri_b.jpg ...k tomu kvalitne cyklisticke gaturdy, samozrejme spravne natavit sedlo a je to...nic netlaci, nic neboli a vsetko funguje ako ma...a dokonca zatial ani masticky nepotrebujem...ale to uz clovek nikdy nevie ci sa to casom nezmeni...hlavne v letnych mesiacoch
teraz mam tvrdsie a nie je o com....
keby som raz mal nato, tak tiez vsadim na ten carbon....
moja skusenost je ze cim tvrdsie tym lepsie na dlhsie cesty ked som bol mladsi kupil som si makke a tlacilo kupil som bike s tvrdym a paci sa mi
nic ma netlaci ani po celodennej ture
ale s tým tvrdým seddadlom môže byť pravda. mál som voľakedy čisto umelé sedadlo a nemál som nikdy také problémy. teraz je to pohodlnejšie ale riť boli šialene
tak to budem mat kraaaasnu prdel,asi zacnem nosit tangace
mňa neboli od sedenia a nárazov. ale keďže tak ako teba až cca po 50 km, tak je asi najpravdepodobnejšie to, čo napísal giro
ale predtym chcem pocut vas nazor pls...